Štai tokios žieminės karštos kopūsto salotos. Arba puikiai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos gabalo… Arba lengvai vakarienei..
Savojos kopūstas grietinėlėje
Reikės:
Gaminimas
Į keptuvę įpilam aliejaus arba ištirpinam sviesto. pakepam šoninę keletą minutėlių (priklauso, ar ji riebi ar ne, jei riebi, tai kol riebalai aptirps, jei tik kumpis, tai ilgai čirškinti nereikia).
Morkas ir salierą supjaustom šiaudeliais, dedam į keptuvę, patroškinam keletą minučių (keptuvę uždengiam dangčiu), tada dedam smulkintą kopūstą ir dar apie dešimt minučių troškinam, kartais pamaišant. Daržovės turi suminkštėti, bet jokiu būdu nepavirsti į košę.
Pabaigoje įpilti grietinėlę, dėti druskos (jei trūksta, paprastai nereikia druskos, nes užtenka sūrumo nuo kumpio) ir pipirų.
Sis patiekas nuostabus, labai skanu ☺