Spausdinti

Vietnamo virtuvę drąsiai galima priskirti pasaulio geriausiųjų top’ui. Žinomiausi patiekalai yra pho sriuba ir vasaros arba pavasario suktinukai, na, bet šie, vadinamieji banh xeo blyneliai verti didžiausio dėmesio! Vietnamietiškus blynelius smagu kurti kartu bevalgant – pagal savo skonį prisidėti prieskoninių žolių (mėtos, kalendros, baziliko), o gal net ir įdarus maišyti (be žemiau aprašytų virtų krevečių ir kiaulienos galite išbandyti ir vištieną, grybus ir t.t.). Rekomenduoju blynelius gaminti artimų draugų kompanijai, kai maistas tampa pokalbio dalimi. Taip, kaip ir Vietname!

Vietnamietiški banh xeo blyneliai su įdaru

0
9
Porcijos
4 asm.

Blyneliams:

300 g ryžių miltų
125 ml kokoso pieno (1/2 puodelio)
1 šaukštelio ciberžolės
1 nedidelio svogūno
2 puodelių vandens

Įdarui:

10 vidutinių šaldytų krevečių
150 g kiaulienos
1 morkos
Saujos šviežių sojos daigų arba pusės skardinės konservuotų
Saujos mėtos lapelių
Pusės čili pipiro
Saujelės kalendros lapelių (jei mėgstate)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Blynelių gamybą pradedame nuo svogūnų. Smulkiai juos supjaustome. Suberiame į vieną indą ryžių miltus, pilame kokoso pieną, dedame pjaustytą svogūną ir ciberžolę. Ten pat pilame du puodelius vandens, viską gerai išmaišome ir paliekame valandai, kad miltai išbrinktų.

2

Kol blynelių tešla brinksta, pasiruošiame įdarą. Krevetes atšildome ir paverdame sūdytame vandenyje 5 min (jei nusipirkote jau virtas krevetes, jas tik atšildykite, virti nebereikia). Kiaulieną labai smulkiai supjaustome ir pakepiname su mėgstamais prieskoniais keptuvėje. Aš dažniausiai kepu su druska, pipirais bei užberiu žiupsnelį raudonėlio arba smulkiau pjaustyto čili pipiro. Taip pat sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome pusę čili pipiro.

3

Geriausia blynelius kepti 20 cm keptuvėje, bet galite naudoti kokią tik norite, tik jei keptuvė didesnė, blynelius darykite ne per visą jos plotį. Keptuvę patepame aliejumi, blynelių tešlą pilame labai plonu sluoksniu, tada blynelis iškeps per 3 minutes. Na, o jei nepavyko plonai – reikia jį apversti. Blynelio iš keptuvės neišimame, o pradedame dėti ant jo įdarą – arba iš anksto virtas krevetes arba kiaulieną. Taip pat dedame smulkiai supjaustytas morkas, keletą šviežių arba konservuotų pupelių daigų, porą mėtos bei kalendros lapelių (jei mėgstate) ir šiek tiek smulkiai pjaustyto čili. Blynelį su įdaru dar pusę minutės palaikome keptuvėje, kad įdaras šiek tiek sušiltų ir dedame į lėkštę, bei imamės sekančio blynelio. Viskas tikrai paprasta, o skonis pasakiškas!

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Atrodo skaniai:) Kuo būtų galima keisti krevetes, jei norėčiau juos gaminti vegetarams?:)

  2. Pagaliau radau recepta pagal kuri galiu kepti blynus, nes paprastu miltu negaliu, kiaušiniu negaliu, karves pieno negaliu, bet pagal ši recepta pavyko. Tik man nepavyko lietiniai, nes prilipo prie keptuves, nors ji speciali blynams. Bet iškepiau nedidelius blynukus- gavosi fantastiški, tiesa, i tešla be ciberžoles dar dejau truputi druskos ir pipiriuku. Morkytes tarkuota pakepinau su gi sviestuku, dejau prieskoniu, o krevetes emiau dideles ir apkepiau ant gi sviesto su česnakeliu ir čili pipiriuku. O valgiau su aisbergo salotomis ir dejau saulegražu daigu, nes sojos neradau. Labaiiii skanuuuu! AČIŪ BEATA!

  3. O kaippadaryti, kad bynukai plonyciai kaip lietiniai gautusi? man jie kazkaip stori pavyksta tik, kai bandau plona padaryti iskarto i gumulus sulaksto … gal keptuve per karsta? :/
    kai stori miltai labai jauciasi :/

Rašyti komentarą