8241
Beatos virtuvė

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Reikės:
  • „Beatos virtuvės“ duonos su sėklomis
  • sūdytos silkės filė
  • figų džemo
  • krapų papuošti
  • Burokėlių paštetui:
  • 2 nedidelių virtų burokėlių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • druskos, pipirų

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui antrina smulkutės figų sėklytės. Jei burokėlius pasiruošite namuose, tai darbe ar svečiuose užkandžius galėsite „sukonstruoti“ per kelias minutes.

 Ruošiame sumuštinius: virtus burokėlius pasmulkiname, sudedame į aukštą indą ir sutriname maisto trintuvu. Supilame likusius ingredientus, dar kartą viską išsukame ir paragaujame, ar netrūksta rūgštelės ar sūrumo.

Duonos riekeles padalijame į 6–8 dalis mažais trikampėliais. Silkę supjaustome plonomis juostelėmis. Krapus smulkiai sukapojame.

Ant duonos trikampėlio dedame šaukštelį burokėlių pašteto, tupdome silkės gabalėlį, šiek tiek figų džemo ir pabarstome krapais.

Produktų krepšelį rasite čia.

Print Friendly

Komentarai
  1. Gita parašė:

    Beata, o kur dalyvauja figų džemas? Į burokėlių paštetą ar tepamas ant duonos?

    • Beata Nicholson parašė:

      Gita, and duonos tepkite burokėlių paštetą, tada uždėkite silkės gabalėlį ir šiek tiek figų džemo mažu šaukšteliu – recepto nuotraukoje matosi, kad džemas „nutūpęs“ gali būti ir šalia silkės, ir ant jos, bus taip pat skanu. Sėkmės!

  2. Saulė parašė:

    Sveiki, kokiu džemu geriausia keisti figų džemą? Provincijoje figų džemo neradau.

  3. Roberta parašė:

    O galima naudoti kita duona su saulegrazomis?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.