8241
Beatos virtuvė

Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas

(9)
Reikės:
  • Tešla:
  • 200 g miltų
  • 100 g lydyto sviesto
  • 2 kiaušinių kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 100 g grietinės
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Druskos
  • Varškės masė:
  • 4 kiaušiniai
  • 700 g varškės
  • 70 g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 200 g grietinės
  • 2-–3 šaukštai krakmolo arba miltų
  • Druskos
  • Karamelizuoti obuoliai:
  • 7–8 obuoliai
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • Cinamono
  • Druskos

Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys karamelizuoti obuoliai su cinamonu… Galima gaminti su grietinėlės sūriu ar su maskarpone, bet man skaniausia su lietuviška varške.

  1. Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi. Maišome, kol cukrus pradės tirpti. Supilame lydytą sviestą, žiupsnį druskos, beriame miltus ir kepimo miltelius ir darkart išmaišome, kol susijungs į vientisą tirštą tešlą. Į didelę stačiakampę kepimo formą tiesiame kepimo popieriaus ir sukrečiame tešlą, jos paviršių išlyginame.
  2. Gaminame varškės masę. Elektriniu trintuvu ištriname varškę su kiaušiniais, grietine, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame krakmolą ar miltus ir išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Varškės masę supilame į kepimo formą ant tešlos pagrindo ir siunčiame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 45 minutes.
  3. Gaminame karamelizuotus obuolius. Pirmiausia nulupame ir ne pernelyg plonomis skiltelėmis juos supjaustome. Į keptuvę beriame cukrų ir kaitiname, kol šis ištrips, tik svarbu stebėti, kad nesudegtų. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir maišome, kol susijungs su cukrumi į tolygią karamelę. Į keptuvę sudedame obuolius, išmaišome ir kelias minutes juos pakaramelizuojame, bet ne pernelyg ilgai, kad obuoliai neištižtų. Galiausiai ant obuolių beriame truputį cinamono, išmaišome ir nuimame keptuvę nuo kaitros.
  4. Po 15 minučių kepimo traukiame pyragą iš orkaitės – varškės kremas jau turėtų būti pakankamai sutvirtėjęs. Ant jo dėliojame karamelizuotus obuolius ir grąžiname atgal į orkaitę kepti dar 30 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ingrida parašė:

    Beata, šis pyragas KOSMOSAS!!!

  2. Rita parašė:

    Jau išbandytas!!! Puikiai iškepė ir labai skanus, nors buvau nukrypusi nuo recepto normų. Aromatas ir skonis nerealūs.

  3. Mama parašė:

    bandysim, skaniai atrodė per tv. Nežinojau kur rašyti, tai gal čia: O šeimos kalendorius bus, kabinamas ant sienos? mirtinai reikia 🙂

  4. Zita parašė:

    Super pyragas ! Varskes sluoksnis kaip pauksciu pienas…ir tie obuoliai !!!Aciu uz recepta.

  5. Adomas parašė:

    Labai skanus pyragas ir tos rugštelės ir saldesni obuoliai

  6. Jūratė parašė:

    Ačiū už receptą! Nerealiai skanus pyragas!

  7. Agnė parašė:

    Šiaip man gaunasi ne visi pyragai, bet šis nuostabiai pavyko! Kaip parduotuvinis (turiu omeny toks gražus kaip parduotuvinis)! Ačiū už receptą!

  8. Jolita parašė:

    Kadangi kepdavau toki pyraga tik be obuoliu tai galvoju nu ir ka tie obuoliai ir siandien pabandziau, nu vau vau vau, nerealus skonis, tikrai neperdedu, verta pabandyti!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.