Spausdinti

Štai tokios žieminės karštos kopūsto salotos. Arba puikiai tinka kaip garnyras prie kokio mėsos gabalo… Arba lengvai vakarienei..

 

Savojos kopūstas grietinėlėje

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

pusės galvos vidutinio savojos kopūsto
2-3 morkų
1 vidutinio dydžio saliero šaknies (jei didelis, tai pusės pakaks)
100g rūkytos šoninės, (ar kumpio)
100 ml grietinėlės
trupučio sviesto arba aliejaus
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į keptuvę įpilam aliejaus arba ištirpinam sviesto. pakepam šoninę keletą minutėlių (priklauso, ar ji riebi ar ne, jei riebi, tai kol riebalai aptirps, jei tik kumpis, tai ilgai čirškinti nereikia).

2

Morkas ir salierą supjaustom šiaudeliais, dedam į keptuvę, patroškinam keletą minučių (keptuvę uždengiam dangčiu), tada dedam smulkintą kopūstą ir dar apie dešimt minučių troškinam, kartais pamaišant. Daržovės turi suminkštėti, bet jokiu būdu nepavirsti į košę.

3

Pabaigoje įpilti grietinėlę, dėti druskos (jei trūksta, paprastai nereikia druskos, nes užtenka sūrumo nuo kumpio) ir pipirų.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą