8241
Beatos virtuvė

Silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu

(0)

Silkė yra laukiama viešnia ir ant Kūčių, ir ant kasdienio stalo. O šios silkės salotos su marinuotais agurkėliais ir pesto padažu yra toks patiekalas, kurį galima ruošti ir per adventą, ir bemėsiams pirmadieniams pasitiekti.

Reikės:
  • kelių kupinų saujų įvairių salotų lapelių ir gražgarsčių
  • 2–3 silkių filė
  • vieno didelio arba dviejų mažų burokėlių
  • 100–150 g marinuotų agurkėlių „Spilva“
  • pusės granato
  • 4 šaukštų pesto padažo „Felix“ 
  • krapų
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus 

Silkė, morkos ir svogūnai, grybai, burokų patalai… Šiai mūsų Kūčių ir Kalėdų stalo įžymybei galima kurti eiles. Bet ką pasiūlyti tiems valgytojams, kuriems ši klasika atsibodo ir norisi naujovių? Ogi gražias ir spalvingas silkės salotas!

Šį patiekalą galima ne tik drąsiai nešti ant Kūčių stalo, bet ir gaminti visą žiemą.

Gaminame:

  1. Pirmiausia orkaitėje išsikepame burokėlius (galima tai padaryti ir prieš dieną). Supjaustome juos nestorais griežinėliais, dedame į skardą ir pašlakstome aliejumi. Beriame druskos, pipirų ir rankomis pamaišome, kad tolygiai viskuo pasidengtų. Paskleidžiame burokėlius skardoje vienu sluoksniu ir kepame orkaitėje apie 20–25 min. arba kol suminkštėja.
  2. Ant salotų lapelių užpilame tris šaukštus pesto padažo „Felix“ ir gerai išmaišome. Salotų lapelius klojame į didelę lėkštę.
  3. Ant jų dedame keptus burokėlius, gabalėliais supjaustytą silkę, išilgai perpjautus mažus agurkėlius „Spilva“, beriame lukštentas granatų sėklas. 
  4. Paskaniname druska, pipirais, kapotais šviežiais krapais ir pašlakstome likusiu šaukštu pesto padažo.

 

  • Marinuoti agurkėliai „Spilva“ – mažučiai ir dailūs. Dėl to jie puikiai tinka salotoms: ne tik gerai atrodo, bet ir puikiai dera su silke. Dalį šių saldžiarūgščių agurkėlių galite panaudoti Kūčių salotoms su silke, o likusius patiekti kaip garnyrą prie keptos paukštienos ar kito šventinio Kalėdų patiekalo.
  • Pesto padažas „Felix“ išgelbės nuo papildomo darbo ruošiant padažą. Šis skystesnis pestas tinka salotoms gardinti, o po Kalėdų galėsite jį sunaudoti gamindami trintas sriubas ar daržovių garnyrus.
  • Jei norite, kad salotos būtų dar sotesnės, galite įpjaustyti avokadą ar mažų keptų bulvyčių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.