Kai filmavom šią laidą, tiksliau, kai sukvietėm žurnalistus pristatyti laidos į puikų restoraną vaidilutės24, (kuris yra gražiausioj įmanomoj vietoj Vilniuje), patys pamatėt jau, kad aš tokia truputį pusiau gyva ir pasidažius galėčiau būti stipriau… (jei nepamatėt, tai kaip visada galėsite rasti TV3Play). Žodžiu, čia trumpa istorija iš serijos, kaip nėra paprasta būt ir mama, ir darbuotoja. Žodžiu, nuvežiau aš sau vaikus į darželį. Jau beveik vėluoju, maistas bagažinėj, viską reikia išssikraut, supjaustyt,  skubėt pasiruošt, pasigražint ir t. t. Jau beveik atvažiavus iki Vaidilutės skambina man darželis: laba diena, Izabelei labai skauda pilvuką, jinai labai skundžiasi, beveik verkia….. Oi, sakau, kaip čia taip? (Žinau, kad ponia yra nebloga aktorė ir lapė snapė). Įtariu klastą, kad čia vaidinimas… Bet malonioji auklėtoja sako: ne, vaikas taip negalėtų suvaidinti…. Aha, puolu į paniką aš, vaikui apendicitas, ir važiuoju per visą miestą į Žvėryną jos pasiimti… Važiuoju, galvoju, tai kaip čia dabar viskas bus, žurnalistai sukviesti, visi laukia, ten turiu būt už valandos, o čia dabar kaip tyčia baisiniai pilvo skausmai, kas gi čia galėtų būti???? Nuvažiavus iš karto aišku man pasidaro…. Na bet dėl viso pikto pasiimu Izabelę, nes gi negaliu pasirodyti visiškai abejinga motina…. Tai va, taip su nebūtais pilvo skausmais ji patenka į mūsų iškylą miške…. Apie darbus ir vaikus, ir šitų dviejų stichijų suderinamumą pakalbėsime kada plačiau kitą kartą, o dabar lenkiam medį kol jaunas – t. y., kol dar nepasnigo, kviečiu visus pasidaryti iškylą lauke. Iš tiesų visi tie receptai puikiai tinka ir kasdienybei… Tai iš laidos receptai, kuriuos aprašau detaliau, būtų paprasti plokšti pyragai su pirktine tešla.

Iš tiesų čia nereikia labai tikslių išmatavimų ir tešlos kočiojimo,  šaldymo ir viso kito vargo… Nors sluoksniuotą tešlą įmanoma pasidaryti namuose, bet net ir patys išradingiausi, garsiausi virėjai neslepia, kad jie naudoja pramoniniu būdu pagaminą sluoksniuotą tešlą. Kai tiek daug reikia nuveikti šiaip gyvenant užimtą gyvenimą, kartais tai greičiausia išeitis. Ir iš tiesų, tereikia, tik ištiesti tešlos lakštą, jį apkepti ir paskui ant jo užkrauti ko tik turite ar kas tik pasitaiko po ranka – ir puikiausias užkandis ar pietų patiekalas su dubeniu salotų garantuotas. Aš siūlau du labai paprastus: vienas mėsiškas, kitas  – vegetariškas.  Ir dar du receptai: humusas su žemės riešutais ir tinginys.

Komentarai
  1. labai viskas gerai pavyko 🙂 as taip manau 🙂 einu bandysiu padaryti tingini pagal nauja recepta 🙂

  2. labai noreciau paziureti laida, bet gyvenu Australijoje ir man jos nerodo per tv3play 🙁 vis raso „klaida”.

  3. Laba,
    ačiū už dar vieną įdomią, gyvą laidą. Receptus išbandysiu ir komentarais pasidalinsiu 😉
    Ačiū darkart ir lauksiu būsimų laidų 🙂

    P.S. o „meilės simbolių” – žiedų nenusimaučiau. Reikia didžiuotis ir džiaugtis, ne kiekvienas sukuria laimingą šeimą 🙂

  4. Ir antroji laida tikrai vykusi, viskas liuks 🙂 Vien dėl jos išsiverčiu iš lovos 🙂
    Bet norėjau pasiteiraut, ar čia aš blondinė nerandu, ar tikrai ne visus laidoje gamintų patiekalų receptus galima rasti čia???

  5. Kaip nebūtų keista, tai vienintelė mano žiūrima laida per penkerius metus. Labiausiai mane žavi tavo Beata sukurta atmosfera – tokia namiška ir šilta. Žavi ir betarpiškas bendravimas – atrodo, kad seniai tave pažįsti. Gatvėje susitikus nustebčiau, jog nepasisveikini 🙂
    Keli pastebėjimai – antroje laidoje kažkaip pasirodė, jog šiek tiek esi išsiblaškius. Be to kartais operatoriai nepagauna tavo judesio.
    Dar turiu vieną prašymą-pasiūlymą. Darže pilna rudens gerybių – morkų, moliūgų, cukinijų. Be to ruduo – grybų metas. Norėtųsi kokių nors receptų su tokiomis rudens gėrybėmis, jei įmanoma.
    Ir dar klausimas – o bus to prancūziško pyrago receptas?

  6. Sveiki,
    laidoje buvo dar vienas receptas rodomas: pyragas su ala kiausiniene, bet pamirsau ir pavadinima, ir ingridientus…:( O rytoj visai noretusi pagaminti…

  7. Šaunuolė, Beata. Seniai mūsų televizijoms trūko ko nors tokio paprasto – nepaprasto. Palyginus su Bilo ar pono Roberto vestomis laidomis jūsiškė – tikras kišas 🙂 Jūsų kalbėjimo maniera ir balso tembras labai malonūs ausiai, o laidos stilius – akiai. Šeštadienio kava pasidarė skanesnė 🙂 Ir linkėjimai jums nuo mano penkiamečio 🙂 Pasižiūrėjęs jūsų laidą jis vėl išsitraukė savo puodus, kuriuos, pasibaigus paskutiniams Jamie Oliver sezonui, buvo suslėpęs giliai po lova 🙂

  8. taip, mano miela Beata, tamsta augini labai miela dukryte, kuri moka gudrauti ir tai labai gerai, nes mergaitei tai ypac reikalingas mokslas, gyvenime labai pravercia :)))
    O man kaip su peiliu i sirdi buvo toks dalykas, kai gerbiama Beata supjausciusi cebolaiskiu puse pundo kita puse mikliu rankos judesiu brakstelejo i siuksliu kibira. Visgi as dar tikiuosi kad ten buvo ne siuksliu kibiras o koks padekliukas, aa? Prasau paneigti arba patvirtinti mano itarimus :)))

  9. O aš iš laidos išmokau vieną stulbinamai paprastą dalyką: kepimo popierių, prieš tiesiant į formą, galima sulamdyti! 😀 Tą pačią dieną ir išbandžiau šitą triuką, nes iki šiol vis prakaituodavau stengdamasi neįplėšti jo formos kampuose (kartais vis dėlto įpėšdavau 🙁 ), tai kuo lengviausiai įsiklojo. Triskart valiooo! 😀

  10. Spaudžiu dešinę „poniai”, kuri dar ir į kadrą sugebėjo įšokti – neva plaštakės popierinės. 🙂

  11. Tiesa sakant, man laida pasirode labai netgi vidutine. Receptai pernelyg paprasti, kazko naujo nesuzinojau. Vedeja su ziedais ant pirstu spaudzianti citrina atrode labai nehigieniskai. Ranku valymasis i abejotino svarumo pasluoste geru emociju irgi nesukele. O del kalbos klaidu taip pat pagirti negaliu:( Silpnai, tikejausi daug daugiau…

  12. Sveikas Beatos virtuve 🙂
    Na žinokit pasakysiu tiesiai šviesiai, anksčiau aš nesekiau Jūsų blogo ir receptų, Bet va gimtadienio proga gavau knygą Jūsų dovanų ir sužavėjo. Laidos per TV nežiūrėjau, nes esu miegalių miegalė 🙂 bet pažiūrėjau per tv3 play. Na ką galiu pasakyti sužavėjo dar labiau, dabar su malonumu skaitau jūsų blogą, o čia tiek įrašų kad užteks ilgam 🙂
    Beje pastebėjau, kad laidos receptuose, galėtumėt truputį labiau akcentuoti, ko dėjote, nes esu nujokė virtuvėje ir man visi kiekiai labai praverčia. Smagu kad turite laidą, ji labai šilta ir užkabinanti:)
    Šaunuolė esat:)

  13. Laba diena Beata, kaip ir daugelis cia pasisakanciu esu nuolanki jusu gerbeja nuo neatmenamu laiku, daug receptu isbandziau is knygos, dabar intensyviai ziuriu jusu laidas. Jau kelintam recepte randu kepta marinuota paprika, deje niekur negaliu jos rasti, gal galima ja pakeisti tiesiog marinuota paprika arba tiesiog kepta, gal galit isduoti recepta kaip ja uzmarinuoti?Manau, kad ji labai skani ir tikrai daug kur galima panaudoti. Didelis dekui.

  14. Labai norėčiau išvysti receptą prancūziško pyrago su kiaušiniene, nebepamenu kaip jis ten tiksliai vadinasi, labai norėčiau jį pagaminti, nepamenu jo recepto 🙂 Būtų labai šaunu, kad jis būtų įdėtas 😉

    P.S. ačiū už puikias laidas, pradžiuginančias šeštadienio rytus.

  15. Sveiki, SUPER LAIDELĖ. Iki šiol virtuvės tiesiog nekenčiau, maistą gamindavau dėl to, kad reikia valgyti, o ir patiekalai vis kartodavosi. Gerai, kad šeimos nariai nepriekabūs. Šį savaitgalį pagaminau kalakutieną pagal Beatos receptą, kumpio ir špinatų pyragą. Namiškiai buvo sužavėti (tik nežinau manimi ar Beata 🙂 ) Norėjau pusryčiams pagaminti humusą su riešutais. Nuėjau į parduotuvę susipirkau visus ingredientus, bet avinžirnių nei IKI, nei MAXIMOJ, nei kitose parduotuvėse neradau. BEATA, išduok paslaptį, kur jų rasti 🙂 AČIŪ

Rašyti komentarą