8241
Beatos virtuvė

Paprastutis pyragas su uogom ir migdolais

(13)

Pyragas suvalgytas buvo staigiai… Žinote, kaip būna - kartais nusineši į svečius ir kažkaip lieka gabaliukas vienas ar kitas torto, o čia nieko neliko… Labai visi alkani buvo, matyt.

Reikės:
  • 160 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 180 g cukraus
  • 160 g maltų migdolų
  • 100 g miltų
  • 1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
  • šaukšto cinamono, jei patinka
  • 200 g įvairių uogų (serbentai, avietės, gervuogės)
  • 100 g skiedrelėmis pjaustytų migdolų

Kaip paruošti:
1. Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po vieną kambario temperatūros kiaušinį, kol sviestas purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušai bus šalti, tai nesusiplaks į vieną krūvą gerai, bet tai – ne pasaulio pabaiga…
2. Miltus persijojame su kepimo milteliais…
3. Į sviesto masę supilame miltus ir maltus migdolus, sumaišome šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite…
4. Supilame cinamoną, jei patinka, man labai labai patinka, tai aš dedu būtinai…
5. Uogas lengvai vos vos įmaišome, bet atsargiai, nes jos greitai paleidžia spalvą ir susimala… Taigi atsargiai, tik sudedame ir vos uždengiame jas tešla.
6. Formą torto apvalią su išimamu dugnu patepame sviestu ir dugną ištiesiame sviestiniu popieriumi. Sudedame tešlą, išlyginame viršų, pabarstome skiedriniais migdolais, jei turite, ir gal trupučiu cukraus…
7. Kepti apie valandą 180 C orkaitėje.
Elementarus paprastas ir geras pyragėlis, tinkamas neštis į svečius ar priiminėti svečiams namuose…
Gražaus savaitgalio…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (13)
Komentarai
  1. ingainga parašė:

    Aciu uz si recepta. Visiems labai patiko. Sake, kad pyraga toks geras, kaip kavinej. Tokio ivertinimo nesitikejau, nes kartais labai sunku itikti uzsienieciu skoniu. Bet su siuo pyragu pavyko. Aciu labai. Bandysiu ir kitus receptelius.

  2. Malwina parašė:

    Ačiū už labai puikų pyrago receptą. Jau kepiau gal kokį 10 kartų jį ir visą laiką puikiausiai gaunasi, visi laižosi pirščiukus ir sako koks skanumėlis.

  3. VIRASA parašė:

    PYRAGAS TIKRAI SAUNUS,SU DUKRIKE LABAI SKANIAI PAVAKARIENIAVOME,SUPER,ACIU…:)))

  4. Miglė parašė:

    Ar gautųsi pyragas paprastus miltus pakeitus migdolų miltais? jei dėčiau visus 260g tik migdolų miltų? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      puikiai viskas bus su migdolu miltais, tik jei labai drėgmę geria, tai gal dėkite pradžioje šiek tiek mažiau, bet jei dėsite maltus migdolus tai galite daugiau, kad nebūtų per sausas

  5. jurgita parašė:

    butinai siandien prisiskinsiu uogu ir iskepsiu savo seimynai.aciu uz recepteli:)

  6. Marina parašė:

    Absoliuciai nerealus pyragas 🙂 perskaiciau FB jo recepta siandien, vakare mieliems sveciams iskepiau – neliko nieko! Dar net sakyciau pritrukom ( buvom 5 suauge…) Reikes didesni kepti savaitgaliui :D:D:D:D aciu Beata!!

  7. Liūtas parašė:

    Pasaka!!! Labai skanu. :>

  8. ingrida parašė:

    labai nuostabus pyragas,siandien kepu vel,tik as nedejau migdoliu tiesiog padidinau miltu kieki ir viskas gavosi.pastebejimas kad su saldytomis uogomis rekia greit suktis maisant nes sviesta susaldo tesla soka i guza 🙂 sis pyragas mano favoritas

  9. rita parašė:

    kur gaut migdolu miltu?

  10. Vaiva parašė:

    Šiandien kepiau. Tik padariau savo pakeitimą, kadangi neturėjau uogų, nei šviežių nei šaldytų, o uogiene čia nei pro kur, tai dėjau trufelinių saldainių ketvirčių. Beja, iki kokio smulkumo smulkinate migdolus? Aš sublenderiavau.
    Galbūt tik truputį perkepiau, manau 180 C orkaitėje 45-50 min būtų pats tas. Kai tik turėsiu uogų bandysiu iškept originalą 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.