8241
Beatos virtuvė

Vafliai

(105)

Kas neturi vaflinės, iš šios tešlos gaunasi labai skanūs blynai…

Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 4 kupinokų šaukštų cukraus
  • vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • druskos žiupsnelio
  • 200 g miltų sijotų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių arba sodos (baigėsi kepimo milteliai, tai naudoju sodą)
  • 100 g lydyto sviesto
  • 150 ml pieno
  • 2 šaukštų grietinės

 

Kaip paruošti:

  1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi beveik iki baltumo.
  2. Sviestą išlydyti, truputį ataušinti ir pilti bei plakti kartu su kiaušiniais.
  3. Ten pat dėti ir truputį paplakti grietinę, pieną.
  4. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais ir druska. Sijoti į kiaušinių plakinį. Tešla turėtų būti tirštoka blynų, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
  5. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišyti į tešlą. Įmaišant stengtis tešlą truputį palaisvinti – paskystinti, bet jokiu būdu nemaišyti energingai, nes visas oras iš baltymų išlėks lauk ir blynai/vafliai nebus tokie purūs ir lengvi, kokie turėtų būti…

Žiema žiema, bėk iš kiemo…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (192 balsai, vidurkis: 4,21 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (105)
Komentarai
  1. kamile parašė:

    labai skanus blynai

  2. Lina parašė:

    Rytoj kepsiu ir aš!!!

  3. Inga parašė:

    Uzgaveniu ryta pusryciams turejome siuos blynus 🙂 Tiesa vietoj uogienes papjaustyti persikai nuostabiai derejo 🙂
    Aciu Beata 🙂 Vakare bandysim kita blynu recepta 🙂

  4. RAMINTA parašė:

    tiesiog neturiu zodziu superinai skanus blynai jauciuosi pakyleta kad moku kepti skanius blynus ir tik tavo Beata deka 😉

  5. Akvile parašė:

    Nenusakomo skonio blynai!! Kiekvieno sekmadienio pusryciai:) o dar kartu su melyniu uogiene..mmmmmm….:))

  6. Lina parašė:

    Beata, ar butu galima vietoj sviestuko alieju naudoti? ir kiek? aciu 🙂

  7. Siga parašė:

    Puikus blynai, kepiau kelis kartus, paskutini karta pristigau sviesto, tai ipyliau tris saukstus aliejaus ir viskas puikiai gavosi 🙂

  8. Regina parašė:

    Patys skaniausi blynai is visu bandytu receptu! SUPER

  9. Giedrė parašė:

    Su vyru kepėm 🙂 labai skanūs išėjo. Rekomenduoju pabandyti 🙂 10/10

  10. Irma parašė:

    Kiek stiklinių yra 200g miltų? 🙂

  11. Austėja parašė:

    Skanučiai!!! Puikus receptas 🙂 ačiū!

  12. Eligija parašė:

    Labai ačiū!!! Blynai labai skanūs, lauksiu mamos verdikto 😀

  13. Erika parašė:

    Ką tik pasidariau tešlą ir lauksiu kol iškeps pirmasis vaflis ! 🙂

  14. asta parašė:

    Super, negalime atsivalgyti 🙂 aciu 🙂

  15. Miglė parašė:

    Kiek dėti vanilinio cukraus?

  16. Vardas parašė:

    Visai kvailas klausimas, jei kepsiu blynus pagal šį receptą, kiek aliejaus reikia pilti į keptuvę? Tik patepti keptuvę ar kaip normaliems blynams? Ir dar klausimas, ar tas miltų sijojimas makes big difference? Nes neturiu to daikto per kurį galima sijoti. Ačiū.

  17. irma parašė:

    Mano pirmieji kepti ir gavosi tobuli! ačiū! 🙂

  18. Jolita parašė:

    Superiniai blynai, tik vietoj grietines (nes neturejau) dejau neutralaus jogurto ir visai pamirsau apie kepimo miltelius/soda kepimo procese :))) bet pavyko puikiai 🙂 Mazoji, kuri labai isranki maistui, kerta net ausys linksta:)

  19. Laura ir Viltė parašė:

    labas rytas, ką tik atsikėlusios pagalvojome, kad puikų recepčiuką atrastume Tavo, Beata, tinklapyje 🙂 išvydome šiuos vafliukus ir nusprendėme išbandyti savas jėgas juos kepant. nepatikėsite, mums pavyko! nuostabiai skanu! traškūs, burnoje tirpsta, žodžiu pasaka! prie vafliukų dar ir nutellos užliejome ir aviečių pabarstėme. Mmmm…o ypač skaniai valgosi studijų metu 🙂 ačiū, tobuli pusryčiukai! 🙂 🙂

  20. Aušra parašė:

    Super receptukas.REKOMENDUOJU 🙂 AČIŪ BEATA.

  21. Žalčių karalienė parašė:

    Labai geri! Labai! Mmmmm..

  22. Žalčių karalienė parašė:

    Tik rekomenduoju gaminti iš dvigubos normos, nes man išėjo 6 blynai – valgiems mažoka 🙂

  23. Katia parašė:

    NUOSTABUS! Patys skaniausi vafliukai , kokius esu kada kepus, aciu Beatai!! 🙂

  24. Ruta parašė:

    Labai skanus! Tiesiog tirpsta burnoje:)

  25. Dovilė parašė:

    Kepiau kaip blynus. Labai jautėsi kiaušiniai. Ką padariau blogai, kad taip atsitiko?

  26. Miglė parašė:

    Nuostabaus skonio vafliai. Ši receptuką aš dar pagardinau sutarkuodama 1 apelsiną (su žievele). =)

  27. Atene parašė:

    Patiko 🙂

  28. Jolanta parašė:

    Puikus blynai !!! Ir laaaaabai sotus 😉

  29. Kamle parašė:

    Beata,o kiek blynu išeina

  30. Rūta parašė:

    NUOSTABŪS vafliai, tikrai rekomenduoju. Išeina labai purūs, minkšti, krašteliai traškūs… Tik jei norit daugiau, dvigubai visko dėkit, nes nelabai daug išeina , o jei dar labai mėgstat… 😀

  31. Giedre parašė:

    Vafliai nerealaus skonio, ir is sio kiekio gaunas tikrai ne 4 vafliai 🙂 Dariau dviguba tai prikepiau visai armijai 🙂 Aciu Beata uz recepta, tirpsta burnoje 🙂

  32. Liza parašė:

    Esu smalyze, noreciau pabandyti iskepti vaflinej purius vaflius, turiu sodos. Kepimo milteliu nenaudoju.
    Jusu receptui kokio kiekio reik sodos?
    Aciu.

  33. Lina parašė:

    Labai skanus vafliai

  34. Edita parašė:

    Skanus ir lb purus vafliukai.Isejo tikrai pakankamai mums ju.Aciu Jums Beata 🙂

  35. Milda parašė:

    Tikrai labai labai skanus! Išėjo plonas, bet iškilo tiek, kiek reikia, man atrodo. Paskaičius komentarus ir bijodama, kad neiškils, dėjau 1,5š. kepimo miltelių, o kiaušinius plakiau ilgai mikseriu.

  36. Sigita parašė:

    Laabai;) megstamiausi sekmadienio cirviniai;)

  37. Audra parašė:

    aciu uz recepta nuostabaus skonio blyneliai …..aciuks

  38. jovita parašė:

    o kaip jie kita diena,is vakro iskepus,ar buna dar skanus?

  39. Genovaitė parašė:

    Fantastiški…labai labai skanūs

  40. Inga parašė:

    Labai, labai skanus !

  41. Lana parašė:

    Laba, aš norėčiau paklausti kiek vaflių išeitu iškepti?

  42. Ugne parašė:

    Labas, manau, kad gana kvailas klausimas, bet ar siuos blynukus kepate paprastoje vafliu keptuveje?

  43. Simona parašė:

    Tobuli !!! Minkstuciai ir lengvuciai . Nedejau nei kepimo milteliu nei sodos , o vietoj sviesto naudojau alieju

  44. Greta parašė:

    Bukit gera, ir paaiskinkite kuo skiriasi cirviniu blynu vafline ir belgisku? ar cia tas pats tik forma skiriasi? noriu kepti siuos vaflius ir reikia vaflines… Galvoju kuria pasirinkti

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Greta, aiškiausi skirtumai tai formos ir dydžio, nes belgiški valfliai dažniausiai būna puresni, mat dedasi kepimo milteliai ir jie daugiau iškyla, o čirviniai be kildinimo medžiagos, bet manau tikrai išlaikytų ir belgiškuosius vaflius. Sėkmės

  45. Asta parašė:

    Stebiuosi iš kur tokios pagyros. Receptas standatinis ir įprastas, žinomas jau ne vieną dešimtmetį… tikrai ne Beatos išradimas…

  46. Jūratė parašė:

    Puikūs vafliai! Ačiū Jums, Beata. 🙂

  47. Rasa parašė:

    Superinis receptas, išbandytas ne kartą !
    Tik iškilo klauimas, galbūt galima pridėjus kakavos juos paversti šokoladiniais? Jei taip, kiek jos reikėtų? Ir gal dar pridėti ko nors? Ačiū 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Malonu Rasa, kad patiko ir kepat, ekspermentuokite su kakava, pagal spalvą ir suprasite kiek dėti kakavos, jei norite švelnių kakavinių, tai apie porą šaukštų, o jei labiau šokoladinių tai drąsiai berkite keturis penkis šaukštus, dar žiupsnį cinamono galite įberti.

  48. Rita parašė:

    Geriausias vaflių receptas kokį esu bandžiusi!!! O bandžiau daug. Jau buvau vaflinę užkišus toli toli ir dabar džiaugiuosi, kad ją išsitraukiau 🙂 šeimyna įvertino puikiai! Ačiū!

  49. Agne parašė:

    Labai skaunus receptas!! Visada labai skanus gaunas 🙂

  50. Laima parašė:

    Labai,skanus blynai gavosi:)

  51. Gintare parašė:

    Mmmm…daug receptuku isbandziau kad dziaugtumemes skaniomis 7dienio sirdelemis, bet nei vienas neprilygo sitam <3 Tirpsta burnoje , o jau skanumo – net nieko nedejau ant virsaus, kad negadinti skonio 🙂 Neturejau grietines tai dejau riebia grietinele – butinai darysiu dar ir dar 🙂 Aciu , Beata kaip visada nuostabi <3

  52. Rita parašė:

    Labai skanūs vafliai! Kartą neturėjau grietinės, tai dėjau jogurto, irgi labai skanu 🙂

  53. Vytaute parašė:

    Nerealiai skanus!!!!!!!!!!

  54. Emilija parašė:

    Beata, vis kepam ir kepam vaikams, patys prisivalgydami;) Jaukumo blynai;) Ačiū Jums!

  55. Vilma parašė:

    Varom žiemą iš kiemo.
    Vietoj sviesto dėjau kokosų aliejaus. Labai gerai gavosi!

  56. Agneta parašė:

    Nerealus❤❤nuostabus❤burnoje tirpstantys

  57. Agneta parašė:

    Beje vietoje pieno pyliau kefyro,gavosi truputuka puresni

  58. Rasa parašė:

    Sveiki, visi taip džiaugiasi, o pas mane nežinau kodėl, bet gaunasi skanūs blynai, o ne vafliai. Nors jau antrą kart kepu tiksliai pagal receptą. Gal mano keptuvė netinkama, ten širdutės formelės su gan stambiais „dantukais“. Gal per stori blynai?

  59. Rūtelė parašė:

    Mano vaikai labai mėgsta blynus 🙂 Kadangi stengiamės mažinti suvartojamo cukraus kiekį, kepu sveikesnę versiją: vietoj cukraus sutrinu 1 bananą, 1/4 miltų keičiu sveikesniais (pvz. pilno grūdo avižiniais, ryžių, kukurūzų), vietoj sviesto galima naudoti kokosų aliejų. Puikus skonis 🙂

  60. Kristina parašė:

    Puikus belgiski vafliai isejo! Iskepiau 10 vafliu is sio recepto. Tik pasigedau traskumo is isores.

  61. Aurelija parašė:

    Sveiki, nesuprantu kodėl, bet pirmus kartus kepant gaudavosi traškūs, tačiau vėliau jau minkšti. Ko per daug, ko per mažai?

  62. Lina parašė:

    Tobulas receptas. Kepiau vaflineje skirtoje ploniems vafliams. Gavosi traskus, skanus. Tiesiog super. Beatos receptai niekada nenuvilia 🙂 Aciu

  63. Gintare parašė:

    Ačiū Beata už puiku recepta! Toks klausimelis.. jei
    Norisi sūriu vafliu, ar tiktu šis receptas, pvz plakant be cukraus, o visa kita paliekant?

  64. Ingrida parašė:

    Labai skanu.bet vis dar ieskosiu recepto,panasaus i pirktuniu vafliu

  65. Loreta parašė:

    Kiek kepiau vaflių, tai šitie PATYS SKANIAUSIIII!!!! 🙂

    Ačiū už puikų receptuką.

  66. Irma parašė:

    Gavosi NEATEALIAI skaniai! Purus skanūs minkšti! Lapnojam net ausys linksta 🙂

  67. Audrone parašė:

    O sis receptas tinkamas čirviniams blynams?

  68. Eglė parašė:

    Kaip tik dabar kepu vaflius ir jau kitą kartą keisiu keletą dalykų. Dėsiu pusę sviesto kiekio, nes dabar, vos atidarius vaflinę, riebalai varva kaip tirpstantys varvekliai. Nežinau, kodėl, bet labai justi kiaušinių skonis, tad tikriausiai dėsiu tik du. Užtat nelabai saldu, nors paprastai receptuose nurodytą cukraus kiekį pamažinu bent trečdaliu. Vafliai kažkodėl tiek skoniu, tiek minkštumu panašūs į blynus, tai gal tikriai verčiau blynus kepti. Bet dėl blynų tingėčiau tiek terliotis…

  69. Evelina parašė:

    Kepu kas antra diena, nerealiai skanus.
    Siandien labai skubejau, pamirsau kiausinius ir tik paciam gale supratau, kad kazkas netaip.
    Oooo jau skonis be kiausiniu…siulau pabandyti

  70. juozas parašė:

    Super blynai

  71. Viktorija parašė:

    O my God, Beata !!!! Blynai nuostabus!!! Labai skanus !!!!

  72. Giedrė parašė:

    Tobula patiko nuo mažiausiųjų iki senelių – ačiū Beata

  73. Agneta parašė:

    Sveiki, nenoriu deti cukraus, nes kepsiu savo mazyliui. Ar galiu cukru pakeisti pvz. i banana?

  74. ausrele parašė:

    pats pats paciausias……….skaniausiu vafliu pasaulyje receptas…..:)netgi mano vaikai emesi klausineti kokiu ingredientu jiems reikia,kad tokie garduteliai:))))

    Aciu Beata !

  75. Laima parašė:

    Sveiki, man irgi reikejo papildomai pieno, nes sausoki gavosi

  76. Ingrida parašė:

    Visoms čia viskas pavyko, o man ne 🙁 Dėjau produktus gramas į gramą, kaip aprašytą ir tešla gavosi minkoma (net išmaišyti likusių miltų nebeįstengiau), teko taisyti dar su 100ml pienu tada pavyko. Ką ne taip darau?

  77. Jurga parašė:

    Labai skanus vafliai, taciau nesigavo jie man traskus… kame problema?

    • Beata Nicholson parašė:

      Jurga, šis receptas nėra užmanytas traškiems, labiau tinkamas storiems, minkštiems ir puriems vafliams kepti, nebent galite pabandyti kepti plonesnius ar kitokioje vaflinėje

  78. albina parašė:

    ka tik kepiau, katik valgiau -neeiliniai ,skanus labai, purus labai-jumi jumi…

  79. Darius parašė:

    Sweiki.na bandysiu pagal Beta blynukus kepti.

  80. Aleksandra parašė:

    Seniai svajojau apie elektrine blynu keptuve, siandien nusipirkau, radau si recepta ir galvoju, o kaip suzinoti, kad blynai iskepe? Atidarineti ir stebeti spalva? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Jūs visiškai teisi – patikimiausias būdas yra tikrinti ir laukti, kol švelniai parus. Žinoma, vos įpylus tešlos lūktelėkite ilgiau, antraip pravėrus per anksti, kol tešlai viduje nespėjo iškepti, vafliai gali pasidalinti pusiau. Kiekviena keptuvė keps šiek tiek skirtingai dėl savo techninių charakteristikų, tad vieną laiką pasakyti sudėtinga, ilgainiui geriau pažinsite savąją ir pradėsite nujausti, kiek reikia laiko

  81. MazyteFeja parašė:

    Sekmadienio pusrytukams čirviniai blynai su trintomis braškėmis pagal šį receptą patys pačiausi iš visų bandytų. Džiaugiuosi pagaliau radusi TĄ receptą

  82. Agnete parašė:

    Kepiau tiksliai pagal recepta, sirdeliu keptuvej. Gavos tikrai skanus blyneliai, dabar visada kepu tik pagal si recepta.dar idedu aguonu nes man taip skaniau. Aciu Beata uz si atradima!

  83. Dalia parašė:

    Skonis tobulas
    aciu musu Beatai❤

  84. Vaida parašė:

    Super receptas ir po 10 metų
    Aš tik miltų truputį daugiau dėjau Ačiū.

  85. Laima parašė:

    Antrakart kepu blynus, pirmas nesigavo (kitas receptas) ir dabar antras pagal Beata, kaip nerealiai gavosi,kokie purus, ziauriai patenkinta !!! 🙂 Aciu!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.