8241
Beatos virtuvė

Rimo keptas karšis

(8)
Reikės:
  • 1–1,5 kg karšio
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 2 svogūnų
  • 1 šaukšto džiovintų ar šviežių smulkintų petražolių
  • 1 citrinos žievelės
  • 3 šaukštų majonezo
  • aliejaus kepti
  • 4–5 bulvių
  • druskos, pipirų

Genialu tai, kas paprasta. Rimas iš Preilos mums papasakojo receptą, mes pagal jį pagaminome. Aš tikrai nesu valgiusi puikesnio karšio. Skanumynas. Taigi belieka laukti vasaros, kad patys karšį pagautume, ar pas Rimą užsisakytume, ar tiesiog nusipirktume. Žinau, kad daugelis esame ragavę šios žuvies rūkytos, bet tikrai rekomenduoju išbandyti ir šį receptą.

Kepame žuvį:

Nuskutame žuvies žvynus, nukarpome pelekus ir nupjauname galvą. Dorojame karšį pjaudami jo nugarą, o ne pilvą. Ties karšio stuburu, išilgai keteros, aštriu peiliu perpjauname virš šonkaulių taip, kad stuburo kaulas liktų vienoje žuvies pusėje. Padalyta žuvis turi gražiai atsiversti, tačiau nepadalykite jos į dvi atskiras dalis. Išimame vidurius.

Nutarkuojame citrinos žievelę ir sumaišome ją su druska. Karšio išklotinę iš abiejų pusių pabarstome petražolėmis, druska ir pipirais. Nuskutame morkas ir sutarkuojame šiaudeliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Morkas ir svogūnus pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Galima įberti mėgstamų prieskonių arba, jei norisi, įmaišyti juostelėmis supjaustytos ir pakeptos šoninės.

Karšį atverčiame ir ant vienos pusės sudedame keptas daržoves, tada kitą karšio pusę užlenkiame ant daržovių. Žuvies viršų patepame plonu majonezo sluoksniu.

Nuskutame bulves. Supjaustome taip, kaip patinka, ir išdėliojame jas į skardą aplink karšį, pabarstome mėgstamais prieskoniais.

BV_Summer5605

Į skardą įpilame pusę stiklinės vandens, šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 oC, ir kepame apie 45 minutes (kol žuvis lengvai paskrus). Vis palaistome žuvį ir bulves kepimo metu susidariusiu skysčiu. Ir viskas. Valgome ir laižome pirštus.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Giedre parašė:

    Sitaip kepta skani visa kokia tik imanoma zuvis – isbandyta, tik galimi kiti niuansai: i morkas ir svogunus dar dedasi tarkuota saliero saknis, o majonezas maisomas su grietine.

  2. Daina parašė:

    Labai skanu! Net anyta išgyre mano keptą karšį pagal jūsų receptuką, sakė, kad dar tokio skanaus karšio jai neteko ragauti. Ačiū 🙂

  3. Rita parašė:

    Labai skanu! Butinai isbandykite. Aciu uz recepta.

  4. Vida parašė:

    O kuriame etape dėti citrinos žievelę?

  5. Irmante parašė:

    Is foto skaniai atroda, nusprendziau pabandyti tik is karšio,dabar laukiam kol iskeps o vertintoju nemazai yra 🙂

  6. Šarūnė parašė:

    Aš į morkas dar dedu grybų taip labai skanu ir karpis

  7. Akvile parašė:

    jau koki 10 karta kepu. tobulas.
    Karta patingejau ir bandziau su citrunos sultim, o ne zievele.. tai nekas gavos

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.