Spausdinti

Ne kartą dalijomės idėjomis, kaip paruošti ir kuo kimšti kalėdinį paukštį. Gal turite savo mėgstamą receptą? Jei ne, šis tikrai vertas dėmesio.

O burokėlis ir kepta antelė – neišskiriamas tobulas duetas. Klevų sirupas blizgia glazūra lipniai vyniojasi ant keptų daržovių, balzaminio acto rūgštelė suteikia papildomo sodrumo.

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Antytei:

200 g perlinių kruopų
500 ml ekologiško vištienos sultinio „Maggi“
300 g tarkuoto moliūgo
1 nedidelio poro
saujos džiovintų abrikosų
saujos auksinių razinų
1 šaukštelio kmynų
druskos
alyvuogių aliejaus
2–2,4 kg anties
kelių čiobrelio šakelių
druskos
juodųjų pipirų
šaukšto kmynų

Burokėliams:

600 g nedidelių burokėlių
600 g nedidelių rausvųjų svogūnų
50 g sviesto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
rozmarino šakelės 
2 šaukštų klevų sirupo
2 šaukštų balzaminio acto
druskos
juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gaminame antį:

1

Dieną prieš kepimą antį iš vidaus ir išorės įtriname druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais ir kmynais. Paliekame šaldytuve marinuotis per naktį. Taip pat iš vakaro galima užpilti perlines kruopas ir palikti brinkti.

2

Kitą dieną kruopas nuskalaujame, suberiame į puodą ir užpilame 500 ml ekologiško vištienos sultinio „Maggi“ (1 kubelis 500 ml vandens). Sultinyje išvirusios kruopos bus skanesnės. Verdame apie 30 minučių, arba kol perlinės kruopos išvirs, tačiau jos turi nesuirti, išlaikyti formą. 

3

Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame smulkintą porą bei tarkuotą moliūgą, kol šie suminkštės. Į daržoves suberiame džiovintus vaisius (abrikosus pirmiau truputį pasmulkiname), žiupsnį druskos, juodųjų pipirų. Į puodą su perlinėmis kruopomis verčiame keptuvės turinį, paragaujame, ar nieko netrūksta.

Reklama
41011
4

Įkaitiname orkaitę iki 220 °C. Perlinių kruopų įdarą sukemšame į antį ir surišame virvele ar siūlu, kad įdaras neišbyrėtų.

5

Dedame paukštį ant skardos ir kepame apie 15 minučių. Sumažiname kaitrą iki 160 °C ir kepame dar apie 90 minučių, arba kol antis visiškai iškeps.

Ruošiame burokėlius:

1

Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Nulupame burokėlius ir svogūnus, supjaustome ketvirčiais ir suberiame į kepimo indą. Ten pat įberiame druskos, juodųjų pipirų, įdedame rozmarino šakelę, sviestą, įpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome. Uždengiame kepimo indą folija ir šauname į orkaitę kepti apie 40 minučių. 

2

Nuimame foliją ir ant keptų daržovių supilame klevų sirupą bei balzaminį actą. Išmaišome ir darkart siunčiame į orkaitę, šįkart atidengtą, kepti 15–20 minučių.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Puikūs Jūsų receptai. Bet dar būtų labai puiku, kad kepiniams parašytumėte, kokiu režimu kepate,juo labiau, kad orkaitės dabar turi ne vieną programą. Ačiū.

Rašyti komentarą