„Napoleonas“ yra didis tortas, ir jei jį iškepi, tai pasitikėjimas savimi pakyla iki televizijos bokšto aukščio. Iš tiesų „Napoleono“ norėjote jūs, mano mielieji, – apklausoje jį įvardijote kaip labiausiai trokštamą šventinį tortą. Palengvintą „Napoleono“ receptą esu užrašiusi „Kepinių knygoje“, jį nusižiūrėjau nuo savo krikšto mamos. Čia pateikiamas receptas yra gilesnio tyrinėjimo ir senų knygų bei receptų skaitymo rezultatas.
Siūlau kepti vidutinio, ne kosminio dydžio tortą, todėl nereikės ir tortų formos, užteks lėkštutės. Priklausomai nuo jos skersmens turėtumėte iškepti 5–7 lakštus. Viską įmanoma padaryti per vieną dieną ar pusdienį, gal per vieną vakarą: pasiruošiate tešlą, padalijate gabaliukais ir juos sušaldote; tada išsiverdate kremą, lakštus iškočiojate, iškepate, atvėsinate ir sutepate.
Kas svarbu? Stalviršis, ant kurio galėtumėte patogiai kočioti, šaltas sviestas ir druska. Lakštus geriau pradžioje iškočioti, iškepti ir apipjauti dar karštus. Jei pjaustysite nekeptus, šiek tiek rizikuojate, kad jie bus nelygūs.
Ruošiame tešlą:
Gaminame kremą:
Kepame „Napoleono“ lakštus:
Puošimas
Lakštų atraižėles maišelyje sutriname iki trupinių, jais apibarstome visą tortą. Papuošiame uogomis. Galima iškirpti trafaretą, jį uždėti ant torto ir pabarstyti tamsesniais trupiniais arba miltiniu cukrumi.
Tai nuostabus tortas, nebijokite jo imtis, juk virtuvėje viskas įmanoma.
Isdrisau ir padariau. Ir gavosi PUIKIAI! Tesla – nuostabiausia, tokia smeline, trapi, niam niam 🙂 Aciu!
As sviesta kapojau tokia spec. kapokle (atrodo kaip balnakilpe su 4 peiliais), ir kapojau dideliam metaliniam bliude, tokiam dideliam, kad nebaisu istekst dali miltu, nes del dydzio neimanoma 🙂
Puikus napalionas labai skanus kremas.
Sveiki,visada kepu pagal jusu recepta ir gaunasi puikiai,tik paskutiniu metu pradejo labai trauktis lakstai,nezinau kodel,seniau taip nebudavo,nepastebiu,ka darau nebetaip
Nu kremo man prireike dvigubai daugiau ir dar galetu but daugiau!!!Ir saldumo nerealiai truksta!!! Zodziu daug darbo o pasigardziuot neteko
Autorei linkiu sėkmės ir siūlau Napoleono versiją, kuriai unikalumu iki šiol nerandu lygių. Esu Napoleono fanė ir šį skanumyną gaminuosi pati. Internete atradau fantastišką receptą be grietinės ir perteklinio kiekio kiaušinių. Jį šiek tiek pakoregavau. Miltus kremui visuomet paskrudinu iki švelniai gelsvos spalvos ir vieną torto sluoksnį pertepu spanguolių arba raudonųjų serbentų želė be kauliukų. Naudoju tik natūralią vanilę. Pamėginkite, tikrai turėtų patikti. https://www.youtube.com/watch?v=MREHKOu-kdQ
Kokio riebumo grietinėlę naudojate?
Sveiki,kodel mano iskeptas tortas suteptas kremu visurys sukrenta.
Pabandžiau gaminti napoleoną. Netirštėja kremas. Kur priežastis
Kokio dydžio formoje kepti yra skirtas šis receptas? 🙂
Beata.Ar bus naujas jūsų žiemos žurnalo numeris.Laukiam nesukaukiam