Spausdinti

Savo tetą Rūtą pirmiausia man „užrodė“ dainininkė Monika Linkytė, tik nesakė, kad juodvi panašios kaip tikros sesės! Rūta yra geros energijos užtaisas ir visiškai pametusi galvą dėl tortų. Dieną ji labai rimtai dirba banke su skaičiais, o naktimis… kepa tortus (feisbuke ir instagrame sekite jos paskyrą Saldumai) ir svajoja apie nuosavą desertinę. Dar Rūta Rasickienė yra kolekcininkė – kolekcionuoja sukneles ir kas mėnesį nusiperka nors vieną naują! Tortą „Vyšniukas“ Rūta pamėgo dar paauglystėje, kai pagal mokyklos mainų programą kelias savaites mokėsi Vokietijoje. Kepti tortus ją ir dar dvi seses išmokė mama, garsi giminės tortų ir šakočių kepėja, tad po kelerių metų prisiminusi ragauto torto puikumą Rūta drąsiai ėmėsi „Vyšniuko“ ir taip jį ištobulino, kad dabar jokia šeimos šventė neįsivaizduojama be šio torto. Nuostabus trio: tobulai purus biskvitas, maloniai saldus grietinėlės ir maskarponės kremas bei vyšnių gardumas.

 

Tortas „Vyšniukas“

0
komentarai
26
Porcijos
10 asm.
Gaminimo laikas
2 val.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Biskvitui:

4 kiaušinių
160 g cukraus
50 g aliejaus
160 g miltų
20 g kakavos
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Biskvitui sudrėkinti:

200 ml vandens
60 g cukraus
šlakelio citrinų sulčių
vanilės esencijos ar vanilinio cukraus

Šokoladiniam padažui:

150 g juodojo šokolado
200 g grietinėlės (35 % riebumo)

Vyšnių įdarui:

400 g vyšnių (gali būti šaldytos)
30 g cukraus
pusės citrinos sulčių
1 šaukšto vyšnių likerio (pasirinktinai)
1 šaukšto kukurūzų krakmolo

Kremui:

250 g maskarponės
40 g miltelinio cukraus
1 šaukštelio vanilės esencijos arba cukraus
350 g grietinėlės (35 % riebumo)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Biskvitas

1

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltų putų. Sulėtinę plaktuvo greitį įplakame aliejų.

2

Dubenyje persijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Juos atsargiai mentele įmaišome į plakinį. Geriausia drąsiai maišyti iš apačios į viršų, kol neliks miltų mišinio gumulėlių.

3

Supilame į 20 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą ir kepame 180 °C temperatūroje apie 30–35 minutes. Įsmeigus į biskvitą medinį pagaliuką ir jį ištraukus, jis turi būti sausas.

Reklama
41011

Sirupas

1

Į puodą supilame vandenį ir cukrų, užverdame, palaukiame, kol cukrus ištirps, įmaišome citrinų sultis ir vanilinį cukrų ar šlakelį vanilės esencijos.

Šokoladinis padažas

1

Grietinėlę užviriname, kol kraštuose pradės kilti burbuliukai. Nukėlę nuo ugnies sudedame gabaliukais sulaužytą juodąjį šokoladą. Paliekame kelioms minutėms ir gerai išmaišome, kol šokoladas visiškai ištirps. Paliekame atvėsti.

Vyšnių įdaras

1

Vyšnias suberiame į puodą kartu su cukrumi, citrinų sultimis ir vyšnių likeriu. Užverdame. Jei skystis apsemia vyšnias, dalį nupilame.

2

Kukurūzų krakmolą sumaišome su trupučiu šalto vandens, supilame į vyšnias ir paverdame, kol masė sutirštės. Paliekame atvėsti.

Kremas

1

Maskarponę išplakame su milteliniu cukrumi ir vanile, kol nelieka gumulėlių.

2

Supilame grietinėlę ir plakame iki standaus kremo.

Konstruojame tortą

1

Atvėsusį biskvitą supjaustome į tris dalis. Pirmąjį lakštą lengvai sulaistome cukraus sirupu ir aptepame šokolado padažu.

2

Dedame dalį kremo ir vyšnių įdaro. Tą patį atliekame su antruoju lakštu. Uždėję trečiąjį lakštą jį tik sudrėkiname.

3

Aptepame tortą likusiu kremu. Puošiame pagal fantaziją ir norus. Aš mėgstu puošti tarkuotu šokoladu ir vyšniomis, trešnėmis ar kitomis uogomis.

Reklama
41011
Ingredientai
Alternatyva

Kukurūzų krakmolą galite keisti bulvių krakmolu.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Torta pasidariau, skonis liuks, gaila pamirsau slakely brendzio, butu buve tobula. Kas nepavyko tai biskvitas, jis man netolygiai iskepe, neiskilo taip graziai, nors viska dariau kaip nurodyta. Antra diena issikepiau paildomu lakstu ir viskas pavyko. Aciu Beata!

  2. Sveiki, iskepiau si torta, tikrai skanus, aciu uz recepta. Tikrai dar teks kepti ir bus vienas is megstamiausiu seimoje.

  3. Laba diena, Beata! Sakykit, jeigu noriu padaryti didelį tokį tortą (~20x40cm kepimo forma), tai man ko gero visų ingridientų kiekį didinti bent iš 3 reikėtų? Ir ar pavyks išpekti tokį didelį biskvitą?

  4. Kepiau, viskas puikiai pavyko. Manau, kad biskvitas tolygiai iškiltų reiktų dėti paruoštą tešlą i šaltą orkaitę. Kokia jūsų nuomonė ?

  5. Labas rytas,

    Ar yra skirtumas koki alieju naudoti? Darzoviu, saulegrazu ar alyvuogiu aliejus butu tinkamiausias?

    Aciu

  6. Sveiki, labai skaniai skamba ir nutariau pabandyti, bet gal turėtumėte kokią mintį dėl likerio alternatyvų? Tortas bus vaikų gimtadieniui, nesinori rizikuoti ir kurti kažką iš galvos… Ačiū. 🙂

  7. Mano pirmas tortas -Estiškas sausainių – buvo anūkės 2ajam gimtadieniui, o antras- „Vyšniukas”- 3iajam. Abu pavyko ir buvo labai labai skanūs! Kepant tereikia tiksliai laikytis recepto. Ačiū mielai Beatai už tobulus receptus ir už tai, kad išmokau daryt tortus!

  8. O vietoj kukuruzų krakmolo galiu naudoti bulvių? Koks apskritai tarp jų skirtumas?

  9. Šį tortą gaminau pirmą sykį. Viską gaminau tiksliai pagal receptą, bet biskvitas neiškilo tiek, tai kitą dieną dar kepiau trečią biskvitą, tačiau be šio nesklandumo viskas gavosi tobulai, skonis nuostabus! Tortas gavosi drėgnas, ne per saldus. Ačiū Rūtai ir Beatai 🙂

Rašyti komentarą