Labiausiai tikėtina, kad tūlas mūsų ūkininkas kiaušinį išsikeps su svogūnais, o jo kolega Pietų Amerikoje kiaušinienę paruoš su tuo, ko turi apsčiai: pomidorais, paprikomis, svogūnais, tikrai nepamirš ir aitriosios paprikos. Ir valgys ne su juoda duona, o su kukurūzų miltų plokščiaduone. Įžanga jums turėtų pasufleruoti, kad šio patiekalo lėkštėje tikrai galite tikėtis pomidorų ir trupučio aštrumo. Meksikietiški pusryčiai panašūs į Izraelio kilmės patiekalą, gaminamą labai panašiai, tik vadinamas jis „Šakšuka“. Taigi pasaulyje yra daug bendrų dalykų.
Kad ir kaip būtų, pomidorai su kiaušiniais pusryčių meniu draugauja seniai.
Mano pasiūlymas: pomidorų troškinys su pakepintais svogūnais, aitriąja paprika, kuminais ir česnakais. Kiaušiniai, patupdyti ant viršaus, iškepa nuo troškinio šilumos. Tiesa, troškinys taip greitai neįvyksta, todėl jis yra labiau ilgų savaitgalio pusryčių patiekalas.
Gaminame:
GAL DAR IR KIETASIS SŪRIS UŽTARKUOTAS NEPAMAIŠYTŲ.. ? 🙂
Vakar bandžiau, tai man skonis per aštrus, tikrai per daug to šaukštelio kumino..Be to, nurodyta, kad reikės dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus..Kur dėti antrą? Ir kiek sudaro ryšulėlis kalendrų? 🙂 Per daug ir kaledrų pridėjau..O tryniai turi likti skysti?
Kadangi Beatos laidos nebėr, tai savaitgalį prisivėpsau visokių lygių virtuvės šefų ir vien tik valgytojų laidų. Šį savaitgalį panašų receptą kaip tyčia demonstravo virtuvės grandas Gordonas Ramzis, na, o Beata ir Ramzis jei jau rekomenduoja, tai sekmadienį ir pasigaminau. 🙂 Labai skanu ir tikrai sotu. Tik kiaušiniai tose duobutėse niekaip kepti nenorėjo, burbuliavo, kaip pašėlę, teko dangčiu užvožt. Tiesa, nerizikavau su kalendrom, žinau jų skonį ir kvapą 🙂
Aciu. Labai patiko pats principas- pasigamini sotu ir skanu padaza ir ant virsaus imusi liausinius. Paprasta ir super skanu.
BŪTINAI BANDYSIM SEKMADIENIO PUSRYČIAMS 🙂