Kaip jū skepat kiaušinienę? Ir ar kepat iš viso? Aš sakau, kad viskas priklauso nuo požiūrio, todėl ir ta pati kiaušinienė gali būti aukščiausio meistriškumo reikalas. Štai jums vienas mano receptų – Huevos Rancheros.

Labiausiai tikėtina, kad tūlas mūsų ūkininkas kiaušinį išsikeps su svogūnais, o jo kolega Pietų Amerikoje kiaušinienę paruoš su tuo, ko turi apsčiai: pomidorais, paprikomis, svogūnais, tikrai nepamirš ir aitriosios paprikos. Ir valgys ne su juoda duona, o su kukurūzų miltų plokščiaduone. Įžanga jums turėtų pasufleruoti, kad šio patiekalo lėkštėje tikrai galite tikėtis pomidorų ir trupučio aštrumo. Meksikietiški pusryčiai panašūs į Izraelio kilmės patiekalą, gaminamą labai panašiai, tik vadinamas jis „Šakšuka“. Taigi pasaulyje yra daug bendrų dalykų.

Kad ir kaip būtų, pomidorai su kiaušiniais pusryčių meniu draugauja seniai.

Mano pasiūlymas: pomidorų troškinys su pakepintais svogūnais, aitriąja paprika, kuminais ir česnakais. Kiaušiniai, patupdyti ant viršaus, iškepa nuo troškinio šilumos. Tiesa, troškinys taip greitai neįvyksta, todėl jis yra labiau ilgų savaitgalio pusryčių patiekalas.

Rašyti komentarą