Spausdinti

Dabar šiaip apie šokoladainius. Jie dalykas yra paprastas: daug šokolado, daug sviesto, daug cukraus ir mažai miltų… Va ir visas mokslas. Ir dar – neperkepti… Vienos draugės patarta aš įdėjau daugiau cukraus ir daugiau kiaušinių nei įprastai. Tikrai gerai išėjo. Ir daug daug daug daug…

 

 

Šokoladainis – niekada nenusibosta…

7
komentarai
206
Porcijos
10 asm.

Reikės:

300 g juodo šokolado (vieną dėjau prabangų, 70 % kakavos, kiti du buvo po 40 proc.)
250 g sviesto
5 kiaušinių
300 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
druskos žiupsnio
poros saujų įvairių riešutų
100 g pieniško šokolado su riešutais
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų, t. y. verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį.

2

Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame. (Iki baltų putų plakti nereikia, tik  truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).

3

Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).

Reklama
41011
4

4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.

5

Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.

6

Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.

7

Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.

8

Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.

9

Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą. Ir pjaustome, kai jau atšalęs.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Visiems labai patiko sokaladainis pagal Beatos receptuka. Tai tikra virsune sokolado gerbejams. Pastebejau,kad sokaladainis kuo ilgiau pabuna, tuo skanesnis. Lyg ir subresta. Aciu, labai.

  2. šitą skanumyną darau gana dažnai ir visi visada pirštus laižosi, atrodo taip paprasta, o su braške ant viršaus gražioj lėkštutėj atrodo kaip desertas iš prabangaus restorano meniu 🙂 super. ačiū.

  3. Tai va, vakar bandziau sokoladaini… Mmmmmm…. Nerealu, koks skonis. Labai tinka vaisems vietoj iprastu sokoladiniu saldainiu. O jau kvapas namie buvo kol kepe… Namai kvepejo karstu sokoladu 🙂 Mano vyrui truputi buvo per kartu, nemegejas juodojo sokolado .

  4. Šokoladainis – nerealus!!! Kepu pagal receptą uš pirmos Beatos knygos, paskutinį syk pabandžiau dar įdėti graikiškų riešutų – visai nerealu! Svarbiausia, kad jį pagaminti gana paprasta, o rezultatas gaunasi… tikrai nerealus. Taigi, o vakar išbandžiau imbierinių sausainių receptą iš antrosios knygos ir kone susigraudinau… Ilgametės mano paieškos baigėsi – pagaliau radau tobulą imbierinių sausainių receptą! Ačiū!!!

  5. Super desertas, jau gal 10 kartu kelpiau ir vis tiek visi JO praso 🙂
    (tik man skaniau su karamele)
    Aciu Beatai!

  6. Dar kartą šlovė ŠOKOLADAINIUI. Bet. Aš kepiau pagal šį, svetainėje, įdėtą receptą. Išėjo super puikiai. O Beatos knygoje receptas kitoks. Kodėl? Ar išeina toks pats?

  7. Antrakart kepdama sumazinau siek tiek cukraus kieki ir dejau visus sokoladus 85% kakavos, skonis dar subtilesnis, tikrai prabangus desertas ir bet kokio skonio megejai gardziuojasi, net mano saldumynu nemegejui teciui, sokoladainis buvo atradimas, isgyre 🙂

  8. Labas, Beata!
    kaip tik šią savaitę esu apsėsta desertų gaminimo. Pagaliau išbandžiau šokoladainį, nes jau labai seniai buvau nužiūrėjus. DIEVIŠKA! tik kažkodėl apačia truputi lipo prie popieriaus – gal nedakepiau?

  9. Aš turėjau Beatos knygą, bet krausčiausi ir ji kažkur pasimetė. Gal galite parašyti, kaip daryti tą su rududu ir riešutų sviestu?

  10. Pagaliau radau! Apie tokį svajojau, gal apie gerus metus! Kiek visur ragaudavau, vis ne tas. Super! Labai ačiū už tokį puikų receptuką!

  11. Pagaliau radau! Apie tokį svajojau, gal apie gerus metus! Kiek visur ragaudavau, vis ne tas. Super! Labai ačiū už tokį puikų receptuką!

  12. Siaip sokolado nemegeja esu,o juodo isvis nevalgau,nu, bet sis sokoladainis „pramuse”.. Kazkas nerealaus nezmisko…tobulo.. noriu jo ryte pabudus, po sociu pietu ir pries miega..

  13. Labai skanus sokoladainis 🙂 tik 500 g cukraus yra PERDAUG, as jo 200 g (kiek parasyta knygoje) 😉

  14. Labai skanus sokoladainis 🙂 tik 500 g cukraus yra PERDAUG, as jo 200 g (kiek parasyta knygoje) 😉

  15. Dariau si superini skanesta ir tikrai nenusivyliau, o visus pradziuginau. Pyragas kaip mat dingo, draugai kasdien galetu toki valgyt, visi praso antro 😀 Bet as dejau tik 100gr cukraus, man pilnai tiek uzteko. Ir manau, jo tikrai nereikia prikraut labai daug. Neturejau popieriaus kepimo, kepiau paprastoj juodai dazytoj skardoj, siek tiek is pradzu patepiau sviestu ant kurio plonai miltu pabarsciau – super gavosi, gaminau pagal Beatos knyga. Su is kondensuoto pieno virtu rududu.

  16. tiesiog dievinu sita sokoladaini!! esu didele sokolado gerbeja, todel sis pyragas man kaip pasaka! siek tiek ji pakeiciau ir labai daznai ji kepu, visi tiesiog pirstus apsilaizo :)) aciu uz toki puiku recepta!

  17. man baisiai patiko ir taip lengva ant gimtadienio stalo jis taip tiko kad aciu labai beata tau uz recepta toki gera tu saunuolia

  18. man baisiai patiko ir taip lengva ant gimtadienio stalo jis taip tiko kad aciu labai beata tau uz recepta toki gera tu saunuolia

  19. Labai noriu ji pasigaminti, kaip tik nusipirkau kruva sokolado 🙂 Bet man iskilo klausimas ar nereikia kepimo milteliu siam sokoladainiui?

  20. Šendien iškepiau dviejų rušiu viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. 🙂 man skanesnis su pienišku… Pabandyk 🙂

  21. Šendien iškepiau dviejų rušiu viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. 🙂 man skanesnis su pienišku… Pabandyk 🙂

  22. as kulinarijoj esu visiskai zalia, bet visgi bandziau bandyti iskepti sokoladaini pagal recepta, taciau su tais kiausiniais tai privargau 😀 nesupratau kaip juos ismaisyti, cukrus taip tuose kiausiniuose taip ir neistirpo 🙁

  23. Nerealus, fantastiskas, nepakartojamas sokoladainis, kepsiu ji nuolat. Dievinu viska is sokolado. Sis pyragas mano megstamiausias bus 🙂 Aciu Beatai, receptai nuostabus…

  24. Nerelaus šokoladainis! Receptą lengvai modifikavau: kadangi mano vyras nemėgsta kakavos, todėl jos visai nedėjau ir dėl tos pačios priežasties juodą šokoladą pakeičiau pienišku. Tikėjausi vidutinio rezultato, bet galiu pasakyti, kad skaniau ir būtų negali.
    Ačiū, Beata, kad dalinatės tokiais nuostabiais receptais.

  25. Išejo tikrai nerealus. Labai, labai patiko 🙂 ruošiuosi kartoti :)) super super super 🙂 o pagalvojau, negalima vietoj šokolado tarkim „nutella” kremo det? 🙂

  26. Ir as kepiau,pavyko is pirmo karto!!! Tik cukraus dejau 300g. Labai skanus visi isgyre,sake kad kaip is restorano! Dariau su mikdolais 🙂

  27. nerealu………..mano seimynele tikri smaliziai,tad pasirasiau nuosprendi kepti si sokolado stebukla kiekviena sestadieni:) aciu tau beata uz puikius receptus,visoms progoms ir visiems skoniams…………

  28. nerealu………..mano seimynele tikri smaliziai,tad pasirasiau nuosprendi kepti si sokolado stebukla kiekviena sestadieni:) aciu tau beata uz puikius receptus,visoms progoms ir visiems skoniams…………

  29. Visų pirma, AČIŪ UŽ ĮKVĖPIMĄ GAMINTI VALGYTI.
    Ir AČIŪ už nuostabų receptą :)Pyragas atrodo tikrai nuostabiai, viršus traškus, o vidus drėgnas. Visiems labai patiko. Aš dariau be riešutų 🙂 Kitą kartą būtinai pabandysiu su visokiausiais priedais 🙂 Kažkaip šįkart buvo baisoka, kad kas nors nepavyks…

  30. Pagaliau ir aš „atsibudau” šito visų išgirto ir Beatos, kurios negalima nemylėti, pasiūlyto stebuklo išsikepti jaukiam rudens vakarui 😀 Tik va pasimečiau. Visad taip nutinka, kai atsiranda alternatyva rinktis 😀 Ar knygos receptu vadovautis, ar šiuo… gal kas nors, praktiškai išmėginęs ir tą, ir aną, galėtų patarti? 🙂

  31. Labai ačiū už receptą. Super. Mano vyras šokolado mylėtojas, jam čia pats geriausias pyragas. Ir tikrai, kas paragauja, tam patinka. Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai. O namai kaip kvepia, mmmmmmm…….

  32. Labai ačiū už receptą. Super. Mano vyras šokolado mylėtojas, jam čia pats geriausias pyragas. Ir tikrai, kas paragauja, tam patinka. Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai. O namai kaip kvepia, mmmmmmm…….

  33. Paaiskinkit man, koks skirtumas ar tirpsinsi sokolada su sviestu tiesiai puode, ar darysi viska ant garu?

  34. kaip tik kepu iš knygos…tai kaip dabar sulaukt man rytojaus kaip jau dabar selė tysta, o rekomendacija palaikyti per naktį….Ačiū Beata tau už geras idėjas, tuoj baigsiu Tavo Pirmos knygos receptus…hmmm…dar niekas nenuvylė 😉 Linksmų švenčių!

  35. Kai jau visos pažįstamos su Beatos virtuve, aš ,mat, susipažinau laaabai nesenai. Bet jau spėjau pamėgt ją. Vis pavartau šią svetainę, kaskart išsirenku kažką naują, mmm 🙂
    Ir, va, po savaitės saldumynų nevalgymo nusprendžiau šįvakar išsikept šį saldutį. Tikiuosi pagerės ne tik mano, bet ir mano brangiausiojo nuotaikos (jos kažkotais visai nešventiškos…).

  36. Kai jau visos pažįstamos su Beatos virtuve, aš ,mat, susipažinau laaabai nesenai. Bet jau spėjau pamėgt ją. Vis pavartau šią svetainę, kaskart išsirenku kažką naują, mmm 🙂
    Ir, va, po savaitės saldumynų nevalgymo nusprendžiau šįvakar išsikept šį saldutį. Tikiuosi pagerės ne tik mano, bet ir mano brangiausiojo nuotaikos (jos kažkotais visai nešventiškos…).

  37. sokoladainis yra nerealus skanestas, ypac sokolado megejams. noriu pasidalinti skania ideja, pagalvojus, pabandziau vietoj pienisko sokolado deti „Rududu”, draugams ir asmeniskai man, buvo dar skaniau!!!!:)

  38. Mmm… Labai jau šokoladinis 🙂 Iš tikrųjų tai LABAI skanus, toks tinginukas, kai ilgiau šaldytuve palaikai 🙂 Labai ačiū už receptą, super! Gaminam dažnai ir pirštukus visad apsilaižom 🙂

  39. Žaismingi ir išradingi Jūsų receptai ir jų aprašymai (o laidose – nupasakojimai), miela Beata! 🙂 Ačiū už tai 🙂
    Šokoladainį ketinu pagaminti kokia ypatinga proga, tai galvoju, paklausiu: ar receptūros nesugadintų šlakelis konjako ar žiupsnelis čili pipirų?

  40. Aciu 🙂 Iskepiau paprastoj kvadratinej pyrago formoj, bet kepiau 30 min., bet neliula, bijau kad perkepus busiu 🙁

  41. Aciu 🙂 Kepiau paprastoj kvadratinej pyrago formoj, nors kepiau 30 min., bet jis man neliula, bijau, kad perkepus busiu 🙁

  42. Aš išbandžiau jau visus Beatos virtuvės desertus, šokoladainis liko paskutinis. Taigi ji šiandien iškepiau, nes eisime i svecius. Įtartinai atrodo minkštas pyrago vidus ka tik ištrauktas iš orkaites, bet tikriausiai palaikius šaldytuve jis sukietes. Visi receptai verti medalio, tikiuosi ir šitas bus nuostabus 🙂 Ačiū Beata!

  43. Na, kad neatsibosta šis šedevras tai tikrai. Tik pastebėjau, kad variantas knygoje ir šia skiriasi – šiame prie didesnio kiekio šokolado ir kiaušinių dedama mažiau miltų. Kelis kartus kepiau pagal knygą ir gavosi tobulai. Po to kelis kartus kepiau 1,5 porcijos ir į pabaigą pyragas negražiai suskilinėja ir nevienodai išsikilnoja. Ką tai galėtų reikšti?

  44. Galbūt kur nors galima būtų rasti receptą iš knygos? Ar galbūt šis šokoladainis buvo daromas per tv3 rodomą laidą?

  45. Kepiau šokoladainį pagal šį receptą du kartus, bet nė karto nesigavo. Tešla per skysta, neiškepa jis. Kepiau visą valandą net ir tai pusžalis. Gal miltų per mažai ar ką blogai darau?

  46. Turiu klausimą. Aš turiu dvi kepimo formas – vieną stiklinę, o kitą likusią dar nuo rusų laikų – metalinę. Kurioje geriau kepti?

  47. ar šį šokoladaini butu galima kepti konvekcinėje krosnelėje? kiek maždaug laiko ir kokioje temperatūroje?

  48. Tikrai labai geras receptas, dekui, visai seimynai baisiai patiko :)! Tik labai nustebau del cukraus kiekio – 300g sokolado ir dar 500 g. cukraus ??? As idejau 200g cukraus ir tai saldoka, kita karta desiu dar maziau – neimanoma butu valgyti, manau, jei idetum visus 500 g.? Siaip jau as megstu saldumynus, bet cia cukraus kiekis pasirode itkrai labai per didelis…

  49. Nuostabus pyragas! Pirmą kartą kepiau visą norma, dėjau 300 g. Cukraus. Buvo skanu. Vakar dariuay iš pusės normos, cukraus dėjau tiek kiek recepte, Pusei normos 250 g. Išėjo dar skaniau. Taigi nebijokit to
    .cukraus 😉

  50. Mmmmmmm…… Tobulas pyragas! Dėjau ~250g miltų ir 400g cukraus. Ir šokoladą pakeičiau. Į tešlą dėjau 1 plytelę 60% juodą šok. ir 2 plyteles pieniško, o įspaudžiau baltą šokoladą 🙂 Ir gavosi pukiai, visai nepersaldu :)) Dar kepiau ~45 min. Gavosi labai puikiai. Dėkui už receptą!

  51. Tikrai geras receptas, tik as dejau 300g cukraus ir pilnai uzteko ir kepiau apie 45 min, nes po 30 min jis dar buvo visai zalias

  52. Skanumelis. Siandien pirma karta kepiau. pries tai kepdavau Zacherio torta… bet dabar kepsiu sita… Zacheris lai lieka sventems 🙂

  53. Mmmm, skanutis šokoladainis! Tik kiekvienąkart susiduriu su tokia problemėle. Kad ir kiek kartų kepčiau, man jis gaunasi sausas, nors viduje turėtų būti šlapias ir viršus sausas/suskilinėjęs. Mano draugėms visada taip gaunasi, o man niekada ir užtat nesuprantu ką ne taip darau, o darau identiškai kaip ir parašyta recepte:( pagelbėkit!

  54. Pirmą kart gavosi šokoladinis pyragas! Anksčiau kokius 3 kartus kepant vis gaudavosi per sausas, o dabar pagal Beatos receptą pats tas. Tik man asmeniškai nesveikai saldus!!! Cukraus kita kartą dečiau puse kiekio, o gal net ir dar mažiau. Bet valgydojai įvertino 😉

  55. Ar šokoladainį reikia kepti plonai skardelėje ar gali būti ir storesnis? sutrikau…bijau, kad nesigaus

  56. Ar šokoladainį reikia kepti plonai skardelėje ar gali būti ir storesnis? sutrikau…bijau, kad nesigaus

  57. Laaabai skaniai atrodo, noretume su vaikinu issikepti St Nikolaus proga. Tik iskilo dilema : kokiam kiekiui zmoniu paskaiciuoti produktai siame recepte ? Jei skanausime tik mes 2, tai gal galima butu ji daryti is visko per puse ?

  58. pirmą kartą kepiau, gavosi labai skanus, bet labai šlapias, tad su vyru pagalvojom kad nedakepė. Antrą kartą kepiau, pyliau į didesnę skardą. Tai gavosi dar žalesnis. Ką ne taip dariau?

  59. Iškilo klausimas,ar riešutai čia labai ,,didelį vaidmenį” vaidina?Ar jų visdėlto dėti nebūtina?

  60. Iškilo klausimas,ar riešutai čia labai ,,didelį vaidmenį” vaidina?Ar jų visdėlto dėti nebūtina?

  61. Šiandien iškepiau ir aš šį šokoladainį. Tačiau priešingai nei čia visi nelikau sužavėta šiuo desertu. Taip, jis skanus, viduj drėgnas ir minkštas. Tačiau abejoju ar dar kada jį kepsiu. 🙂

  62. aciu, Beata, uz recepta, puikus pyragas, naudojau paprasta konditerini sokolada, vistiek puikus gavosi, tik cukraus man Tavo kepiniuse visad buna daugoka, tai dedu maziau, bet turbut pati saldziai megsti:). sokoladaini bent karta per menesi darau, nerealus pyragas!

  63. Pirmą kartą VIENA PATI kepiau pyragą, nes turėjau Beatos 100% kakavą, pyragas išėjo nuostabus, kakavos net nebedėjau. TOBULA :)))) O tie šokolado gabaliukai kiekviename gabalely…..

  64. Būtent tai ko ieškojau, tik aš dėsiu tik paprastą 40% kakavos turintį šokoladą. Dėkui už puikų receptą 🙂

  65. Išbandžiau ir aš, viskas super! Tik dėjau 200g cukraus ir pilnai užteko. Taip pat pabandžiau įspausti kas kelis cm po milkos šokolado plytele, bet kitą kartą nedėsiu, nes bent man per saldu 🙂

  66. Puikus receptas, gavosi iš pirmo karto, nors pyragai ne mano „arkliukas”. Išbandžiau ir šį, ir iš knygos – abu receptus. Šis gal šventėms labiau, rečiau, kai norisi ypač saldžiai pasilepinti 🙂

  67. Jei sokoladainis „komentuojamas” jau treti metai, tai isties vertas demesio. Siandien ragavau – super, tai ko man reikia. Beata, o ar niekada nebandete is jo pagrindu daryti sudetingesni deserta? Ka turiu mintyje – pvz. ant atvesusio sokoladainio, kepto formelese, uzdeti pvz atvesinta laimo sulciu zele su ananaso gabaliukais, na ar kazka panasaus? Mat as gaminu deserta oficialiai vakarienei, kur yra labai svarbu isvaizda ir rafinuotumas. Zinau kad sudetingas klausimas, taciau bandau sukurti kaip ir sokoladainio tesini 🙂 Aciu.

  68. O aš surizikavau ir vietoj sviesto panaudojau aliejų, gavosi lygiai taip pat puikiai kaip ir su sviestu, džiaugiuosi, kad pavyko, kepsiu daug dažniau.

  69. Šokoladaini vietoj pienisko sokolado paskaninau saldainiu „Karvutė” gabaliukais… nesulaukiu kada ragausiu…

  70. Šokoladaini vietoj pienisko sokolado paskaninau saldainiu „Karvutė” gabaliukais… nesulaukiu kada ragausiu…

  71. Sendien kepiau sokoladaini ir kepiau ilgiau negu recepte nurodyta, bet man jis gavosi kaip kazkoks neiskepes. Vidurys kaip puszalis. Idejau I saldytuva ziuresiu gal sustings kazkiek 🙁

  72. Norejau pasiteiraut, kokio dydzio forma naudojat siam pyraguii? Gal kitoms nepavyko gerai iskept, nes per mazha forma buvo?

  73. Sveika, Beata. Sakyk, o negalima šokoladainio (daryčiau variantą iš knygos) daryti keksiukų formelėse? 🙂

  74. mmm… jau seiles renkasi 🙂 as visad darau labai paprasta sokoladaini – 200 g sviesto + 200 g. juodojo sokolado (naudoju paprasta karunos arba pergales) istirpinu. dubenyje isplaku 5 kiausinius su stikline cukraus ir 1 saukstu (kupinu) miltu. tada supilu sokolado mase, ismaisau ir i orkaite! 5 peprasti ingridientai, labai greita. Kepu eidama i svecius – greitai viska uzmaisau, o kol kepa speju pasipuost. Traukiu is orkaites ir su visa skardele keliauju i svecius, tad dazniausiai valgom ji dar silta – visi labai megsta. Reikes isbandyti jusu sokoladaini, nors miltu man atrodo daugoka… bet butinai pabandysiu pagardinti sokolado plytelemis ir islaikyt paslepta saldyduve.. jei tik susituresiu.. 🙂

  75. mmm… jau seiles renkasi 🙂 as visad darau labai paprasta sokoladaini – 200 g sviesto + 200 g. juodojo sokolado (naudoju paprasta karunos arba pergales) istirpinu. dubenyje isplaku 5 kiausinius su stikline cukraus ir 1 saukstu (kupinu) miltu. tada supilu sokolado mase, ismaisau ir i orkaite! 5 peprasti ingridientai, labai greita. Kepu eidama i svecius – greitai viska uzmaisau, o kol kepa speju pasipuost. Traukiu is orkaites ir su visa skardele keliauju i svecius, tad dazniausiai valgom ji dar silta – visi labai megsta. Reikes isbandyti jusu sokoladaini, nors miltu man atrodo daugoka… bet butinai pabandysiu pagardinti sokolado plytelemis ir islaikyt paslepta saldyduve.. jei tik susituresiu.. 🙂

  76. sveika,apie sokoladaini..:)kai kepiau viskas isejo skaniai,bet pavirsius apdeges praejus20min,kaip padaryt kad neapdegtu pavirsiaus pyrago?lauksiu:)

  77. Noreciau jum padekoti uz receptuka. Konditerijoje man retai kada sekasi. Bet sikart tikrai turejau kuom pavaisint tevelius, kurie atvaziavo i svecius!

  78. Fantastiškai skanus,kepiau jau senokai,bet reikės pasitaisyt,ačiū Beata,jūsų receptai,kiek esu bandžiusi-visi,be išimties,tobulai gaunasi.

  79. ..tingejau eiti i parduotuve dasipirkti sviesto,sokolado(pienisko visai neturejau)ir..gavosi nuostabiai!!

  80. Super receptas! Šiek tiek modifikavus (dedu mažiau cukraus) – mėgstamiausias gaminys, jei reikia svečius vaišinti ar darbe šventę ruošti.
    Pastabos:nededu tiek dayug cukraus ir, jei vaišinamieji alergiški, riešutų. Bet vistiek gaunasi puikiai.

  81. Isbandziau recepta, skanu, tikrai skanu, tikgavos toks truputi purokas, ko nesitikejau is sokoladainio – ka neteisingai darau? Lyg ir neperkepiau, tik 20min isbuvo orkaitej kol atrode baigtas.

  82. O jei dėti ne juodąjį, o pienišką šokoladą, gal kas bandėte? Norėčiau kepti vaikų gimtadieniui, tačiau baiminuosi, kad nebūtų kartokas dėl juodojo šokolado.

  83. O jei dėti ne juodąjį, o pienišką šokoladą, gal kas bandėte? Norėčiau kepti vaikų gimtadieniui, tačiau baiminuosi, kad nebūtų kartokas dėl juodojo šokolado.

  84. Labai skaniai atrodo, labai geri atsiliepimai, bet parašykite kas nors kokio vis tik dydžio kepimo skarda tokiam kiekiui produktų:).
    Juk ne visi turi talentą gaminimui ir jaučia kaip ką daryti:), ačiū labai.

  85. Labai patiko, kartosiu būtinai. Tik įdomu, kodėl pieniško šokolado plytelės neišsilydė. Ar taip ir turi būti?

  86. Miela Beata, kepiau jau ne karta sita skanesta, nuostabus 🙂 mano megstamiausias pyragas! Nusipirkau graziu keksiuku formeliu ir noreciau pagal si recepta kepti keksiukus, ar tai imanoma ar geriau negadinti skonio ir kepti formoje? 🙂

  87. Sveiki, sita pyraga kepu labai daznai, ji dievina visi kas valgo. Noreciau paklausti, jei is sio recepto kepant keksiukus kiek reiktu mazdaug juos kepti?

  88. O silikonineje (Kaiser) kepimo formoje galima kepti si skanesta? Ar geriau paprastoj,atsegamu sonu? Aciu

  89. Sveiki,miela Beata,norėčiau šokoladainio tešlą,kepti su varške arba varškės sūriu,kad šokoladainis būtų,kaip pagrindas,ar krepšelis,gal galite patarti,ačiū jei rasite laiko☺☺

  90. sveiki, gavosi nerealus labai skanu, skaniau nei bet kokiam restorane!! bet nznau kaip jum išeina kepti 30min,mum jis dar liko zalias! manau reikia kepti minimum 40minuciu,kad slapias liktu tik viduriukas o ne visas pyragas, taip skaniau!! skanaus

  91. BŪTINAI PABANDYSIU PASIDARYTI! Tik nevartoju daug cukraus, tai pabandysiu šiek tiek pasikeisti receptą ir vietoj cukraus įdėti baltojo šokolado proteiną 🙂 Šiandien pasigaminsiu ir būtinai pranešiu kaip išėjo 🙂

  92. […] Dar daugiau laimėtojų buvo Unicefo bėgime. Jis vyko Vingio parke. Aš ėjau su dovanomis: „Mamų knyga“, rudens žurnalas „Beatos virtuvė“, Playmobil žaisliukai ir dar skanėstų pažadėjau. Tai ką gi, galvoju, iškepsiu sveikuolišką gardėsį be cukraus. Su avižomis, figomis, džiovintomis datulėmis, spanguolėmis ir riešutais. Iškepiau. Visa šeima išpeikė. Sakė, – nea, negeras, tai dar ant greičio iškepiau visada patikrintą skanumyną brownie arba šokoladainį. […]

  93. Jetau, paredaguokite receptą, 500g. cukraus! Iškepiau ir ant tiek saldus, jog net negera. 100-200g. cukraus užtektų.

  94. Tobuliausias sokoladainis is visu. Tik as dedu 100-150g cukraus 🙂 tada jis ne per saldus, o maloniai kartokas 🙂

  95. Antras pyragas mano gyvenime (pirmas buvo “negali nepavykti” ir paneigiau mitą ) Šis pavyko puikiai! Tiesa, dar nespejo ataušti ir su šeima atsiriekėm po gabalėlį- tobulas.
    P.S. Miltų dėjau gal 7 šaukštus nes neturiu su kuo svert ir kiaušinius dėjau 7

  96. Šis receptas tikrai yra metų atradimas! Tik vietoje juodo šokolado man labai puikiai sueina atvežtiniai dovanoti pieniški šokoladai su razinomis ir riešutais. Net razinų nemėgėjai valgo ir giria 🙂 Bei vietoj kakavos esu bandžiusi su kartesniu kerobu daryti, tai čia buvo iš viso kosmosas! Pati geriausia kombinacija

  97. Dejau 90% sokolada, cukru pamazinau iki 200 g.
    Butu ir visi 300 g cukraus tike, nes sokoladas kartus.
    Vaiko gimtadieniui bandysiu su pienisku.
    Sikart kakavos nedejau. Ar l reikalinga ji cia? Man kazkaip netruksta.
    Labai aciu uz recepta Beatai

  98. Sveiki, Beata, o kokiame rėžime geriau kepti šį pyragą – iš viršaus ir apačios ar su vėjeliu? Ačiū 🙂

  99. Sveiki, noriu paklausti kokia yra tešlos rūšis šokoladainio? Nes man reikia mokyklos darbeliui atlikti ir nerandu atsakymo.

  100. Sveiki,

    Ji butinai saldytuve laikyti? Kiek laiko ji galima laikyti ( galiojimas)?
    Nes as siusiu pastu dovanu, uztruks pora dienu.

Rašyti komentarą