8241
Beatos virtuvė

Karališkos krevetės keptuvėje paprastai

(49)

Jei jau susidūrėme su šviežiomis krevetėmis, tai mes su jomis pasielgiame labai paprastai...

Reikės:
  • krevečių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus (sunaudojama kepant kelis kartus)
  • 2 šaukštų sviesto (galima ir nedėti)
  • 5 skiltelių trintų česnakų su druska (užbertų druska ir sutrintų iki košelės)
  • kuokšto petražolių
  • truputėlio čili pipiro (jei yra ūpo)

Pratęsiant prieš tai pradėtą jūros temą, pristatyti norėčiau labai paprastą ir prabangų patiekalą. Kai gyveni prie jūros ir šalia turgaus, tai ten nulėkti ir parsinešti maišą krevečių yra panašiai kaip mums, mirtingiesiems, į turgų ankstyvų braškių nulėkti. Nepagalvokite, aš tikrai neperku krevečių kas dieną. Tiesą sakant, tik labai ypatingomis progomis arba kai būnu ten, kur jų apstu – tai yra, kaip pas tuos draugus, kur prie senio ir jūros gyvena… Krevetės yra brangus dalykas, ir tikrai beveik išmislas, be kurio mes tikrai gražiai galime apsieiti. Juolab, kad besaikis jų vartojimas nėra labai geras dalykas gamtai, nes jų poreikis didelis, jų mažėja, jų fermos kenkia gamtai ir t. t. Noriu pasakyti, kad dalykas valgomas ne kiekvieną dieną, ir kai jau valgai, tai turi labai savimi džiaugtis ir daryti tai du kartus per metus… Dar vienas dalykas, kuris stabdo bent jau mano vartojimą, tai yra kaina, nes, kaip žinia, dalykas nepigus… Be to, neaptinkamas taip paprastai, kaip kokia vištienos šlaunelė…

Kaip paruošti:

1. Krevetėms truputėlį apkarpome ūsus ir kojeles, kad nestyrotų.
2. Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto.
3. Kai aliejus įkaista, sumetame nelukštentas krevetes ir pakepame jas apie porą minučių.
4. Dedame česnaką su druska, petražoles, čili pipirą.
5. Pavartant kepame  dar kokias 2-3 minutes kol jos iš pilkai baltų tampa rausvos, koralinės ir truputį susiriečia. Svarbu nesudeginti česnako ir neperkepti krevečių, nes jo tampa kietokos.

Valgome taip: nurauname galvas, išlukštename ir su duona suvartojame visas sultis, iš jų išbėgusias ir su aliejumi, česnaku bei druska susimaišiusias. Viskas labai paprasta.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (85 balsai, vidurkis: 4,27 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (49)
Komentarai
  1. Pavadinimas parašė:

    Ačiū Beata, Tu osom.

  2. Vija parašė:

    Skanumėlis! niam niam

  3. gedas parašė:

    Labai skanu ir kas svarbiausia labai paparasta pagaminti ačiū tau Beata

  4. Raimonda parašė:

    Paprasta ir labai skanu 🙂

  5. Kristina ir Vincentas parašė:

    Labai geras receptas. Tai bus mūsų mėgstamiausias:) Ačiū:)

  6. Toma parašė:

    O kiek tų krevečių?

  7. Eglė parašė:

    Sveiki norėjau paklausti ar tie čili pipirai būtini 😀
    Ačiū

  8. Eglė parašė:

    norėčiau atsakymo 🙁 🙁 🙁

  9. Deivis parašė:

    As dejau sweet chilli padazo o ne cili pipira, tai buvo NERELU

  10. Jūratė parašė:

    čia žalios krevetės, ne virtos ?

  11. genys parašė:

    valgiau valgiau net persivalgiau ypac skanu vynu gausiai uzgeriant

  12. Viktorija parašė:

    Siandien pirma kart pabandziau pakept krevetes ir pasirinkau Beatos recepta ir labai patiko kepsiu dar ir dar! Aciu

  13. Edmyra parašė:

    Skanumelis , Tik as panaudojau truputi apvirtas krevetes. 🙂

  14. Arvis parašė:

    Eisiu kept, kol šeima dar miega.Ūsų nekarpysiu, bus baisiau.HALO+VYNAS!

  15. Olga parašė:

    Ačiu labai skanu….

  16. daiva parašė:

    O lukštentas galima dėti?
    nes brrr, negaliu jų lukštenti..

  17. Vytautas parašė:

    Ar tiktų toks receptas didžiosioms tikginėms krevetėms? Ar ne per didelės jos tokiam ruošimo būdui?

  18. kiausinis parašė:

    Nu ir klausimeliai! Kas jus augino? Vilkai miske? Gal jums dar kiausinio virimo recepto reikia?

  19. Agne parašė:

    Nerealiai skaniai gavosi krevetes:) kaip gerai kad yra beatos patarimai,aciu!!!!!!

  20. Marija parašė:

    Gal patarsite kur Vilniuje arba Kaune gauti žalių krevečių?
    Ar tinka šaldytos?

  21. Pawel parašė:

    Aciu Beata
    Gavosi super

  22. Elė parašė:

    „Truputėlįo“?

  23. Virginija parašė:

    Prisipazinsiu – neesu kreveciu fane. Bet siandien uzsimaniau butent ju ir nusipirkau. Pradejau ieskoti recepto, kaip pagaminti… aisku radau nuo iki… todel sove mintis: reikia paziureti, ka Beata siulo, nes tikrai viskas bus paprasta. Ir zinoma nenusivyliau!!!! Paprasta, greita ir skanu! Aciu!!!
    Pradesiu megti krevetes

  24. Ema parašė:

    siaubas,o ne receptas-gadinimas produkto,keista,kaip dar ciberzoles nepasiule

  25. Brigge parašė:

    Susigunžiau išsikepiau, skonio gavosi nerealaus!! Bet kazko sunkiai išsilukštena:( kažin čia dėl ko??

  26. Gabija parašė:

    reiškia perkepei…

  27. Simona parašė:

    Tokių tobulų krevečių nesu valgius net jokiame Vilniaus prestižiniame restone! Padažas ir duona yra privaloma šiam receptui! 10balu!!

  28. Arturas parašė:

    Super. Man labai patiko. Zmona dar uzsuprase. Fantastika.

  29. Arturas parašė:

    Super. Man labai patiko. Zmona dar uzsuprase. Fantastika. Bus musu megstamiausias

  30. Vytautas parašė:

    na ziuresim ar ir vyrams cia ne per didelis issukis !!!!

  31. Gabrielė parašė:

    Sveiki, o šis receptas tinka jau virtom , lukštentom krevetėm?:)

  32. Žilvinas parašė:

    Puikus ir paprastas receptas!

  33. Elena parašė:

    Jei nevirtos nelukštenkos karališkos krevetės ilgai pabuvo ledo kameroje – kaip jas paruošti kepimui? Labai noriu, kad pavyktų.

  34. Raimonda parašė:

    Tobulas receptas, laaaabai skaniai gavosi

  35. Rubinele parašė:

    Aciu, Beata, puikus receptas. As ji dar siek tiek paivairinau pagal save – baigiant kepti truputi apsaksciau laimo sultimis, zuvies padazu ir slakeliu balto vyno. Labai gerai gavosi. Beje, gaminau wok keptuveje – labai patogu. Dar karta dekui.

  36. Simona parašė:

    Nuostabu. Lengva paruošti. Tirpsta burnoje 🙂 Žinoma, šlakelis balto vyno į padažą nusėdo 🙂

  37. Andrius parašė:

    Geriausias receptas kiek esu bandęs. Paprastas ir tobulas… AČIŪ 😉

  38. Mindaugas parašė:

    Gyvenu uzsienyje daug metu, vet nesu niekur mates, jog kept su galvom kas lieptum ( gi ten visos ismatos). Ir be to per nugara eina viduriai. Sorry bet su galvom tikrai nekepciau ✌️

    • Ignas parašė:

      Visur ir viska nusisnekejot. Galvose jami jami kaip skanu ir ten nera jokiu ismatu. kepant ant keptuves ar darant sriuba ir su galvom iseina pats sultingiausias sultinys ( ta ka Beata patare su prancuzisku batonu). Del tu viduriu – tai juodas siulo storio juostele, ji daug kam nemaiso, bet kai kam tai jo (gal del estetikos).

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.