8241
Beatos virtuvė

Silkė silkė silkė – marinuota, su morkom ir svogūnais, prašmatni saldžiarūgštė

(28)

Marinatą truputėlį atvėsinau, nors svogūnus ir morkas dėjau į verdantį marinatą ir ten palikau minutėlę kitą…

Reikės:
  • Silkei:
  • 8 silkių filė (iš tų silkių, kur iš bačkos). Galima ir truputį daugiau...
  • 6 salotinių arba paprastų svogūnų
  • 4 vidutinio dydžio morkų
  • Kelių krapų šakelių
  • Marinatui:
  • 300 ml balto vyno acto
  • 200 ml vandens
  • 6-7 šaukštų cukraus
  • poros lauro lapų
  • 5-6 gvazdikėlių
  • kelių visokių pipirų (baltų, kvapiųjų, juodų)
  • kelių grūdelių kalendros

 

Kaip paruošti:
1. Svogūnus nulupame ir supjaustome.
2. Nulupame ir supjaustome morkas.
3. Supjaustome silkę.
4. Actą ir vandenį supilame į puodelį, pridedame cukraus ir prieskonių. Užviriname.
5. Kai vanduo užverda, į puodelį dedame svogūnus ir morkas, palaukiame, kol vėl užvirs.
6. Išjungiame ugnį. Palaukiame, kol marinatas truputį atvės.
7. Į stiklainį dedame sluoksnį silkės, sluoksnį svogūnų ir morkų iš rasalo išgriebtų, tada vėl silkės ir t. t.
8. Galiausiai viską užpilame marinatu ir dedame į šaldytuvą.

Man LABAI skanu.
Tai tiek apie šios savaitės aktualijų aktualiją – ponią silkę

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (28)
Komentarai
  1. inga parašė:

    Silkė fantastiška, bandžiau kai tik nusipirkau knygą, neįmanoma praeiti pro šalį, vis norisi nors po gabaliuką suvalgyti.

  2. Giedre parašė:

    Ačiū už šį receptą, mano vyras, buvęs Norvegijoje ir ragavęs jų skanumynų, negalėjo patikėti, kad ši silkė gaunasi būtent tokia, kaip toji ragautoji. Super!

  3. Justina parašė:

    Be galo skani silkute, sunku atsispirti neparagavus dar ir dar…

  4. Liepa parašė:

    Aciu. Nuostabus receptas. Ir dar vienas aciu, kad radau ji cia. Knyga palikau namuciuose, o marinato sudeti pamirsau…

  5. Rasa parašė:

    Negaliu gyventi be sios silkes, kaip tik pameginau pasigaminti, tai ir negaliu sustoti. Aciu labai uz tikrai nuostabu receptuka.

  6. Evelina parašė:

    Kaži ką ne taip darau – kietoka mano silkė ir gana… Bandžiau pagal kitokį receptą marinatą virt, dabar pagal šį – na vis kažkaip nei šiaip, nei taip… Nesusitariu su tom silkėm, o taip norėčiau šeimyną palepint 🙂

  7. Monika parašė:

    Nuostabi ši silkė, skanesnės tikrai nesu valgiusi.. 🙂

  8. Lina parašė:

    Evelinai – kietoka ji todėl, kad reikia pilti ALIEJAUS, tiesiog būtina. Pabandžiau užpilti ir aš šiuo marinatu, deja nusivyliau, nes rūgštis iš silkės ištraukia riebalą, ji tampa sausa, o silkės buvo tokios riebios, kad net varvėjo per rankas. Nors čia skonio reikalas – man patinka, kai silkė riebi, o dukrai ji kaip tik patiko būtent tokia ir prašė toliau tik tokią daryti. Reziume, kai netingėsiu žaisti su šituo marinatu (terliotis, virti, morkas skusti…) darysiu 2 būdais – 1 – be aliejaus pagal Beatą ir 2 -su aliejum – pagal save.

  9. Monika parašė:

    Kiek laiko šitaip sumarinuota silkutė gali stovėt?

  10. di parašė:

    o galima naudoti raudono vyno acta? :/

  11. aistiaks parašė:

    kaip manote, ar tiks obuolių actas?

  12. daly parašė:

    O kur tame recepte buvo morkos? Aš neradau.

  13. Viktorija parašė:

    Nuostabi 🙂 kai kas klause, kur galetu tokia skania nusipirkti 🙂

  14. Žydrūnė parašė:

    o koks kiekis išeina tokios marinuotos silkės?

    • Beata Nicholson parašė:

      oj Žydrūne, na tikrai daug išeina, nes 8 filė gabaliukai, galit ir 10 dėti, tai ir kalėdoms visoms tikrai užteks, per kūčias nesuvalgys dar. na nebent labai didelė šeimyna jūsų ir silkių mėgėjai.

  15. Kamilelape parašė:

    Aciu

  16. Dalia parašė:

    Ar čia nėra klaidos dėl vandens kiekio? Nieko nesuprantu

  17. Gabriele parašė:

    Patarkite ka butu galima naudoti vietoj cukraus? O gal ir be jo butu gerai? Musu seima nevartoja cukraus.. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Na galiu sakyt, kad bandykite medų, bet medus taip pat yra cukrus, bandykite kita recepta, nes čia yra saldžiarugštė, tiesiog bus tik rugšti, šitas receptas, bet cukraus nelabai veiks

  18. Sandra parašė:

    Sveiki, o spirito actas tinka? Ir kiek jo tuomet deti?

  19. Kestas parašė:

    Thanks for awesome recipe

  20. Lina parašė:

    Labas, Beata! Ar silke gali buti sviezia ar turi buti sudyta ar kitaip apdorota pries marinuojant?

  21. Vika parašė:

    Labai saldi .I sikline toks kiekis cukraus! Nepatiko.

  22. Gintautas parašė:

    Labas Beata. Jūs sakote, kad mėgstate silkę tai labai gerai. Kadangi Jūs bendraujate su daugeliu žmonių tai pasidalinsiu savo praktika. Kai nustojau valgyti mėsą ir pieno produktus išsigydžiau sąnarius. Kam iš jūsų pažįstamų juos skauda rekomenduokite žuvį ir silkę valgyti.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.