8241
Beatos virtuvė

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)
Reikės:
  • „Beatos virtuvės“ duonos su sėklomis
  • sūdytos silkės filė
  • figų džemo
  • krapų papuošti
  • Burokėlių paštetui:
  • 2 nedidelių virtų burokėlių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • druskos, pipirų

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.

 Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.

Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.

Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Gita parašė:

    Beata, o kur dalyvauja figų džemas? Į burokėlių paštetą ar tepamas ant duonos?

    • Beata Nicholson parašė:

      Gita, and duonos tepkite burokėlių paštetą, tada uždėkite silkės gabalėlį ir šiek tiek figų džemo mažu šaukšteliu – recepto nuotraukoje matosi, kad džemas „nutūpęs“ gali būti ir šalia silkės, ir ant jos, bus taip pat skanu. Sėkmės!

  2. Saulė parašė:

    Sveiki, kokiu džemu geriausia keisti figų džemą? Provincijoje figų džemo neradau.

  3. Roberta parašė:

    O galima naudoti kita duona su saulegrazomis?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.