8241
Beatos virtuvė

Varškės ir baltojo šokolado tortas

(0)
Reikės:
  • Pagrindui:
  • 100 g kepintų migdolų ir/ar lazdyno riešutų
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • 60 g juodojo šokolado
  • Kremui:
  • 100 ml pieno
  • 1 šaukšto želatinos
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 200 g natūralaus jogurto
  • 300 g pusriebės varškės
  • žiupsnio druskos
  • 200 g balto šokolado
  • šaldytų uogų bei mėtų ar čiobrelio lapelių papuošimui.

  1. Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš garų vonelės išlydytą šokoladą ir darkart viską išsukame, kad susimaišytų.
  2. Imame 20-22 cm skersmens atsegamą torto formą ir ištiesiame jos dugną kepimo popieriumi. Suberiame šokoladinius trupinius ir pirštais suformuojame pyrago padą. Statome su visa forma į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  3. Šaltu pienu užpilame želatiną ir paliekame kelias minutes, kad išbrinktų. Elektriniu trintuvu sutriname varškę, maskarponę, jogurtą ir žiupsnį druskos iki glotnios konsistencijos. Supilame lydytą baltąjį šokoladą ir darkart išsukame. Galiausiai virš garų vonelės ar mokrobangų krosnelėje ištirpiname želatiną ir supilame į varškės kremą. Darkart viską gerai išmaišome.
  4. Ant sustingusio pagrindo sukrečiame varškės kremą, jo paviršių išlyginame. Uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą sustingti bent porai valandų. Tortą puošiame prieskoninėmis žolelėmis ir įvairiomis uogomis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.