8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis suflė, arba lava cake

(26)
Reikės:
  • 100 g juodojo šokolado drožlių
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukšto konjako ar brendžio
  • 4 šaukštų cukraus
  • trupučio sviesto indeliams patepti
  • 1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti
  • 1 šaukšto „Beatos virtuvės“ kakavos kepiniams

Kai lyja ir kiek niūru, pasikvieskite šilumą ir šokolado aromatą į namus. Šie klasikiniai pyragaičiai tiks bet kuriai progai.

Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kartu įkaitiname ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.

Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus. Indelius pasukinėjame, kad cukrus lengvai prikibtų prie sienelių. Šokoladą ištirpiname dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu. Indas su šokoladu turi nesiekti vandens. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius su cukrumi ir konjaku labai gerai išplakame, kol masė pabals. Į trynių plakinį supilame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.

Kitame dubenyje iki standumo išplakame baltymus. Atsargiai šaukštu įmaišome juos į trynių ir šokolado masę. Taip pat įmaišome ir kakavą. Masę paskirstome į formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 13–14 minučių, priklausomai nuo to, ar norite skystesnės, ar tirštesnės suflė.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (51 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (26)
Komentarai
  1. Marija parašė:

    Ar galima didesnėse keksiukų formelėse kepti ? Ar svarbu ar silikoninė forma ar keramikinė ?

  2. Beatričė parašė:

    Labas! O į šiuos lavos keksiukus nereikia miltų? Ar galima juos laikyti šaldytuve iki patiekimo? Ar būtina patiekti dar šiltus? Velykoms norėčiau spėti iškepti dar šiandien 🙂

  3. LIna parašė:

    Sveiki, tai miltu ir nereik?

  4. Teodora parašė:

    Nuostabus receptas, ačiū labai, Beata! Niekada nesirenku kepamų konditerinių gaminių (visada renkuosi šaldomus ir nekeptus), nes jie amžinai gaunasi sausi.. Bet šis suflė – nuostabus, drėgnas, tirpstantis burnoje! Tik klausimas, viduje nebuvo to stebuklingo išsiliejančio fontano – ar perkepiau (13min) ar ką ne taip dariau?

  5. Vytė parašė:

    Sveiki Beata,

    jau kelintas žmogus klausia, bet niekaip neatsakot. Tai reikia miltu ar nereikia? manau, kad nors truputį turėtų jų būti 🙂

  6. Une parašė:

    Ir kiek tokiu sufliuku iseina? 🙂

  7. Martyna parašė:

    Kokio maždaug skersmens ir gylio yra jūsų turimos formelės?

  8. Miglė parašė:

    Ant kelių laipsnių užkaisti orkaitę?

  9. Edita parašė:

    Ar galima šiuos sufle pyragėlius sušaldyti šaldiklyje?Ir jeigu galima, tai kaip juos atšildyti ir iškepti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Edita, nesu bandžiusi. Bet manau, kad kepkite kiek trumpiau, atvėsinkite, užšaldykite. O tada jau šaldytus dėkite į orkaitę ir kepkite, kol viskas atitirps. Tik reikės patestuoti, kiek tai truks 🙂

  10. Liusa parašė:

    Beata, kaip pas jus taip gražiai iškilę lieka. Mano sukrito išėmus iš orkaitės? Ilgiau laikyti karštoje išjungtoje orkaitėje bijojau, kad neperkeptų… Ką daryti, kad nesukristų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Formą palaiko labai gerai išplakti kiaušinių baltymai. Bet tikrai – geriau jau kiek sukritusi sufle, bet ne perkepusi.

  11. Giedrė parašė:

    Kartais pagaminu „tešlą“ bet iš karto nekepu. Galima laikyti šaldytuve tikrai, galbūt ir saldiklyje nekeptus ir kepimo laikas bus jau kitas.

  12. Aistė parašė:

    Kepiau per du kartus, abu gavosi perkepę 🙁 ar gali būti, kad 10min per ilgai kepti? Iškyla labai gražiai, išsiima taip pat

    • Beata Nicholson parašė:

      Aiste, tuomet rekomenduoju kepti šiek tiek trumpiau. Panašu, kad jūsų orkaitė kaitresnė nei maniškė, o gal kepimo formelės mažesnės, tai ir perkepa.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01-2.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.