Norite pasakysiu, apie ką svajoju? Apie atostogas! Ypač, kai sužinojau apie tą avantiūristinį ir nerealų planą – išplaukti jachta Žiulio Verno knygos „Kapitono Granto vaikai“ maršrutu aplink pasaulį. Net pagavau save jau svajojančią, kaip aš su savo rožine maudymke šoku nuo denio į smaragdinius vandenis… Ir visą dieną guliu kaip driežas saulėje, o vakarais skanauju bbq vištieną, kur nors Martinikoje, arba Švento Bartolomėjaus (St. Barts) pakrantėje ragauju šviežiai spaustų apelsinų sulčių su muskato riešutais ir šlakeliu romo… Oh, bet tiek jau to, man dabar su savo vaikais namuose prie židinio gulinėti dar smagiau, bet apie atostogas galvoti visada sveika ir malonu. Ir dar prisiminti atostogų įkvėptą maistą.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Beata

Štai sekmadienį buvau „Kapitono Granto vaikų“ brunch’e. Paragavau patiekalus beveik visų pirmųjų virtuvės (o gal šiuo atveju derėtų sakyti – kambuzo?) šefų, kurie mėnesį plaukios po Karibų jūrą ir maitins jachtos „Reliant 59“ įgulą. Nuotaikos buvo geros, galiu parodyti, kas gi buvo pagaminta.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida jachta brunch

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida jachta brunch

Man, tiesa, viskas buvo įvairu ir skanu. Ir tikrai galiu pasakyti, kad dabar jau greitai darysiu pati tokį hot pot’ą, kokį siūlė keliautojas, žurnalistas ir receptų knygos autorius Vytaras Radzevičius.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Vytaras Radzevicius

Brunche’o tikslas buvo ne tik pristatyti virėjus, bet ir surinkti pinigų, už kuriuos bus nupirktos knygos mokykloms. Mes ėjome su šeima ir su mūsų draugėmis Maureen ir Yvone.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Maureee Iwone

O jau rytoj mano laidoje viską sužinosite detaliai apie tą „Kapitono Granto vaikų” ekspediciją, ir visas maistas, kurį gaminsiu, yra tikrų tikriausiai nerealus. Ir aštrūs kalmarų žiedai, ir žuvies salotos su lašiša – viskas įkvėpta mano atostogų.

Beatos virtuve atostogu laida astrus kalmaru ziedai su salotomis

Beatos virtuvezuvies salotos su lasisa ir granatais

Vytaras pagamins nepakartojamus blynelius su krevetėmis, o žinomo sostinės restorano „Time” savininkas ir virtuvės šefas Egidijus Lapinskas  – fantastiškas Karibų salotas.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Vytaras Radzevicius blyneliai su krevetemis

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Time Egidijus Lapinskas karibu salotos

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Time Egidijus Lapinskas karibu salotos

Ir dar bus Aistės – jaunosios virtuvės šefės žagarėliai! Laida nepraleidžiama! Prižadu. Sėdėsite sau namie šeštadienio rytą ir jausitės lyg pūstų brizas jums į veidą… cha, cha, cha! Tai pasimatome rytoj, 10 val. 30 min. per TV3.

Beatos virtuve atostogos ikvepia maista kelioniu laida Aiste Baltusyte zagareliai

Komentarai
  1. Aš jau nebeįsivaizduoju savo 6dienio ryto be Beatos virtuvės, tai tarsi kažkoks dinamitas varantis mane į priekį 🙂

Rašyti komentarą