Spausdinti

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai dingsta nuo stalo. O jei tai atostogų pusryčiai, tai ir vytinto kumpio negaila. Kiaušinį galima išvirti be lukšto arba patiekti išplaktą ir iškeptą.

 

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

1
komentarai
0
Porcijos
2 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

4–6 smidrų
4–6 vytinto kumpio juostelių
1–2 kiaušinių
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnio maltos aitriosios paprikos
druskos, pipirų
šlakelio citrinų sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nulaužome sumedėjusius smidrų galus. Smidrus apvyniojame vytinto kumpio juostelėmis.

2

Dedame smidrus kepti į įkaitintą keptuvę su šaukštu alyvuogių aliejaus ir vartydami kepame apie 4 minutes, kol jie paruduos, suminkštės, bet viduje jie turi išlikti traškūs.

3

Iškeptus smidrus perkeliame į lėkštę, o į jų vietą keptuvėje įmušame kiaušinį. Pabarstome aitriąja paprika, pipirais, druska. Smidrus pašlakstome citrinų sultimis, dedame keptą kiaušinį ir gardžiuojamės.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą