8241
Beatos virtuvė

Joninės – ką kepsime ant laužo ir šalia dėsim?

(0)

Kai filmavom laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ apie tai, kaip smagu švęsti Žemaitijoje, tai ir vainikus pynėm, ir su mergelėm šokius šokom, ir paskui į ežerą tuos vainikus leidom… tai galima sakyti, kad Jonines repetavom. Net neabejoju, kad ten, Žemaitijoje, Joninės bus smaguma, kaip ir visoje Lietuvoje. Aš pati esu Jono dukra ir mano krikšto vardas Janina, nors anksčiau jis man baisingai senovinis atrodė, bet dabar jau visai galite mane vadinti Janyte. Tai visi vis tiek kažkur lėksim, kažkaip tą trumpiausią metų naktį sutiksime, tai leiskite man jums sudėlioti Joninių asorti.

Tai žinoma, kokios Joninės be šašlykų? Pradėkime tada mano tėčio Jono firminiais ir mano labai mėgstamais.

O jei kepsite vištieną, svarbiausia, gerai, iki galo iškepkite… Va, šie labai skanūs:

Aišku, visuomet galite sužibėti ir kepdami mėsainius. Aš imu jautienos sprandinę ir prašau, kad sumaltų. Svarbu tik bandelių gerų nusipirkti, arba galima vynioti tiesiai į salotos lapą. Štai, mėsainiai čia.

O šiaip tai, apie visokius „laukinius“ kepsnius svarbu žinoti, kad kepti reikia lėtai ir ne ant atviros liepsnos, o mėsą pamarinuoti taip pat geriau iš anksto, ir užtenka tik druskos, pipirų, trupučio česnakų, paprikos ir prašau – puikiausias marinatas. Arba galite su petražolėmis ir svogūnais pašėlti. Svogūno porą galvų nulupate, petražolių ir krapų saują sumalate blenderiu, dar šaukštas aliejaus, druska, pipirai ir štai – puikiausias greitas, paprastas ir švelnus, ir visiems patinkantis marinatas.

O dabar apie daržoves ir salotas. Tai vaje vaje, kaip skanu jas išsikepti ant grilio, geriausia pasiteisina tiesiog sunerti iešmukai, jei dar rasite (o jų tikrai bus, dar ir lietuviškų) pabandykite šparagus ant medinių pagaliukų va taip.

Dabar salotos. Tai jų yra tiek daug gerų, kad nežinau nuo ko pradėt. Man visada labai patinka salotos su kokiomis nors kruopomis, konstruoju taip: virti grikiai (arba virta kinva, pavyzdžiui) ir tada ten jau pomidorai, agurkai, gražgarstės, tarkuotos morkos, marinuotos paprikos, alyvuogės, ridikėliai, na, viskas, ką turiu… Štai, panašios čia.

Arba super paprastos ir visada skanios su avokadais ir pomidorais.

Ir su grikiais – visada geros ir smagiausia, kad jas galite pasidaryti iš anksto. Iškepti morkas, išvirti grikius ir viską sau smagiai sumaišyti. Va štai toks smagumas.

Rytoj padarysiu saldumynų asorti, kad nebūtų visko per daug viename.

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.