8241
Beatos virtuvė

Kalėdinis varškės tinginys

(8)

Kalėdinis varškės tinginys yra toks desertas, kai nėra nei daug jėgų ar entuziazmo, nei laisvos orkaitės, bet labai norisi gero saldumyno, kuris patiktų visai šeimai.

Reikės:
  • 500 g 9 proc. riebumo „Dvaro“ varškės
  • 200 g „Dvaro“ sviesto
  • skardinės saldinto sutirštinto pieno
  • 300 g imbierinių sausainių
  • 100 g džiovintų spanguolių
  • 2 kupinų šaukštų aguonų
  • 0,5 citrinos sulčių ir žievelės

Jei po ilgo žąsų ir kalakutų kepimo neliks jėgų ar laisvos orkaitės, galite greitai pagaminti puikiausią kalėdinį desertą. Švelni „Dvaro“ varškė su aguonomis, spanguolėmis ir imbieriniais sausainiais vos per kelias minutes sukurs stebuklą.

Gaminame:

  1. „Dvaro“ varškę pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu maisto smulkintuvu, kad būtų kuo mažiau gumuliukų.
  2. Minkštą „Dvaro“ sviestą išsukame su sutirštintu pienu. Sudedame varškę ir gerai išplakame.
  3. Įmaišome džiovintas spanguoles ir aguonas, įtarkuojame citrinos žievelę ir supilame sultis. Jei norisi truputį rūgštesnio skonio, įspaudžiame ne pusės, o visos citrinos sultis.
  4. Imbierinius sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome.
  5. Formą išklojame maistine plėvele, sukrečiame paruoštą masę ir laikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Prireiks kelių valandų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4,08 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jolita parašė:

    kodel nesustingo

  2. Giedre parašė:

    Gal per trumpai išsukotę sviestą su kondensuotu pienu?

  3. jolita parašė:

    Nesustingo 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Jolita, jis tikrai minkštesnis nei įprastas tinginys su šokoladu ir sviestu, bet jei labai jau nestingsta, gal kuriam laikui dar į šaldymo kamerą įdėkite.

  4. Eglė parašė:

    Man irgi nesustingo 🙁

  5. Marija parašė:

    Sustingo tik palaikius saldymo kameroje..

  6. Sandra Kirik parašė:

    Kaip tik dabar ji darau, esu labai daug kartų vasara ji dariusi bet vis su skirtingomis uogomis, man kažkaip asmeniškai su varške (baltas skaniau nei klasikinis šokoladinis) tik dabar paskaičius komentarus irgi baimė kad nesustings, bet aš palieku nakčiai šaldytuve, nes ryt pas tėvelius vesiu.. Na jajgu ir man nesustings dėsiu dar ryt ryte kelio valandom į kamerą p.s.as labai dažnai gaminu pagal Beatos receptus, nei karto nenuvylė, ačiū jums kad dalinates ir gražių švenčių ir laimingų naujųjų, būkite sveiki!!

  7. Justina parašė:

    Paskaičius atsiliepimus bijojau, kad nesustings. Tai įdėjau truputi želatinos ištirpdytos. Nežinau ant kiek ji pagelbėjo, bet mačiau, kad ir be želatinos puikiausiai sustingtų. Tiesiog reikia gerai išsukti varškę su sviestu ir kondensuotu pienu. 🙂 Labai skanu ir buvo puiki atgaiva prie šventinio stalo, ačiū❤️

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.