8241
Beatos virtuvė

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 4–6 smidrų
  • 4–6 vytinto kumpio juostelių
  • 1–2 kiaušinių
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio maltos aitriosios paprikos
  • druskos, pipirų
  • šlakelio citrinų sulčių

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai dingsta nuo stalo. O jei tai atostogų pusryčiai, tai ir vytinto kumpio negaila. Kiaušinį galima išvirti be lukšto arba patiekti išplaktą ir iškeptą.

Gaminame: nulaužome sumedėjusius smidrų galus. Smidrus apvyniojame vytinto kumpio juostelėmis.

Dedame smidrus kepti į įkaitintą keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir vartydami kepame apie 4 minutes, kol jie paruduos, suminkštės, bet viduje jie turi išlikti traškūs.

Iškeptus smidrus perkeliame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje įmušame kiaušinį. Pabarstome aitriąja paprika, pipirais, druska. Smidrus pašlakstome citrinų sultimis, dedame keptą kiaušinį ir gardžiuojamės.

 

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.