Visi bulvių paruošimo būdai turi po skirtingą prieskoninę žolelę: bulvės su šonine su šalaviju atsiskleidžia stebuklingai, bulvės žąsies taukuose tiesiog negali gyventi be česnako ir rozmarino, o bulvių rožės džiaugiasi kvapnaus čiobrelio kompanija.
Mažos bulvytės su šonine ir šalaviju
Ant kiekvienos bulvės uždėkite šalavijo lapelį ir apsukite su šonine. Šoninė jei plonai supjaustytą puikiai priglunda, jei ne tai sutvirtinkite mediniu pagaliuku.
Dėkite bulves į skardą, ir kepkite 180C orkaitėje apie 45 minutes.
Bulvės su rozmarinais ir česnakais
Bulves nuskusti, supjaustyti per puse, ir pavirti apie 10 minučių pasūdytam vandenyje, kad apvirtų ir krašteliai po truputi pradėtų minkštėti byrėti.
Į skardą sudėti taukus, ir rozmariną ir 1 smulkintą skiltelę česnako, o kitas sveikas. Įdėkite skardą į orkaitę kad riebalai įkaistų bet nepradėtų degti. Apvirtas bulves nupilkite ir leiskite joms pagaruoti dosniai, tada bulves išskleiskite skardoje su riebalais, česnakais ir rozmarinu.Apvoliokite, kad jos pasidengtų taukais, dėkite, į orkaitę 190C ir keptkie apie 45 min. Vieną ar porą kartų kol bulvės kepa jas pavartykite, kad apskrustų gražiai.
Bulviarožės
Šios man ir gražios ir juokingos vienu metu. Truputi reikia padirbėti, bet jas visi labai mėgsta. Visokiausių yra pavyzdžių kaip jas padaryti. Bet paprasčiausia susukti, nupjauti apačia, ir tuos lapelius sudėti dar į keksiukų formelės vidų. Labai keksiukų formelė čia tinka, kepimui. Taip padarysite puikiai 12 bulvių rožių. Ir geriausiai jos pasigamina, jei turite pjaustyklę, kuri plonai pjausto daržoves, kitaip su peiliu supjaustyti labai ilgai užtruksite ir nesigaus vistiek taip plonai.
Bulves nulupti ir supjaustyti/ sutarkuoti plonais griežinėliais. Juos sudėti į dubenį su vandeniu, taip darom kad jos nepajuoduotų. Pasiruošiam keksiukų formeles, ištepam jas lydytu sviestu, bulviu griežinėlius dedam į juostelę, ir susukam, arba sukam dedant lapelį prie lapelio kaip lizdelį, o paskui galą nupjaunam, kad tvirtai stovėtų. Ir taip sukaišom suformuojam visas rožes. Kiekvieną pabarstom smulkia druska patepam lydytų sviestu ir į viduriuką pridedam čiobrelio. Kepam 180 C orkaitėje apie valandą.