Spausdinti

Orkaitės nėra, o tortas – yra! Neįtikėtino skonio varškės ir balto šokolado tortas, kuris viens, du – ir jau užėmęs gražiausią Velykų stalo vietą.

Varškės ir baltojo šokolado tortas

0
komentarai
0
Porcijos
12 asm.

Pagrindui:

100 g kepintų migdolų ir/ar lazdyno riešutų
80 g džiovintų spanguolių
60 g juodojo šokolado

Kremui:

100 ml pieno
1 šaukšto želatinos
250 g maskarponės sūrio
200 g natūralaus jogurto
300 g pusriebės varškės
žiupsnio druskos
200 g balto šokolado
šaldytų uogų bei mėtų ar čiobrelio lapelių papuošimui.
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų.

2

Imame 20-22 cm skersmens atsegamą torto formą ir ištiesiame jos dugną kepimo popieriumi. Suberiame šokoladinius trupinius ir pirštais suformuojame pyrago padą. Statome su visa forma į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

3

Šaltu pienu užpilame želatiną ir paliekame kelias minutes, kad išbrinktų. Elektriniu trintuvu sutriname varškę, maskarponę, jogurtą ir žiupsnį druskos iki glotnios konsistencijos. Supilame lydytą baltąjį šokoladą ir darkart išsukame. Galiausiai virš garų vonelės ar mokrobangų krosnelėje ištirpiname želatiną ir supilame į varškės kremą. Darkart viską gerai išmaišome.

4

Ant sustingusio pagrindo sukrečiame varškės kremą, jo paviršių išlyginame. Uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą sustingti bent porai valandų. Tortą puošiame prieskoninėmis žolelėmis ir įvairiomis uogomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą