Spausdinti

Viskas paprasta kaip du kart du: lietuviška šventoji salotų trejybė – gūžinės salotos, agurkai, pomidorai – ir brinzos sūris. Brinza yra sūrus, turtingas, trapus sūris, kildinamas iš Bulgarijos. Čia jis suteikia malonios rūgštelės ir sūrumo, tereikia salotas pašlakstyti gardžiu tyru alyvuogių aliejumi. Prie šios puokštės aš dar avokadą pridedu – fantastiškos sočios salotos.

Šios salotos man patinka todėl, kad tinka prie bet kokio vasarinio kepsnio, o dėl brinzos sūrio sudedamųjų dalių sumažėja iki minimumo.

Ypač tinka dienoms, kai reikia labai greitai ir paprastai.

Kasdieninės salotos su brinza

0
2
Porcijos
2 asm.

Reikės:

salotų (kokių turite arba mišinio)
4–5 pomidorų
4–5 agurkų
1 avokado
200 g brinzos sūrio
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto, jei norėsis
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Salotas nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite stambiais gabalais.

2

Pomidorus ir agurkus supjaustykite. Agurkus aš kartais nulupu.

3

Išimkite avokado minkštimą, supjaustykite juostelėmis.

4

Viską išdėliokite lėkštėje, ant daržovių užtrupinkite brinzos ir pašlakstykite aliejumi bei balzaminiu actu, jei norisi.

Ingredientai
Alternatyva

Galite salotas daryti dar paprasčiau: pripjaustykite agurkų, pomidorų, patrupinkite brinzos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmeskite krapų šakelių – štai jums stalo puošmena.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą