8241
Beatos virtuvė

Greitas receptas, ir Knygų mugė įsibėgėjo

(0)

Tikiu, kad ištikimiausi Knygų mugės lankytojai jau vakar ten nušuoliavo vos tik Litexpo atidarė duris. Ir aš, ir aš buvau, bet jau šiandien ir šeštadienį-sekmadienį, tai būsiu rimčiau apsistojusi. Ir savo stende būsiu, ir vaikams, ir sau knygų ieškosiu. Man Knygų mugė yra tikrai daugiadienė šventė – penas sielai, ne kitaip. Sutinku daugybę nuostabių žmonių, knygų nusiperku, bent jau šiomis dienomis taip atrodo, metams į priekį…

Žodžiu, laukiu jūsų labai labai – jei būsite, nepraeikite pro šalį, pasisveikinkime, pasikalbėkime.

O dabar – paprastas receptas, kad savaitgalį netektų laiko gaišti virtuvėje. Vis dar daržovių įkvėpta tema – bulvių ir moliūgų apkepas, arba improvizacija Pommes Anna tema. Kodėl Anna? Iš tiesų, tai istorija nėra aiški, ar jos pavadintos garsios aktorės Dame Judic (tikrasis vardas – Anna Damiens) vardu, ar kurtizanės Anna DesLions garbei. Bet sakoma, kad taip bulves „išrado“ kepti dar Napoleono III valdymo laikais.

Beatos bulviu apkepas Anna

Tai yra plonai supjaustytos bulvės (o aš dar ir moliūgo pripjausčiau), gražiai išdėliotos rateliu, pateptos sviestu ir iškeptos. Geriausia naudoti pjaustyklę mandoliną, nes rankomis reiks gerokai pavargti, jei norėsite plonyčių ir vienodų riekelių.

Taigi, supjausčiau bulves, moliūgo gabalą, ištirpinau sviesto kokius 50-80 g, pasiėmiau druskos ir pipirų malūnėlius, saują čiobrelių šakelių ir ėmiausi darbo. Sluoksnis bulvių, konditeriniu teptuku sluoksnis lydyto sviesto, druska, pipirai, čiobrelio šakelė, moliūgai – trys aukštai riekelių ir vėl viskas iš pradžių. 190 laipsnių orkaitėje kepė apie 45 minutes. Gražumas.

Apkepas ir pats vienas skanus, ir su šviežiomis daržovėmis, ir prie mėsos.

 

Print Friendly
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.