Spausdinti

Pratęsiant prieš tai pradėtą jūros temą, pristatyti norėčiau labai paprastą ir prabangų patiekalą. Kai gyveni prie jūros ir šalia turgaus, tai ten nulėkti ir parsinešti maišą krevečių yra panašiai kaip mums, mirtingiesiems, į turgų ankstyvų braškių nulėkti. Nepagalvokite, aš tikrai neperku krevečių kas dieną. Tiesą sakant, tik labai ypatingomis progomis arba kai būnu ten, kur jų apstu – tai yra, kaip pas tuos draugus, kur prie senio ir jūros gyvena… Krevetės yra brangus dalykas, ir tikrai beveik išmislas, be kurio mes tikrai gražiai galime apsieiti. Juolab, kad besaikis jų vartojimas nėra labai geras dalykas gamtai, nes jų poreikis didelis, jų mažėja, jų fermos kenkia gamtai ir t. t. Noriu pasakyti, kad dalykas valgomas ne kiekvieną dieną, ir kai jau valgai, tai turi labai savimi džiaugtis ir daryti tai du kartus per metus… Dar vienas dalykas, kuris stabdo bent jau mano vartojimą, tai yra kaina, nes, kaip žinia, dalykas nepigus… Be to, neaptinkamas taip paprastai, kaip kokia vištienos šlaunelė…

Karališkos krevetės keptuvėje paprastai

0
57
Porcijos
4 asm.

Reikės:

krevečių
4 šaukštų alyvuogių aliejaus (sunaudojama kepant kelis kartus)
2 šaukštų sviesto (galima ir nedėti)
5 skiltelių trintų česnakų su druska (užbertų druska ir sutrintų iki košelės)
kuokšto petražolių
truputėlio čili pipiro (jei yra ūpo)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Krevetėms truputėlį apkarpome ūsus ir kojeles, kad nestyrotų.

2

Pilame į keptuvę aliejų, dedame truputį sviesto.

3

Kai aliejus įkaista, sumetame nelukštentas krevetes ir pakepame jas apie porą minučių.

4

Dedame česnaką su druska, petražoles, čili pipirą.

5

Pavartant kepame  dar kokias 2-3 minutes kol jos iš pilkai baltų tampa rausvos, koralinės ir truputį susiriečia. Svarbu nesudeginti česnako ir neperkepti krevečių, nes jo tampa kietokos.

Ingredientai
Patarimas

Valgome taip: nurauname galvas, išlukštename ir su duona suvartojame visas sultis, iš jų išbėgusias ir su aliejumi, česnaku bei druska susimaišiusias. Viskas labai paprasta.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Siandien pirma kart pabandziau pakept krevetes ir pasirinkau Beatos recepta ir labai patiko kepsiu dar ir dar! Aciu

  2. Siandien pirma kart pabandziau pakept krevetes ir pasirinkau Beatos recepta ir labai patiko kepsiu dar ir dar! Aciu

  3. Ar tiktų toks receptas didžiosioms tikginėms krevetėms? Ar ne per didelės jos tokiam ruošimo būdui?

  4. Ar tiktų toks receptas didžiosioms tikginėms krevetėms? Ar ne per didelės jos tokiam ruošimo būdui?

  5. Nu ir klausimeliai! Kas jus augino? Vilkai miske? Gal jums dar kiausinio virimo recepto reikia?

  6. Gal patarsite kur Vilniuje arba Kaune gauti žalių krevečių?
    Ar tinka šaldytos?

  7. Prisipazinsiu – neesu kreveciu fane. Bet siandien uzsimaniau butent ju ir nusipirkau. Pradejau ieskoti recepto, kaip pagaminti… aisku radau nuo iki… todel sove mintis: reikia paziureti, ka Beata siulo, nes tikrai viskas bus paprasta. Ir zinoma nenusivyliau!!!! Paprasta, greita ir skanu! Aciu!!!
    Pradesiu megti krevetes

  8. Susigunžiau išsikepiau, skonio gavosi nerealaus!! Bet kazko sunkiai išsilukštena:( kažin čia dėl ko??

  9. Tokių tobulų krevečių nesu valgius net jokiame Vilniaus prestižiniame restone! Padažas ir duona yra privaloma šiam receptui! 10balu!!

  10. Jei nevirtos nelukštenkos karališkos krevetės ilgai pabuvo ledo kameroje – kaip jas paruošti kepimui? Labai noriu, kad pavyktų.

  11. Aciu, Beata, puikus receptas. As ji dar siek tiek paivairinau pagal save – baigiant kepti truputi apsaksciau laimo sultimis, zuvies padazu ir slakeliu balto vyno. Labai gerai gavosi. Beje, gaminau wok keptuveje – labai patogu. Dar karta dekui.

  12. Gyvenu uzsienyje daug metu, vet nesu niekur mates, jog kept su galvom kas lieptum ( gi ten visos ismatos). Ir be to per nugara eina viduriai. Sorry bet su galvom tikrai nekepciau ✌️

Rašyti komentarą