8241
Beatos virtuvė

Kinilaw (žuvis (silkė) filipinietiškai)

(9)

Filipiniečiai kinilaw valgo su ryžiais, bet manau, kad virtos bulvės prie jo geriau tinka.

Reikės:
  • 3-4 vidutinių pomidorų
  • 3-4 silkės filė išklotinių
  • 1 citrinos arba 2 žaliųjų citrinų (filipinuose vadinamos kalamansi)
  • 1 didelio raudono svogūno
  • pusšaknio imbiero (nemažai žodžiu negailėti)
  • čili pipiro ar daugiau (jei nėra šviežių, tiks džiovinti)
  • druskos galbūt....

Kinilaw Lietuvoje darau dažnai. Visada su silke, bet manau, kad šeimininkės, kurios yra drąsios ir labiau ištroškusios nuotykių, laisvai gali pabandyti ir marinuoti žalią žuvį. Proporcijų tiksliai nenusakysiu, nes darau viską „iš akies“ – siūlau supjaustyti viską, paragauti ir nuspręsti, gal ko trūksta.

Pomidorai – Nikki patarė naudoti žalius, ne iki galo prinokusius pomidorus – kaip tik tiks šiam laikui, nes tokių dabar – pilni šiltnamiai.  Aš citriną naudoju vietoj acto, originalusis receptas yra su actu, bet siūlau pabandyti su citrina, nes priduoda gaivumo ir ne taip aitru. Čili pipirų dėti pagal skonį ir bet kokiu pavidalu – žalias ankštis smulkiai supjaustyti, ar maltus prieskoniu berti. Idėti druskos (jei yra tokių išprotėjusių, kuriems ant silkės dar reikia druskos).

Visus didžiuosius ingredientus supjaustyti stambiai, svogūną – žiedais. Ir sumaišyti viską. Išsivirti šviežių bulvių ir kimšti į sveikatą. Ypač skanu, kai kinilaw kiek pastovi, išsiskiria tokio „macnaus“ skysčio….

Skanios ir gaivios filipinietiškos rūgštelės!

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. kuciu stalas parašė:

    tikiuosi si silkute bus labai skani vesiuosi pas uosvius kuciu vakarienei.

  2. lauriukas parašė:

    nelabai skanu. pagaminau bet nei man nei vyrui nepatiko.

  3. Lina M. parašė:

    O imbiero šaknį kaip, irgi stambiai supjaustyti? Nors imbierą mėgstu visomis formonis, bet tie plaušai pjaustytų tai nervina 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      priklauso nuo imbiero, jei turite sviezia ir mokate gerai pjaustyti supjaustykite lazdelem, jei ne sutarkuokite, jei su smulkia gera tarka tai plausai paprastai lieka…..ant virsaus….ir shiap jei jaunas ir nesumebdejas tai plausu nebuna labai daug…ir juk to imbiero ne daug reikia…

  4. Emilija parašė:

    Mūsų šeimynai tai labai patiko ši silkė. Vis pasidarome kartas nuo karto, o šiemet tikrai ir ant Kūčių stalo dėsime, nes tikrai to verta 🙂

  5. Leja parašė:

    Pati skaniausia silke! Neriebu, gaivu..

  6. Ela parašė:

    Sakykit, ar silkė turi būt „žalia“? Man smalsu išbandyt,kaip nevalgančiai silkės visai

  7. Žaneta parašė:

    O citrina irgi gabalais pjaustoma ar ji tik apšlakstymui?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-arvi-300x250.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.