8241
Beatos virtuvė

Žemaičių blynai su vištiena ir pievagrybiais

(0)
Reikės:
  • 1 kg virtų bulvių
  • 1 kiaušinis
  • 100-150 g miltų
  • 300 g vištienos šlaunelių
  • 1 svogūnas
  • Pusė poro
  • 6 pievagrybiai
  • Pusė nedidelio moliūgo
  • 1 česnako skiltelė
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Sauja čiobrelių lapelių
  • Truputis malto muskato riešuto
  • Džiūvėsėlių blynams apvolioti

Štai koks puikus savaitgalio projektas prieš jūsų akis! Pripažinkim, tikrai nedažnai namuose gaminame naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai fantastinio gerumo – minkšta, bet lengvai suvaldoma tešla bei gardus, aromatingas vištienos įdaras. Jei dar niekad nebandėt patys pasigaminti žemaičių, tai priimkite tai kaip ženklą, kad pagaliau jau laikas įsidrąsinti!

Gaminam:
1. Išverdame bulves ir jas atvėsiname.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną. Ten suberiame ir pusžiedžiais supjaustytą porą, smulkintus pievagrybius ir maišydami kepame, kol švelniai apskrus ir suminkštės.
3. Nedideliais gabalėliais supjaustome vištienos šlauneles, siunčiame jas į keptuvę prie daržovių. Kol vištiena kepa, stambia burokine tarka sutarkuojame pusę nedidelio moliūgėlio. Sudedame viską į keptuvę, pagardiname druska, uždengiame dangčiu ir kaitiname, kol vištiena iškeps, o moliūgai suminkštės. Pačioje pabaigoje įtarkuojame česnako skiltelę ir truputį muskato riešuto, pagardiname maltais juodaisiais pipirais, druska ir čiobreliais.
4. Įdarą sumalame elektriniu trintuvu arba sumalame mėsmale iki rupios, bet vientisos masės. Išimame ir paliekame trumpam atvėsti.
5. Gaminame žemaičių blynų tešlą. Dirbant su virtomis bulvėmis labai svarbu tešlos nepermaišyti, su ja ilgai nežaisti ir judinti tik tiek, kiek būtina, kad įsimaišytų miltai. Mėsmale arba bulvių trintuve sumalame bulves. Į jas įmušame kiaušinį, beriame druskos, išmaišome. Beriame miltų ir vėl lengvai išmaišome, kol beveik visi miltai įsimaišys (keletas nedidelių gumulėlių gali likti, svarbu tešlos nepermaišyt).
6. Formuojame blynelius. Delnus lengvai patepame aliejumi. Imame saujelę bulvių tešlos masės ir ją išploniname per visą delną. Į viduriuką dedame įdaro ir ant viršaus dedame antrą tešlos blynelį, kraštelius užspaudžiame, suklijuojame ir suformuojame gražų nedidelį žemaičių blyną. Jei norite, galite jį apvolioti džiūvėsėliuose – iškepęs jis bus ypač traškus.
7. Blynelius kepame gerai įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio lydyto sviesto ar aliejaus. Nekepame pernelyg kaitriai, kad nesudegtų. Viena pusė keps apie 3-4 minutes. Patiekiame su gardžiaja lietuviška grietine.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.