Spausdinti

Ši nuostabų, visiems vos pažiūrėjus žadą atimantį tortą iškepė ir jo receptu pasidalino Ramunė Česonienė arba Ms. Cupcake Cork .Jam prireiks truputį daugiau laiko, bet kodėl šeimininkei nepakvietus visų šeimos narių gaminti triufelių? Saldžiu tikslu subursite visą šeimyną, o per šventes mėgausitės neįtikėtina saldžia šokolado „bomba“!

Šokoladinis triufelių tortas

0
komentarai
3
Porcijos
10 asm.

Biskvitui:

8 kiaušinių
190 g cukraus
75 g kakavos
100 g miltų
80 g sviesto

Šokoladiniam kremui:

500 ml riebios grietinėlės
400 g šokolado
2 šaukštų cukraus
trupučio vanilinio cukraus

Pasiruošti triufelius:

450 g šokolado
190 ml riebios grietinėlės
4 šaukštų kakavos
2 šaukštų cinamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kepame biskvitą. Kiaušinius su cukrumi greitai plakti elektriniu plaktuvu keletą minučių, kad susidarytų puri blizgi masė.

2

Per tris kartus per sietelį suberti su miltais sumaišytą kakavą ir supilti ištirpintą atvėsintą sviestą, išmaišyti mediniu šaukštu ar mentele. Labai svarbu maišyti lengvai ir atsargiai.

3

Supilti į torto formą. Formą iškloti kepimo popieriumi, bet netepti riebalais.

4

Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes.

5

Plakame šokoladinį kremą. Puode užkaitinti grietinėlę, tik neužvirti, ir supilti šokoladą kartu su cukrumi ir vanile. Maišyti dubenyje, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Palikti visiškai atvėsti, kol šokolado masė taps lyg tepus kremas.

6

Biskvitą galite sulaistyti bet kuo: cukraus sirupu, stipria saldinta kava ar, pavyzdžiui, vyšnių kompotu. Tuomet tortas nebus sausas.

7

Biskvitus pertepti šokolado mase. Tortą palikti šaldytuve sustingti.

8

Sukame triufelius. Užkaitinta, bet neužvirinta grietinėle užpilti šokoladą. Luktelti ir maišyti, kol susidarys vientisa masė. Uždengti plėvele ir palikti šaldytuve, kol masė taps kietesnė, kad galėtumėte formuoti triufelius.

9

Masei sustingus šaukšteliu (aš visada naudoju melionams skirtą burbuliuką-šaukštelį) imti vienodo dydžio gabaliukus ir rankomis formuoti triufelius. Pavolioti kakavos ir cinamono mišinyje.

10

Pagamintus triufelius patepti šokoladu ir klijuoti ant torto. Baigiant visą tortą pabarstyti kakava ir cinamonu.

11

Puošti galima kuo tik sugalvojate: granatais, slyvomis, juodosiomis vynuogėmis, mandarinais, vyšniomis ir kt. Jei tortą kepsite su dvigubu biskvitu, dvigubai daugiau reikės ir triufelių masės.

Ingredientai
Patarimas

Ramunė šiam tortui naudojo 15 cm skersmens torto formą. Kepė du biskvitus, kad tortas būtų aukštas. Bet galima tik vieną, tada tortas bus žemesnis. Iškeptą atvėsusį biskvitą Ramunė supjaustė į tris dalis, jei kepsite platesnėje orkaitėje gausite du biskvito sluosknius. Geriausia biskvitą kepti prieš dieną, kad pakaktų laiko jam pastovėti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tortas uzbure ir tikrai kepsiu. Noriu paklausti, kur gauti tokia tortine? Jos deka torčiukas atrodo pasakiskai.

Rašyti komentarą