Spausdinti

Vytenis Pauliukaitis labai kuklus, niekada nesigiria. Vis dėlto man yra tekę patirti jo vaišingumą ir pasiklausyti niekada nesibaigiančių linksmų istorijų. Aš jį dažnai kviečiu į savo TV laidą.

Vytenio kepta silkė su svogūnais

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

0,5 kg silkės
25 g razinų
2 saujų gliaudytų graikinių riešutų
0,5 kg svogūnų
1 a. š. cinamono
1 a. š. medaus
1 a. š. cukraus
1/4 stiklinės actu parūgštinto vandens (1-2 šaukštai acto)
1/4 stiklinės aliejaus
žolelių papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Silkes išskrodžiame, galvas išmetame. Silkes supjaustome 3 cm storio gabalėliais. Razinas ir graikinius riešutus švariai nuplauname vandeniu.

2

Svogūnus supjaustome stambiais griežinėliais. Į puodo dugną dedame sluoksnį silkės, ant silkės – sluoksnį svogūnų, pabarstome razinomis ir riešutais, apibarstome cinamonu. Pakartojame, užbaigiame svogūnų sluoksniu.

3

Į 200 ml vandens įpilame apie 50–60 ml acto, paragaujame, ar užtenka rūgštelės. Įmaišome medų ir cukrų. Užpilame ant sluoksniuotos silkės, supilame ir aliejų.

Reklama
41011
4

Troškiname iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, paliekame orkaitėje atvėsti. Patiekiame šiltą arba šaltą, puošiame žolelėmis, žaliomis daržovėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą