Spausdinti

Jei po ilgo žąsų ir kalakutų kepimo neliks jėgų ar laisvos orkaitės, galite greitai pagaminti puikiausią kalėdinį desertą. Švelni „Dvaro“ varškė su aguonomis, spanguolėmis ir imbieriniais sausainiais vos per kelias minutes sukurs stebuklą.

Kalėdinis varškės tinginys

0
8
Porcijos
10 asm.

Reikės:

500 g 9 proc. riebumo „Dvaro“ varškės
200 g „Dvaro“ sviesto
skardinės saldinto sutirštinto pieno
300 g imbierinių sausainių
100 g džiovintų spanguolių
2 kupinų šaukštų aguonų
0,5 citrinos sulčių ir žievelės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

„Dvaro“ varškę pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu maisto smulkintuvu, kad būtų kuo mažiau gumuliukų.

2

Minkštą „Dvaro“ sviestą išsukame su sutirštintu pienu. Sudedame varškę ir gerai išplakame.

3

Įmaišome džiovintas spanguoles ir aguonas, įtarkuojame citrinos žievelę ir supilame sultis. Jei norisi truputį rūgštesnio skonio, įspaudžiame ne pusės, o visos citrinos sultis.

4

Imbierinius sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais, suberiame į varškės masę ir gerai išmaišome.

5

Formą išklojame maistine plėvele, sukrečiame paruoštą masę ir laikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Prireiks kelių valandų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kaip tik dabar ji darau, esu labai daug kartų vasara ji dariusi bet vis su skirtingomis uogomis, man kažkaip asmeniškai su varške (baltas skaniau nei klasikinis šokoladinis) tik dabar paskaičius komentarus irgi baimė kad nesustings, bet aš palieku nakčiai šaldytuve, nes ryt pas tėvelius vesiu.. Na jajgu ir man nesustings dėsiu dar ryt ryte kelio valandom į kamerą p.s.as labai dažnai gaminu pagal Beatos receptus, nei karto nenuvylė, ačiū jums kad dalinates ir gražių švenčių ir laimingų naujųjų, būkite sveiki!!

  2. Paskaičius atsiliepimus bijojau, kad nesustings. Tai įdėjau truputi želatinos ištirpdytos. Nežinau ant kiek ji pagelbėjo, bet mačiau, kad ir be želatinos puikiausiai sustingtų. Tiesiog reikia gerai išsukti varškę su sviestu ir kondensuotu pienu. 🙂 Labai skanu ir buvo puiki atgaiva prie šventinio stalo, ačiū❤️

Rašyti komentarą