8241
Beatos virtuvė

Šokoladainis – niekada nenusibosta…

(173)
Reikės:
  • 300 g juodo šokolado (vieną dėjau prabangų, 70 % kakavos, kiti du buvo po 40 proc.)
  • 250 g sviesto
  • 5 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 3 šaukštų tamsios kakavos
  • 180 g miltų
  • druskos žiupsnio
  • poros saujų įvairių riešutų
  • 100 g pieniško šokolado su riešutais

Dabar šiaip apie šokoladainius. Jie dalykas yra paprastas: daug šokolado, daug sviesto, daug cukraus ir mažai miltų… Va ir visas mokslas. Ir dar – neperkepti… Vienos draugės patarta aš įdėjau daugiau cukraus ir daugiau kiaušinių nei įprastai. Tikrai gerai išėjo. Ir daug daug daug daug…

Kaip paruošti:

1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį.
2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik  truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.
9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą. Ir pjaustome, kai jau atšalęs.

Visai nebūtina turėti porą ir būti kažkaip įsimylėjus ar tiesiog šiaip susimetus, kad išsikeptum šį šokoladainį.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (192 balsai, vidurkis: 4,40 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (173)
Komentarai
  1. ingainga parašė:

    sokaladainis

  2. ingainga parašė:

    Visiems labai patiko sokaladainis pagal Beatos receptuka. Tai tikra virsune sokolado gerbejams. Pastebejau,kad sokaladainis kuo ilgiau pabuna, tuo skanesnis. Lyg ir subresta. Aciu, labai.

  3. jurabila parašė:

    šitą skanumyną darau gana dažnai ir visi visada pirštus laižosi, atrodo taip paprasta, o su braške ant viršaus gražioj lėkštutėj atrodo kaip desertas iš prabangaus restorano meniu 🙂 super. ačiū.

  4. Žanė parašė:

    Pabandykite su bananais, nerealu!

  5. Ciuociki parašė:

    Tai va, vakar bandziau sokoladaini… Mmmmmm…. Nerealu, koks skonis. Labai tinka vaisems vietoj iprastu sokoladiniu saldainiu. O jau kvapas namie buvo kol kepe… Namai kvepejo karstu sokoladu 🙂 Mano vyrui truputi buvo per kartu, nemegejas juodojo sokolado .

  6. Šlovė šokoladainiui parašė:

    Šokoladainis – nerealus!!! Kepu pagal receptą uš pirmos Beatos knygos, paskutinį syk pabandžiau dar įdėti graikiškų riešutų – visai nerealu! Svarbiausia, kad jį pagaminti gana paprasta, o rezultatas gaunasi… tikrai nerealus. Taigi, o vakar išbandžiau imbierinių sausainių receptą iš antrosios knygos ir kone susigraudinau… Ilgametės mano paieškos baigėsi – pagaliau radau tobulą imbierinių sausainių receptą! Ačiū!!!

  7. sokoladainis parašė:

    Super desertas, jau gal 10 kartu kelpiau ir vis tiek visi JO praso 🙂
    (tik man skaniau su karamele)
    Aciu Beatai!

  8. Sokoladainis... :) parašė:

    kepiau jau as ji pagal Beatos recepta kokius 4 kartus, buvau laabai isgirta.. 🙂

  9. niaaammm parašė:

    Dar kartą šlovė ŠOKOLADAINIUI. Bet. Aš kepiau pagal šį, svetainėje, įdėtą receptą. Išėjo super puikiai. O Beatos knygoje receptas kitoks. Kodėl? Ar išeina toks pats?

  10. niaaammm parašė:

    Ačiū, pabandysiu ir rimtesnį su įdarais

  11. Skanu parašė:

    Antrakart kepdama sumazinau siek tiek cukraus kieki ir dejau visus sokoladus 85% kakavos, skonis dar subtilesnis, tikrai prabangus desertas ir bet kokio skonio megejai gardziuojasi, net mano saldumynu nemegejui teciui, sokoladainis buvo atradimas, isgyre 🙂

  12. šokoladainis parašė:

    Labas, Beata!
    kaip tik šią savaitę esu apsėsta desertų gaminimo. Pagaliau išbandžiau šokoladainį, nes jau labai seniai buvau nužiūrėjus. DIEVIŠKA! tik kažkodėl apačia truputi lipo prie popieriaus – gal nedakepiau?

  13. . parašė:

    Aš turėjau Beatos knygą, bet krausčiausi ir ji kažkur pasimetė. Gal galite parašyti, kaip daryti tą su rududu ir riešutų sviestu?

  14. Jovita parašė:

    Pagaliau radau! Apie tokį svajojau, gal apie gerus metus! Kiek visur ragaudavau, vis ne tas. Super! Labai ačiū už tokį puikų receptuką!

  15. Egle parašė:

    Siaip sokolado nemegeja esu,o juodo isvis nevalgau,nu, bet sis sokoladainis „pramuse“.. Kazkas nerealaus nezmisko…tobulo.. noriu jo ryte pabudus, po sociu pietu ir pries miega..

  16. salduu parašė:

    susirūpinau – ar pusė kilogramo cukraus nepaverčia pyrago ‘žiauriai’ saldžiu desertu?

  17. Ieva parašė:

    Labai skanus sokoladainis 🙂 tik 500 g cukraus yra PERDAUG, as jo 200 g (kiek parasyta knygoje) 😉

  18. Fausta parašė:

    Dariau si superini skanesta ir tikrai nenusivyliau, o visus pradziuginau. Pyragas kaip mat dingo, draugai kasdien galetu toki valgyt, visi praso antro 😀 Bet as dejau tik 100gr cukraus, man pilnai tiek uzteko. Ir manau, jo tikrai nereikia prikraut labai daug. Neturejau popieriaus kepimo, kepiau paprastoj juodai dazytoj skardoj, siek tiek is pradzu patepiau sviestu ant kurio plonai miltu pabarsciau – super gavosi, gaminau pagal Beatos knyga. Su is kondensuoto pieno virtu rududu.

  19. Drakonas kuris myli sokoladaini :) parašė:

    tiesiog dievinu sita sokoladaini!! esu didele sokolado gerbeja, todel sis pyragas man kaip pasaka! siek tiek ji pakeiciau ir labai daznai ji kepu, visi tiesiog pirstus apsilaizo :)) aciu uz toki puiku recepta!

  20. sokoladainis parašė:

    man baisiai patiko ir taip lengva ant gimtadienio stalo jis taip tiko kad aciu labai beata tau uz recepta toki gera tu saunuolia

  21. Gintare parašė:

    Labai noriu ji pasigaminti, kaip tik nusipirkau kruva sokolado 🙂 Bet man iskilo klausimas ar nereikia kepimo milteliu siam sokoladainiui?

  22. sokalaidainis parašė:

    mmmmm. labia skanu. tiesiog nerealu.

  23. Vytautė parašė:

    Gavosi nuostabus šeštadienio vakaro skanėstas, gardumynas koks ;))!!

  24. Diana parašė:

    Šendien iškepiau dviejų rušiu viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. 🙂 man skanesnis su pienišku… Pabandyk 🙂

  25. nemoksa parašė:

    as kulinarijoj esu visiskai zalia, bet visgi bandziau bandyti iskepti sokoladaini pagal recepta, taciau su tais kiausiniais tai privargau 😀 nesupratau kaip juos ismaisyti, cukrus taip tuose kiausiniuose taip ir neistirpo 🙁

  26. Gintare parašė:

    Nerealus, fantastiskas, nepakartojamas sokoladainis, kepsiu ji nuolat. Dievinu viska is sokolado. Sis pyragas mano megstamiausias bus 🙂 Aciu Beatai, receptai nuostabus…

  27. Beatos gerbėja parašė:

    Nerelaus šokoladainis! Receptą lengvai modifikavau: kadangi mano vyras nemėgsta kakavos, todėl jos visai nedėjau ir dėl tos pačios priežasties juodą šokoladą pakeičiau pienišku. Tikėjausi vidutinio rezultato, bet galiu pasakyti, kad skaniau ir būtų negali.
    Ačiū, Beata, kad dalinatės tokiais nuostabiais receptais.

  28. 123 parašė:

    Išejo tikrai nerealus. Labai, labai patiko 🙂 ruošiuosi kartoti :)) super super super 🙂 o pagalvojau, negalima vietoj šokolado tarkim „nutella“ kremo det? 🙂

  29. Like parašė:

    Ir as kepiau,pavyko is pirmo karto!!! Tik cukraus dejau 300g. Labai skanus visi isgyre,sake kad kaip is restorano! Dariau su mikdolais 🙂

  30. aurule parašė:

    nerealu………..mano seimynele tikri smaliziai,tad pasirasiau nuosprendi kepti si sokolado stebukla kiekviena sestadieni:) aciu tau beata uz puikius receptus,visoms progoms ir visiems skoniams…………

  31. Vanilė parašė:

    Visų pirma, AČIŪ UŽ ĮKVĖPIMĄ GAMINTI VALGYTI.
    Ir AČIŪ už nuostabų receptą :)Pyragas atrodo tikrai nuostabiai, viršus traškus, o vidus drėgnas. Visiems labai patiko. Aš dariau be riešutų 🙂 Kitą kartą būtinai pabandysiu su visokiausiais priedais 🙂 Kažkaip šįkart buvo baisoka, kad kas nors nepavyks…

  32. emilija parašė:

    man kazkodel sokoladainis nesustingo, kisau pakept dar 20min, bet nesustingo.. kazka ne taip padariau…

  33. Rūta parašė:

    Pagaliau ir aš „atsibudau“ šito visų išgirto ir Beatos, kurios negalima nemylėti, pasiūlyto stebuklo išsikepti jaukiam rudens vakarui 😀 Tik va pasimečiau. Visad taip nutinka, kai atsiranda alternatyva rinktis 😀 Ar knygos receptu vadovautis, ar šiuo… gal kas nors, praktiškai išmėginęs ir tą, ir aną, galėtų patarti? 🙂

  34. vaida parašė:

    Labai ačiū už receptą. Super. Mano vyras šokolado mylėtojas, jam čia pats geriausias pyragas. Ir tikrai, kas paragauja, tam patinka. Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai. O namai kaip kvepia, mmmmmmm…….

  35. Marcius parašė:

    Paaiskinkit man, koks skirtumas ar tirpsinsi sokolada su sviestu tiesiai puode, ar darysi viska ant garu?

  36. Sandra parašė:

    kaip tik kepu iš knygos…tai kaip dabar sulaukt man rytojaus kaip jau dabar selė tysta, o rekomendacija palaikyti per naktį….Ačiū Beata tau už geras idėjas, tuoj baigsiu Tavo Pirmos knygos receptus…hmmm…dar niekas nenuvylė 😉 Linksmų švenčių!

  37. Eglučius parašė:

    Kai jau visos pažįstamos su Beatos virtuve, aš ,mat, susipažinau laaabai nesenai. Bet jau spėjau pamėgt ją. Vis pavartau šią svetainę, kaskart išsirenku kažką naują, mmm 🙂
    Ir, va, po savaitės saldumynų nevalgymo nusprendžiau šįvakar išsikept šį saldutį. Tikiuosi pagerės ne tik mano, bet ir mano brangiausiojo nuotaikos (jos kažkotais visai nešventiškos…).

  38. sokoladaine ;) parašė:

    sokoladainis yra nerealus skanestas, ypac sokolado megejams. noriu pasidalinti skania ideja, pagalvojus, pabandziau vietoj pienisko sokolado deti „Rududu“, draugams ir asmeniskai man, buvo dar skaniau!!!!:)

  39. Beatričė parašė:

    Mmm… Labai jau šokoladinis 🙂 Iš tikrųjų tai LABAI skanus, toks tinginukas, kai ilgiau šaldytuve palaikai 🙂 Labai ačiū už receptą, super! Gaminam dažnai ir pirštukus visad apsilaižom 🙂

  40. as parašė:

    myliu tave Beata 🙂 numanau kad tu dar skanesne nei tavo pyragai 🙂

  41. Gerūta parašė:

    Žaismingi ir išradingi Jūsų receptai ir jų aprašymai (o laidose – nupasakojimai), miela Beata! 🙂 Ačiū už tai 🙂
    Šokoladainį ketinu pagaminti kokia ypatinga proga, tai galvoju, paklausiu: ar receptūros nesugadintų šlakelis konjako ar žiupsnelis čili pipirų?

  42. Vilma parašė:

    O sakykite kokio dydzio formoje ji kepti? Kad paskui nebutu per storas ir neiskeptu?

  43. Vilma parašė:

    Aciu 🙂 Iskepiau paprastoj kvadratinej pyrago formoj, bet kepiau 30 min., bet neliula, bijau kad perkepus busiu 🙁

  44. Vilma parašė:

    Aciu 🙂 Kepiau paprastoj kvadratinej pyrago formoj, nors kepiau 30 min., bet jis man neliula, bijau, kad perkepus busiu 🙁

  45. Giedre parašė:

    Aš išbandžiau jau visus Beatos virtuvės desertus, šokoladainis liko paskutinis. Taigi ji šiandien iškepiau, nes eisime i svecius. Įtartinai atrodo minkštas pyrago vidus ka tik ištrauktas iš orkaites, bet tikriausiai palaikius šaldytuve jis sukietes. Visi receptai verti medalio, tikiuosi ir šitas bus nuostabus 🙂 Ačiū Beata!

  46. irmuzele parašė:

    nerealu-dieviška-pasakiška. Kiek kepu tiek pavyksta ir visi girai-AČIŪ AČIŪ AČIŪ

  47. Aiste parašė:

    o kepimo milteliu cia nereikia?

  48. Jolanta parašė:

    Na, kad neatsibosta šis šedevras tai tikrai. Tik pastebėjau, kad variantas knygoje ir šia skiriasi – šiame prie didesnio kiekio šokolado ir kiaušinių dedama mažiau miltų. Kelis kartus kepiau pagal knygą ir gavosi tobulai. Po to kelis kartus kepiau 1,5 porcijos ir į pabaigą pyragas negražiai suskilinėja ir nevienodai išsikilnoja. Ką tai galėtų reikšti?

  49. Jolanta parašė:

    Galbūt kur nors galima būtų rasti receptą iš knygos? Ar galbūt šis šokoladainis buvo daromas per tv3 rodomą laidą?

  50. Dovilė parašė:

    Kepiau šokoladainį pagal šį receptą du kartus, bet nė karto nesigavo. Tešla per skysta, neiškepa jis. Kepiau visą valandą net ir tai pusžalis. Gal miltų per mažai ar ką blogai darau?

  51. Indrė parašė:

    Turiu klausimą. Aš turiu dvi kepimo formas – vieną stiklinę, o kitą likusią dar nuo rusų laikų – metalinę. Kurioje geriau kepti?

  52. Eglė parašė:

    ar šį šokoladaini butu galima kepti konvekcinėje krosnelėje? kiek maždaug laiko ir kokioje temperatūroje?

  53. Ramune parašė:

    Tikrai labai geras receptas, dekui, visai seimynai baisiai patiko :)! Tik labai nustebau del cukraus kiekio – 300g sokolado ir dar 500 g. cukraus ??? As idejau 200g cukraus ir tai saldoka, kita karta desiu dar maziau – neimanoma butu valgyti, manau, jei idetum visus 500 g.? Siaip jau as megstu saldumynus, bet cia cukraus kiekis pasirode itkrai labai per didelis…

  54. Gi parašė:

    Nuostabus pyragas! Pirmą kartą kepiau visą norma, dėjau 300 g. Cukraus. Buvo skanu. Vakar dariuay iš pusės normos, cukraus dėjau tiek kiek recepte, Pusei normos 250 g. Išėjo dar skaniau. Taigi nebijokit to
    .cukraus 😉

  55. Sauleaa parašė:

    Mmmmmmm…… Tobulas pyragas! Dėjau ~250g miltų ir 400g cukraus. Ir šokoladą pakeičiau. Į tešlą dėjau 1 plytelę 60% juodą šok. ir 2 plyteles pieniško, o įspaudžiau baltą šokoladą 🙂 Ir gavosi pukiai, visai nepersaldu :)) Dar kepiau ~45 min. Gavosi labai puikiai. Dėkui už receptą!

  56. Nina parašė:

    Tikrai geras receptas, tik as dejau 300g cukraus ir pilnai uzteko ir kepiau apie 45 min, nes po 30 min jis dar buvo visai zalias

  57. Monika parašė:

    Tubula, tiek kvapais tiek isvaizda tiek skoniu. Dariau tiksliai kaip parasyta ir viskas suuuuuper 🙂

  58. Vaiva parašė:

    Skanumelis. Siandien pirma karta kepiau. pries tai kepdavau Zacherio torta… bet dabar kepsiu sita… Zacheris lai lieka sventems 🙂

  59. Vesta parašė:

    Sveiki. gal kas bandėte šį šokoladaini paskaninti rududu? kaip gavosi? 🙂

  60. Dominyka parašė:

    Tikrai neatsibosta! Ačiū už jį!! 🙂

  61. Dominyka parašė:

    Vesta, knygoje Beata siūlo skaninti Rududu. Tikrai nepagadinsit.. Netgi – atvirkščiai;)

  62. sandra parašė:

    Super pyragas! ačiū

  63. Jūratė parašė:

    Na gi šiandien pabandysiu ir aš 🙂

  64. lez parašė:

    Turbūt vienintelis pyragas, kurį pavyksta skaniai paruošti 🙂

  65. Dovile parašė:

    šia pyragas laaaabai skanus 🙂 Tikrai verta pabandyti jei tik mėgsti juodą šokoladą 🙂

  66. Jone parašė:

    Mmmm, skanutis šokoladainis! Tik kiekvienąkart susiduriu su tokia problemėle. Kad ir kiek kartų kepčiau, man jis gaunasi sausas, nors viduje turėtų būti šlapias ir viršus sausas/suskilinėjęs. Mano draugėms visada taip gaunasi, o man niekada ir užtat nesuprantu ką ne taip darau, o darau identiškai kaip ir parašyta recepte:( pagelbėkit!

  67. Siga parašė:

    Skanustis, skanutėlis, šokoladainis, šokopyragainis… 🙂 Gavosi puikiai 🙂

  68. Diana parašė:

    Pirmą kart gavosi šokoladinis pyragas! Anksčiau kokius 3 kartus kepant vis gaudavosi per sausas, o dabar pagal Beatos receptą pats tas. Tik man asmeniškai nesveikai saldus!!! Cukraus kita kartą dečiau puse kiekio, o gal net ir dar mažiau. Bet valgydojai įvertino 😉

  69. Loreta parašė:

    Ar šokoladainį reikia kepti plonai skardelėje ar gali būti ir storesnis? sutrikau…bijau, kad nesigaus

  70. Rimgaile parašė:

    Laaabai skaniai atrodo, noretume su vaikinu issikepti St Nikolaus proga. Tik iskilo dilema : kokiam kiekiui zmoniu paskaiciuoti produktai siame recepte ? Jei skanausime tik mes 2, tai gal galima butu ji daryti is visko per puse ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite daryti per puse, bet tada ir kepimo skarda rinkites visai nedidele, nes per plonai išsiliejęs jis bus sausas įšiaip tai šokoladainis labai gerai stovi….sandariau uždarytas šaldytuvę savaitę kai naujas

  71. Ernesta parašė:

    pirmą kartą kepiau, gavosi labai skanus, bet labai šlapias, tad su vyru pagalvojom kad nedakepė. Antrą kartą kepiau, pyliau į didesnę skardą. Tai gavosi dar žalesnis. Ką ne taip dariau?

  72. Irma parašė:

    O galima kepti kaip keksą? 🙂

  73. Rugilė parašė:

    Iškilo klausimas,ar riešutai čia labai ,,didelį vaidmenį“ vaidina?Ar jų visdėlto dėti nebūtina?

  74. Dalia parašė:

    Šiandien iškepiau ir aš šį šokoladainį. Tačiau priešingai nei čia visi nelikau sužavėta šiuo desertu. Taip, jis skanus, viduj drėgnas ir minkštas. Tačiau abejoju ar dar kada jį kepsiu. 🙂

  75. inga parašė:

    tik ka issikepiau si pyraga, ziauriai skanus aciu 🙂

  76. Alina parašė:

    aciu, Beata, uz recepta, puikus pyragas, naudojau paprasta konditerini sokolada, vistiek puikus gavosi, tik cukraus man Tavo kepiniuse visad buna daugoka, tai dedu maziau, bet turbut pati saldziai megsti:). sokoladaini bent karta per menesi darau, nerealus pyragas!

  77. Gabija parašė:

    Pirmą kartą VIENA PATI kepiau pyragą, nes turėjau Beatos 100% kakavą, pyragas išėjo nuostabus, kakavos net nebedėjau. TOBULA :)))) O tie šokolado gabaliukai kiekviename gabalely…..

  78. Rokas parašė:

    Būtent tai ko ieškojau, tik aš dėsiu tik paprastą 40% kakavos turintį šokoladą. Dėkui už puikų receptą 🙂

  79. aurelija parašė:

    Jeigu tiek kiausiniu,tai kam tie miltai

  80. Gintarė parašė:

    Išbandžiau ir aš, viskas super! Tik dėjau 200g cukraus ir pilnai užteko. Taip pat pabandžiau įspausti kas kelis cm po milkos šokolado plytele, bet kitą kartą nedėsiu, nes bent man per saldu 🙂

  81. Rasa parašė:

    Norejau paklausti, kepti 180 laipsniu, cia ant feno nustacius, ar paprastai? Aciu

  82. Indre parašė:

    Puikus receptas, gavosi iš pirmo karto, nors pyragai ne mano „arkliukas“. Išbandžiau ir šį, ir iš knygos – abu receptus. Šis gal šventėms labiau, rečiau, kai norisi ypač saldžiai pasilepinti 🙂

  83. austeja parašė:

    nam tik 10 bet man patinka kept.Tai nerielus piragas visa seima norejo dar,tai kepiau antra. 🙂

  84. austeja parašė:

    ir as dejau ruda cukru tai gavosi ciut karamelinis dejau 300g 🙂 🙂 🙂

  85. Vilma parašė:

    Jei sokoladainis „komentuojamas“ jau treti metai, tai isties vertas demesio. Siandien ragavau – super, tai ko man reikia. Beata, o ar niekada nebandete is jo pagrindu daryti sudetingesni deserta? Ka turiu mintyje – pvz. ant atvesusio sokoladainio, kepto formelese, uzdeti pvz atvesinta laimo sulciu zele su ananaso gabaliukais, na ar kazka panasaus? Mat as gaminu deserta oficialiai vakarienei, kur yra labai svarbu isvaizda ir rafinuotumas. Zinau kad sudetingas klausimas, taciau bandau sukurti kaip ir sokoladainio tesini 🙂 Aciu.

    • Beata Nicholson parašė:

      manau kad tikrai labai tiktų, galima labai daug ką padaryti šokoladainio pagrindu, galite jį kepti tada ploniau, svarbu neperkepti, pilti kažkokius tai putėsius ar žele ar kremą ir formuoti ar pjauti su žiedu iš bendros masės arba formuoti, tikrai čia jau fantazijos reikalas

      • Vilma parašė:

        Dekui, Beata, jau radau! Mazus sokoladaiio gabalelius pagardinsiu cirtinu kremu (Lemon Curd). Manau kad turetu buti ir skanu ir grazu 🙂 Sekmes paciai!

    • Deimantė parašė:

      o aš čia dar ir 2020 metais esu 😀 tikrai labai skanus

  86. SigitaZ parašė:

    O aš surizikavau ir vietoj sviesto panaudojau aliejų, gavosi lygiai taip pat puikiai kaip ir su sviestu, džiaugiuosi, kad pavyko, kepsiu daug dažniau.

  87. Aija parašė:

    Šokoladaini vietoj pienisko sokolado paskaninau saldainiu „Karvutė“ gabaliukais… nesulaukiu kada ragausiu…

  88. Kepeja parašė:

    Sendien kepiau sokoladaini ir kepiau ilgiau negu recepte nurodyta, bet man jis gavosi kaip kazkoks neiskepes. Vidurys kaip puszalis. Idejau I saldytuva ziuresiu gal sustings kazkiek 🙁

  89. Gabriella parašė:

    O jei į vidų dar įdėčiau bananų gabaliukų?

  90. Ginte parašė:

    Norejau pasiteiraut, kokio dydzio forma naudojat siam pyraguii? Gal kitoms nepavyko gerai iskept, nes per mazha forma buvo?

  91. Neringa parašė:

    Kepiau du kartus. Abu kartus sausas, trupantis. Nusivyliau…

  92. Augustas parašė:

    ar galiu naudot balta sokolada vietoj juodo ir pienisko

  93. Agnė parašė:

    Sveika, Beata. Sakyk, o negalima šokoladainio (daryčiau variantą iš knygos) daryti keksiukų formelėse? 🙂

  94. Aiste parašė:

    mmm… jau seiles renkasi 🙂 as visad darau labai paprasta sokoladaini – 200 g sviesto + 200 g. juodojo sokolado (naudoju paprasta karunos arba pergales) istirpinu. dubenyje isplaku 5 kiausinius su stikline cukraus ir 1 saukstu (kupinu) miltu. tada supilu sokolado mase, ismaisau ir i orkaite! 5 peprasti ingridientai, labai greita. Kepu eidama i svecius – greitai viska uzmaisau, o kol kepa speju pasipuost. Traukiu is orkaites ir su visa skardele keliauju i svecius, tad dazniausiai valgom ji dar silta – visi labai megsta. Reikes isbandyti jusu sokoladaini, nors miltu man atrodo daugoka… bet butinai pabandysiu pagardinti sokolado plytelemis ir islaikyt paslepta saldyduve.. jei tik susituresiu.. 🙂

  95. jurate parašė:

    sveika,apie sokoladaini..:)kai kepiau viskas isejo skaniai,bet pavirsius apdeges praejus20min,kaip padaryt kad neapdegtu pavirsiaus pyrago?lauksiu:)

  96. Ieva parašė:

    Noreciau jum padekoti uz receptuka. Konditerijoje man retai kada sekasi. Bet sikart tikrai turejau kuom pavaisint tevelius, kurie atvaziavo i svecius!

  97. sarune parašė:

    Laba, sakykit, o galima kepti keksiuku formose?

  98. Lina parašė:

    Fantastiškai skanus,kepiau jau senokai,bet reikės pasitaisyt,ačiū Beata,jūsų receptai,kiek esu bandžiusi-visi,be išimties,tobulai gaunasi.

  99. Daiva parašė:

    ..tingejau eiti i parduotuve dasipirkti sviesto,sokolado(pienisko visai neturejau)ir..gavosi nuostabiai!!

  100. Vytautas parašė:

    Super receptas! Šiek tiek modifikavus (dedu mažiau cukraus) – mėgstamiausias gaminys, jei reikia svečius vaišinti ar darbe šventę ruošti.
    Pastabos:nededu tiek dayug cukraus ir, jei vaišinamieji alergiški, riešutų. Bet vistiek gaunasi puikiai.

  101. Elze parašė:

    Isbandziau recepta, skanu, tikrai skanu, tikgavos toks truputi purokas, ko nesitikejau is sokoladainio – ka neteisingai darau? Lyg ir neperkepiau, tik 20min isbuvo orkaitej kol atrode baigtas.

  102. Sigita parašė:

    O jei dėti ne juodąjį, o pienišką šokoladą, gal kas bandėte? Norėčiau kepti vaikų gimtadieniui, tačiau baiminuosi, kad nebūtų kartokas dėl juodojo šokolado.

  103. Birute parašė:

    Labai skaniai atrodo, labai geri atsiliepimai, bet parašykite kas nors kokio vis tik dydžio kepimo skarda tokiam kiekiui produktų:).
    Juk ne visi turi talentą gaminimui ir jaučia kaip ką daryti:), ačiū labai.

  104. Fausta parašė:

    Labai patiko, kartosiu būtinai. Tik įdomu, kodėl pieniško šokolado plytelės neišsilydė. Ar taip ir turi būti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Fausta, natūraliai tikrai pasilydo, bet jei ant viršaus šokoladainio, tai vėsdami šokolado gabaliukai ir sukietėja.

      • Ramune parašė:

        Tas pieniskas sokoladas juk buna ivairiu gamintoju ir ivairiu sudeciu. Vienas kietesnis, kitas minkstesnis. Viena kasdamas gali beveik dantis nusilauzti, o kitas tik prie lupu pridejus jau tirpsta. Tiesiog per keleta bandymu atsirinksite, kuris siam reikalui tinka, o kuris ne.

  105. Renata parašė:

    Miela Beata, kepiau jau ne karta sita skanesta, nuostabus 🙂 mano megstamiausias pyragas! Nusipirkau graziu keksiuku formeliu ir noreciau pagal si recepta kepti keksiukus, ar tai imanoma ar geriau negadinti skonio ir kepti formoje? 🙂

  106. Kornelija parašė:

    Sveiki, sita pyraga kepu labai daznai, ji dievina visi kas valgo. Noreciau paklausti, jei is sio recepto kepant keksiukus kiek reiktu mazdaug juos kepti?

  107. Indre parašė:

    O silikonineje (Kaiser) kepimo formoje galima kepti si skanesta? Ar geriau paprastoj,atsegamu sonu? Aciu

  108. Daivyte parašė:

    Sveiki,miela Beata,norėčiau šokoladainio tešlą,kepti su varške arba varškės sūriu,kad šokoladainis būtų,kaip pagrindas,ar krepšelis,gal galite patarti,ačiū jei rasite laiko☺☺

    • Beata Nicholson parašė:

      na taip nepavyks, nes tešla minkšta, bet galite daryt puse šokoladainio puse varškės, bet krepšelio formos nepavyks turbut išlaužt…tiesiog bus du sluoksniai šokoladainis ir varškės sluoksis, aš kartais darau taip kad į šokoladainį pridedu varškės gabaliukų (arba varškės ssūrelių)

  109. Viktorija parašė:

    Beata, o juodą šokoladą galima pakeisti pienišku?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Viktorija, geriau su juodu,o pieniško šokolado gabaliukų įdėti tik šiek tiek į tešlą, nes pieniškas turi mažiau kakavos sviesto, todėl prasčiau lydosi, bet galite pabandyti.

  110. indre parašė:

    sveiki, gavosi nerealus labai skanu, skaniau nei bet kokiam restorane!! bet nznau kaip jum išeina kepti 30min,mum jis dar liko zalias! manau reikia kepti minimum 40minuciu,kad slapias liktu tik viduriukas o ne visas pyragas, taip skaniau!! skanaus

  111. Auksė parašė:

    Sveiki, kodėl šokoladainis viduje galėjo likti skystas, ka blogai padariau? Kepiau 30 min

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aukse, pačiame viduriukyje jis ir turi būti skystokas, viskas gerai, jis ir būna šlapias, drėgnas, o ne sausas, bet tikriausiai jūsų orkaitė lėčiau kepa, ne tokia kaitri yra, kitą kart pakepkite ilgiau, patikrinkite pyragą prieš ištraukdama.

  112. Hanna parašė:

    BŪTINAI PABANDYSIU PASIDARYTI! Tik nevartoju daug cukraus, tai pabandysiu šiek tiek pasikeisti receptą ir vietoj cukraus įdėti baltojo šokolado proteiną 🙂 Šiandien pasigaminsiu ir būtinai pranešiu kaip išėjo 🙂

  113. […] Dar daugiau laimėtojų buvo Unicefo bėgime. Jis vyko Vingio parke. Aš ėjau su dovanomis: „Mamų knyga“, rudens žurnalas „Beatos virtuvė“, Playmobil žaisliukai ir dar skanėstų pažadėjau. Tai ką gi, galvoju, iškepsiu sveikuolišką gardėsį be cukraus. Su avižomis, figomis, džiovintomis datulėmis, spanguolėmis ir riešutais. Iškepiau. Visa šeima išpeikė. Sakė, – nea, negeras, tai dar ant greičio iškepiau visada patikrintą skanumyną brownie arba šokoladainį. […]

  114. Austėja parašė:

    Jetau, paredaguokite receptą, 500g. cukraus! Iškepiau ir ant tiek saldus, jog net negera. 100-200g. cukraus užtektų.

  115. Kristina parašė:

    Tobuliausias sokoladainis is visu. Tik as dedu 100-150g cukraus 🙂 tada jis ne per saldus, o maloniai kartokas 🙂

  116. Murmur parašė:

    Antras pyragas mano gyvenime (pirmas buvo “negali nepavykti” ir paneigiau mitą ) Šis pavyko puikiai! Tiesa, dar nespejo ataušti ir su šeima atsiriekėm po gabalėlį- tobulas.
    P.S. Miltų dėjau gal 7 šaukštus nes neturiu su kuo svert ir kiaušinius dėjau 7

  117. Rasa parašė:

    Labai skanus pyragas kepu jau 2 karta ir tikrai nesigailiu, kad pirma karta ji padariau

  118. Monika parašė:

    Šis receptas tikrai yra metų atradimas! Tik vietoje juodo šokolado man labai puikiai sueina atvežtiniai dovanoti pieniški šokoladai su razinomis ir riešutais. Net razinų nemėgėjai valgo ir giria 🙂 Bei vietoj kakavos esu bandžiusi su kartesniu kerobu daryti, tai čia buvo iš viso kosmosas! Pati geriausia kombinacija

  119. :) parašė:

    300 g cukraus yra LABAI LABAI daug. Užtenka ir 100g kuo puikiausiai.

  120. Vaida parašė:

    Dejau 90% sokolada, cukru pamazinau iki 200 g.
    Butu ir visi 300 g cukraus tike, nes sokoladas kartus.
    Vaiko gimtadieniui bandysiu su pienisku.
    Sikart kakavos nedejau. Ar l reikalinga ji cia? Man kazkaip netruksta.
    Labai aciu uz recepta Beatai

  121. Toma parašė:

    Sveiki, Beata, o kokiame rėžime geriau kepti šį pyragą – iš viršaus ir apačios ar su vėjeliu? Ačiū 🙂

  122. Julija parašė:

    Sveiki. O kas pasikeistų įdėjus kepimo miltelių? Ką jie keičia?

  123. Nikole parašė:

    Labai skanu darausi 5,0000000 kartu

  124. Urtė parašė:

    Sveiki, noriu paklausti kokia yra tešlos rūšis šokoladainio? Nes man reikia mokyklos darbeliui atlikti ir nerandu atsakymo.

  125. Edita parašė:

    Sveiki,

    Ji butinai saldytuve laikyti? Kiek laiko ji galima laikyti ( galiojimas)?
    Nes as siusiu pastu dovanu, uztruks pora dienu.

    • Beata Nicholson parašė:

      Manau, kad per porą dienų tikrai nieko blogo neturėtų nutikti. Tik tvirtai, saugiai supakuokite pyragą, kad bekeliaudamas nesutrupėtų.

  126. Monika parašė:

    300 gramų cukraus tikrai per daug… Užtenka ir 150g

  127. Ieva parašė:

    Cukraus 300gr tikrai per daug, miltų reikėjo ant 100gr daugiau,gavosi skystokas

  128. Siste parašė:

    O man pavyko 🙂
    Labai geras receptas, tik as idejau sokolado daugiau nei reikia.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.