8241
Beatos virtuvė

Tortas „Snickers“

(33)
Porcijos: 12
Reikės:
  • Biskvitui reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 200 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
  • 200 g grietinės (20–30 % riebumo)
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • Grietinėlės kremui:
  • 450 g šaltos grietinėlės (30–35 % riebumo)
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 šaukštų cukraus
  • Sirupui:
  • virinto vandens, citrinų sulčių ir cukraus pagal skonį
  • Karameliniam kremui:
  • 70 g minkšto sviesto
  • 200 g šilto karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
  • poros saujų kepintų sūdytų žemės riešutų
  • Šokolado sluoksniui:
  • 150 g pieniško šokolado
  • 1,5 šaukšto rapsų arba saulėgrąžų aliejaus
  • Tortui papuošti:
  • 200 g minkšto sviesto
  • 150–200 g saldinto sutirštinto pieno
  • Šokolado liejiniams:
  • 100 g pieninio arba juodojo šokolado
  • 1 šaukšto aliejaus
  • Dekoracijoms:
  • sausainių „Oreo“
  • sūdytų žemės riešutų
  • 1 šokoladuko „Snickers“

Kai atrankoje pamačiau devyniolikmetės klaipėdietės Gražvilės atsiųstą torto receptą, iš karto supratau, kad jis bus tautos favoritas. Pamėginkite į „Google“ paieškos laukelį įvesti „tortas Snickers“, ir akys apraibs nuo rezultatų. Aš nelabai pasitikiu atsitiktiniais receptais, daug patikimiau tai, ką pamatau savo akimis. Gražvilė šį tortą kepė šimtus kartų, tad receptas ištobulintas. Tortų kepėjos šlovė Gražvilę aplankė būtent dėl torto „Snickers“. Šis gražuolis tikrai ne bijantiesiems cukraus ir šokolado, jis sukurtas neįveikiamiems smaližiams, nes tai turbūt saldžiausias tortas planetoje. Tortas patiks ir tiems, kurie nori tapti vaikų vakarėlio žvaigždėmis. Beje, Gražvilės mėgstamiausia šventė yra būtent Kalėdos, ji labai mėgsta dovanoti dovanas ir vaišinti visus „Snickers“ tortais. Kartą ji per dieną iškepė 16 tokių tortų. Įsivaizduojate? Fenomenalus populiarumas ir šokoladinis-riešutinis gardumas.

Taigi, nusiteikiame ilgesniam gaminimui:

Paruošiame biskvitą: kiaušinius išplakame su cukrumi. Cukrus turi ištirpti, o masė padidėti kelis kartus. Sukrečiame kambario temperatūros karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Supilame grietinę, įsijojame ir įmaišome miltus su kepimo milteliais. Paruoštą masę supilame į kepimo formą (22–24 cm) ir šauname į iki 165 °C įkaitintą orkaitę (orkaitės funkcija „viršus–apačia“). Kepame apie 1 val. – 1 val. 15 min. Biskvitui iškepus paliekame jį atvėsti. Atvėsusį padalijame į 4 dalis (lakštus).

Ruošiame grietinėlės kremą: grietinėlę iki standumo išplakame su citrinų sultimis ir cukrumi.

Pasiruošiame sirupą: į virintą atvėsintą vandenį supilame citrinų sultis, suberiame cukrų. Išmaišome ir ragaujame. Sirupas turi būti saldžiarūgštis.

Gaminame karamelinį kremą: kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną dedame į mikrobangų krosnelę ir pašildome 30 sekundžių. Tada plakikliu išplakame iki vientisos masės, kad ji taptų kreminės konsistencijos. Sudedame riešutus ir išmaišome šaukštu.

Pienišką šokoladą ištirpiname garų vonelėje ir supilame aliejų. Išmaišome.

Sluoksniuojame: pirmą biskvito lakštą sulaistome sirupu, pilame šokolado ir užtepame pusę grietinėlės kremo. Ant viršaus uždedame antrą biskvito lakštą, laistome sirupu, pilame šokolado ir užtepame visą karamelinį kremą su riešutais. Dedame trečią lakštą ir atliekame tą patį, ką ir su pirmuoju sluoksniu. Ketvirtą biskvito lakštą uždedame ant viršaus. Paliekame tortą pastovėti (geriausiai palikti per naktį šaldytuve), paskui galima jį puošti.

Gaminame sviestinį kremą: sviestą plakame tol, kol jis pasidarys labai purus ir baltas, tada lėtai supilame kondensuotą pieną ir dar paplakame kelias minutes, kol viskas susijungs į vientisą glotnią masę.

Šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, įpilame aliejaus ir išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti.

Atšaldytą tortą aptepame sviestiniu kremu. Jeigu iš pirmo karto nepavyko kremo gražiai užtepti, galima išlyginti mentele ir dėti į šaldytuvą, palaukti, kol kremas sustings, o ištraukus vėl aptepti kremu. Tortą paskutinį kartą aptepę kremu dedame į šaldytuvą ir vėl laukiame, kol kremas sustings.

Kremui sustingus galime tortą aplieti šokoladu (tortas būtinai turi būti atšaldytas). Dekoruojame sausainiais, riešutais, tirpintu šokoladu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (102 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Inga parašė:

    Pats skaniausias tortas kokius esu išbandžiusi Receptas tobulas!

  2. Laime parašė:

    Karamelinio kremo pertepimui man gavosi per didelis kiekis, lygiai taip pat išmeciau trečdalį grietinėlės, nes taip storai nepritepsi minkšto kremo. Biskvitą kepiau 22cm formoj.

    • Laura parašė:

      Kremu niekada nebus per daug,geriau daugiau nei maziau,kitam kartui nemeskit produktu kuriuos galit panaudoti.

  3. Audronė parašė:

    Sveiki, jei viską padarysiu penktadieni isskyrus papuosimus ir sviestini krema, iki sekmadienio nieko neatsitiks tortui?

  4. Toma parašė:

    Tobulas receptas 😉 šeimyna sakė,kad pats tikriausias ir skaniausias tortas iš visų kiek esu dariusi 🙂 dariau 24cm formoj, tai nebuvo kremų per daug,pats tas .

  5. Karolina parašė:

    Sveiki, kiek reikia maždaug virinto vandens ir citrinų sulčių sirupui?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Karolina, sirupui paruošti imkite vieną stiklinę virinto atvėsinto vandens, jame ištirpinkite 1-2 šaukštus cukraus (pagal jūsų norą ir pomėgį) ir įspauskite 1-2 šaukštus citrinos sulčių.

  6. Jurgita parašė:

    Tobulas tortas! Turbūt skaniausias, kokį esu valgiusi, ne tik pati iškepusi 🙂 tik cukraus į biskvitą pusę normos dėjau

  7. Jurgita parašė:

    Net ir man, užkietėjusiai smaližei, buvo per saldu… Kitąkart kepdama į biskvitą dėčiau tik 100g cukraus.

  8. Gaminusioms parašė:

    Kokį šokoladą dėjote – juodą ar pienišką? Ar juodas neduoda per daug kartumo? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Recepte rašoma, kad apliejimui galite naudoti tokį šokoladą, kokį mėgstate. Kadangi visas tortas gana saldus, tai juodasis šokoladas ant viršaus nepagadins reikalo, o kaip tik subalansuos skonius.

  9. Ieva parašė:

    Tortas puikus! Sūnaus gimtadienyje jis buvo puikiai įvertintas – neliko nei trupinėlio..!

  10. Renata parašė:

    O kaip daryt kur reikia dėt į mikrobangų krosnelę, jeigu neturiu jos?:)Į orkaitę?Ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Palaikykite garų vonelėje (indą su ingredientais įstatykite į puodą virš verdančio vandens, taip, kad neliestų dugnu vandens) arba pakaitinkite puode ant nedidelės kaitros

  11. Lina parašė:

    Biskvitas iškilo tik 2,8cm, kepu dar vieną nes į 4 niekaip nepavyks jo padalinti. gal galėtumėte patarti ką daryti kita kartą kad iškiltų taip kaip reikia? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Lina, galėčiau tik spėlioti, kad per trumpai plakėte kiaušinius su cukrumi – oro priplakimas į šią masę atlieką tokią pačią svarbią kildinimo funkciją kaip ir kepimo milteliai

    • Gitana parašė:

      Aš tai padalinu tešlą į dvi dalis ir atsirai kepu, tada lengviau viena biksvitą perpjauti per pusę 🙂

  12. Andreja parašė:

    Kokio kiekio produktu reikia sviestiniam kremui?

  13. Rasa parašė:

    Riebus, sunkus, toks „tikras naminis“. Nerekomenduoju. Aišku, skonio reikalas. Pats receptas gana tikslus, viskas pavyksta. Biskvitas taip pat purus. Tik čia neaprašyta kaip gaminti sviestinį kremą: kambario temperatūros sviestas išplakamas, apie 5 min plakikliu, kol jo padaugėja, po to įmaišomas kondensuotas pienas.

  14. egle parašė:

    Tortas puikus, tik gyvenu ne Lietuvoje, tai kondensuoto pieno nepavyko gaut, teko eksperimentuot, tai pakeičiau į riešutų sviestą. Gavos suuper, visi pakartot prašė, tai manau, kad čia betkuriai gaspadinei geras įvertinimas. 😀

  15. Agne parašė:

    Sveiki Beata! Kas yra karamelizuotas sutirstintas pienas? Ar tai rududu? Ar galiu ji pasigaminti pati(verdant kondensuota piena)?

  16. Žyginta parašė:

    Sveiki, o kiek to virinto vandens reikia sirupui ?

  17. Evelina parašė:

    Labas vakaras, pirmiausia dėkoju už puikius receptus. 🙂 Tortą kepu pirmą kartą, tad kiekvienas pastebėjimas man aukso vertės 🙂 Kepant neiškilo biskvitas, ar galėjo tam įtakos turėti tai, kad dėjau perpus mažiau cukraus?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Evelina, labai malonu, kad patinka receptai. 🙂 Biskvitui labai daug įtakos turi ingredientų išplakimas. Galbūt tešlai kiek pritrūko oro, plakant neištirpo visas cukrus. Tirpstantis ir su kiaušiniais plakamas cukrus padeda įnešti daugiau oro į tešlą, tad gali būti, jog biskvitas neiškilo būtent todėl, kad jo dėjote per pusę mažiau.

  18. Kristina parašė:

    Sveiki o sviestiniam pertepimui jei naudosiu rududu bus gerai ? Ar butina kondensuoto pieno?

  19. Irema parašė:

    Sveiki Beata, gal plius minus įsivaizduojate koks jo svoris gaunasi iš šių kiekių ingredientų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Svorį daugmaž galite pasiskaičiuoti pagal ingredientų kiekius. Bet jis sodrus, turtingas ir saldus, tad išeis apie 8-10 porcijų.

  20. Virginija parašė:

    Sveiki, oi labai skanus ir tobulas tortas gavosi!!! Kepiau y 29cm skersmens blekute, tik biskvito produktus dėjau puse porcijos daugiau, tad tobulas gavosi biskvitas, ir supjausčius y 4 dalis( na vyras pasėjo su per pjovimas) labai visiems patiko!!! Tikrai rekomenduoju pabandyti… Aciu už si puiku receptą.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.