8241
Beatos virtuvė

Perlinėmis kruopomis įdaryta antis su glazūruotais burokėliais

(2)

Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį apdėliosite... pasaka.

Reikės:
  • Antytei:
  • 200 g perlinių kruopų
  • 500 ml ekologiško vištienos sultinio „Maggi“
  • 300 g tarkuoto moliūgo
  • 1 nedidelio poro
  • saujos džiovintų abrikosų
  • saujos auksinių razinų
  • 1 šaukštelio kmynų
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • 2–2,4 kg anties
  • kelių čiobrelio šakelių
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • šaukšto kmynų
  • Burokėliams:
  • 600 g nedidelių burokėlių
  • 600 g nedidelių rausvųjų svogūnų
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • rozmarino šakelės 
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Ne kartą dalijomės idėjomis, kaip paruošti ir kuo kimšti kalėdinį paukštį. Gal turite savo mėgstamą receptą? Jei ne, šis tikrai vertas dėmesio.

O burokėlis ir kepta antelė – neišskiriamas tobulas duetas. Klevų sirupas blizgia glazūra lipniai vyniojasi ant keptų daržovių, balzaminio acto rūgštelė suteikia papildomo sodrumo.

Gaminame antį:

  1. Dieną prieš kepimą antį iš vidaus ir išorės įtriname druska, juodaisiais pipirais, čiobreliais ir kmynais. Paliekame šaldytuve marinuotis per naktį. Taip pat iš vakaro galima užpilti perlines kruopas ir palikti brinkti.
  2. Kitą dieną kruopas nuskalaujame, suberiame į puodą ir užpilame 500 ml ekologiško vištienos sultinio „Maggi“ (1 kubelis 500 ml vandens). Sultinyje išvirusios kruopos bus skanesnės. Verdame apie 30 minučių, arba kol perlinės kruopos išvirs, tačiau jos turi nesuirti, išlaikyti formą. 
  3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame smulkintą porą bei tarkuotą moliūgą, kol šie suminkštės. Į daržoves suberiame džiovintus vaisius (abrikosus pirmiau truputį pasmulkiname), žiupsnį druskos, juodųjų pipirų. Į puodą su perlinėmis kruopomis verčiame keptuvės turinį, paragaujame, ar nieko netrūksta.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 220 °C. Perlinių kruopų įdarą sukemšame į antį ir surišame virvele ar siūlu, kad įdaras neišbyrėtų.
  5. Dedame paukštį ant skardos ir kepame apie 15 minučių. Sumažiname kaitrą iki 160 °C ir kepame dar apie 90 minučių, arba kol antis visiškai iškeps.

Ruošiame burokėlius:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių. Nulupame burokėlius ir svogūnus, supjaustome ketvirčiais ir suberiame į kepimo indą. Ten pat įberiame druskos, juodųjų pipirų, įdedame rozmarino šakelę, sviestą, įpilame aliejaus ir viską gerai išmaišome. Uždengiame kepimo indą folija ir šauname į orkaitę kepti apie 40 minučių. 
  2. Nuimame foliją ir ant keptų daržovių supilame klevų sirupą bei balzaminį actą. Išmaišome ir darkart siunčiame į orkaitę, šįkart atidengtą, kepti 15–20 minučių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. julija parašė:

    Puikūs Jūsų receptai. Bet dar būtų labai puiku, kad kepiniams parašytumėte, kokiu režimu kepate,juo labiau, kad orkaitės dabar turi ne vieną programą. Ačiū.

    • Beata Nicholson parašė:

      Ačiū, Julija! O kepu dažniausiai režimu viršus-apačia, nebet recepte paminiu kitaip. O jei reikia greit kažką apskrudinti, tada labai pasitarnauja grilio režimas.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.