8241
Beatos virtuvė

Mišrainė su grikiais ir fetos sūriu

(8)
Reikės:
  • 100 g virtų grikių
  • 3–4 virtų burokėlių
  • 100 g fetos sūrio
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų
  • saujelės alyvuogių
  • 1 agurko
  • Padažui:
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių
  • šaukštelio skysto medaus
  • žiupsnelio druskos

  1. Į indo dugną klokite pasūdytame vandenyje išvirtų ir šaltu vandeniu perlietų grikių sluoksnį.
  2.  Smulkiai supjaustykite virtus burokėlius ir suberkite juos ant grikių, juos užklokite kubeliais smulkintu fetos sūriu, smulkiai supjaustytais saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis. Alyvuogių galite ir nesmulkinti.
  3.  Vainikuokite nuluptu ir kubeliais supjaustytu agurku.
  4.  Gerai suplakite padažą ir užpilkite juo mišrainę prieš valgydami.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Agne parašė:

    Laba diena,
    Paprasysiu pagalbos 🙂 kokia feta perkate? niekaip neatrandu tobulos 🙁 o Jusu nuotraukoje atrodo labai skani 🙂 Aciu

  2. Ingrida parašė:

    Neturejau grikiu, tai vietoj ju panaudojau bulguro kruopas, taip pat labai skaniai gavosi. Aciu uz recepta!

  3. Zita parašė:

    Taip pat noriu paklausti dėl fetos. Niekaip nerandu normalios prekybos centruosem, nors kavinėse skani būna.

  4. Kristina parašė:

    Nuostabios 🙂 sveikos ir subtilus skonis ! Dekui 🙂

  5. Mamukynas parašė:

    Įdomios .. reikės išmėginti 😉

  6. Indrė parašė:

    Tikrai puikios salotos,viskas dera stebėtinai puikiai. Vertos bandymų ir kartojimų 🙂

  7. […] Na o kad piknikas pavyktų ir būtų lengvas, išeitis yra su keptu zuikiu, arba salotomis stiklainyje: su avinžirniais ir daržovėmis arba su grikiais ir fetos sūriu. […]

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.