8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis triufelių tortas

(1)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 8 kiaušinių
  • 190 g cukraus
  • 75 g kakavos
  • 100 g miltų
  • 80 g sviesto
  • Šokoladiniam kremui:
  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 400 g šokolado
  • 2 šaukštų cukraus
  • trupučio vanilinio cukraus
  • Pasiruošti triufelius:
  • 450 g šokolado
  • 190 ml riebios grietinėlės
  • 4 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštų cinamono

Ši nuostabų, visiems vos pažiūrėjus žadą atimantį tortą iškepė ir jo receptu pasidalino Ramunė Česonienė arba Ms. Cupcake Cork .Jam prireiks truputį daugiau laiko, bet kodėl šeimininkei nepakvietus visų šeimos narių gaminti triufelių? Saldžiu tikslu subursite visą šeimyną, o per šventes mėgausitės neįtikėtina saldžia šokolado „bomba“!

Kepame biskvitą:

1. Kiaušinius su cukrumi greitai plakti elektriniu plaktuvu keletą minučių, kad susidarytų puri blizgi masė.
2. Per tris kartus per sietelį suberti su miltais sumaišytą kakavą ir supilti ištirpintą atvėsintą sviestą, išmaišyti mediniu šaukštu ar mentele. Labai svarbu maišyti lengvai ir atsargiai.
3. Supilti į torto formą. Formą iškloti kepimo popieriumi, bet netepti riebalais.
4. Kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes.

Ramunė šiam tortui naudojo 15 cm skersmens torto formą. Kepė du biskvitus, kad tortas būtų aukštas. Bet galima tik vieną, tada tortas bus žemesnis. Iškeptą atvėsusį biskvitą Ramunė supjaustė į tris dalis, jei kepsite platesnėje orkaitėje gausite du biskvito sluosknius. Geriausia biskvitą kepti prieš dieną, kad pakaktų laiko jam pastovėti.

Plakame šokoladinį kremą:

1. Puode užkaitinti grietinėlę, tik neužvirti, ir supilti šokoladą kartu su cukrumi ir vanile. Maišyti dubenyje, kol šokoladas ir cukrus ištirps. Palikti visiškai atvėsti, kol šokolado masė taps lyg tepus kremas.
2. Biskvitą galite sulaistyti bet kuo: cukraus sirupu, stipria saldinta kava ar, pavyzdžiui, vyšnių kompotu. Tuomet tortas nebus sausas.
3. Biskvitus pertepti šokolado mase. Tortą palikti šaldytuve sustingti.

Sukame triufelius:

1. Užkaitinta, bet neužvirinta grietinėle užpilti šokoladą. Luktelti ir maišyti, kol susidarys vientisa masė. Uždengti plėvele ir palikti šaldytuve, kol masė taps kietesnė, kad galėtumėte formuoti triufelius.
2. Masei sustingus šaukšteliu (aš visada naudoju melionams skirtą burbuliuką-šaukštelį) imti vienodo dydžio gabaliukus ir rankomis formuoti triufelius. Pavolioti kakavos ir cinamono mišinyje.
3. Pagamintus triufelius patepti šokoladu ir klijuoti ant torto. Baigiant visą tortą pabarstyti kakava ir cinamonu.

Puošti galima kuo tik sugalvojate: granatais, slyvomis, juodosiomis vynuogėmis, mandarinais, vyšniomis ir kt.
Jei tortą kepsite su dvigubu biskvitu, dvigubai daugiau reikės ir triufelių masės.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 3,65 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (1)
Komentarai
  1. Birute parašė:

    Tortas uzbure ir tikrai kepsiu. Noriu paklausti, kur gauti tokia tortine? Jos deka torčiukas atrodo pasakiskai.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV-banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.