8241
Beatos virtuvė

Gaivus kokosų ir mango tortas

(26)
Reikės:
  • Biskvitui:
  • 2 kiaušinių
  • 65 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
  • 50 g miltų
  • 1 žiupsnio druskos
  • Kokosų kremui:
  • 400 ml kokosų pieno
  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“
  • ½ citrinos sulčių
  • 100 ml vandens
  • 2 šaukštų želatinos
  • Mango sluoksniui:
  • 450 ml mango (2-3 dideli mangai)
  • 1 šaukštelio „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 100 ml vandens
  • 3-3,5 šaukštų želatinos
  • Vyšnių ar aviečių sluoksniui:
  • 100 g vyšnių ar aviečių (arba šaldytų uogų)
  • 3,5 šaukštų žalios arbatos ar vandens
  • 1 šaukštelio „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • Papuošimui:
  • uogų, vaisių

Idėja šiam tortui kilo atsitiktinai, kai mano akys netyčia užkliuvo už kelių prinokusių mangų, tvarkingai gulinčių ant virtuvinės spintelės. Tada prisiminiau vasarą ir Tailandą, o mintyse ėmė bręsti gaivaus, lengvo, kokosinio ir mangų torto receptas. Tik kad būtų tvirtesnis dar iškepiau šiam torčiukui ir klasikinį biskvitą. Neabejotina stalo pažiba. Tiks ir jaukiai šeimos šventei, ir gausiam būriui svečių pamaloninti.

Pirmiausia, noriu priminti, kad tem tikri vaisiai neleidžia želatinai dirbti savo darbo, t.y. ji nesustingsta. Todėl venkite šių vaisių kartu su želatina: ananasai, kiviai, papajos, figos, guajavos. Mangai galėtų irgi būti priskiriami prie šios kategorijos, tačiau su didesniu želatinos kiekiu, jis tikrai sustingsta, arba visada galima pakaitinti vaisių tyrelę kartu su želatina, juos kartu ištirpinti ir jau supilti ant pyrago.

Gaminame: kiaušinius su cukrumi „Panevėžio Plius“, žiupsneliu druskos išplakame elektriniu mikseriu kol pabaltuos ir padvigubės, apie 5 minutes. Miltus įsijojame į masę ir išmaišome mentele, per daug nepermaišome. Apvalios (22-24 cm skersmens) kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus taip pat padengiame kepimo popieriumi (kad vėliau gražiai išsiimtų tortas iš formos). Supilame tešlą į kepimo formą ir šauname į 190 °C orkaitę, kepame 15 minučių. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, tačiau iš formos neišimame.

Imamės kokosų sluoksnio: želatiną užpilame vandeniu, išmaišome, paliekame išbrinkti. Kokosų pieną išplakame su cukrumi „Panevėžio Plius“, pagardiname citrinos sultimis. Želatiną ištirpiname ant ugnies ir supilame į kokosų pieną, išmaišome. Grietinėlę atskirai išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kokosų pieno masę. Viską supilame ant atvėsusio biskvito ir dedame į šaldytuvą pastingti, maždaug pusvalandžiui, kol pasigaminsite mangų sluoksnį.

Gerai prinokusius mangus supjaustome, dedame į aukštesnį indą, įberiame „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile ir sutriname trintuvu iki tyrelės. Želatiną užpilame vandeniu, išmaišome, paliekame išbrinkti kelias minutes ir ištirpiname ant ugnies. Keturis šaukštus supilame į mangų tyrę, o kitus pasiliekame vyšnių/aviečių tyrelei.

Vyšnias ar avietes suberiame į puodą, pilame arbatą, „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile ir verdame, kol išgaruos skystis ir sutirštės. Sutriname trintuvu iki tyrelės. Supilame likusią ištirpintą želatiną ir išmaišome. Supilame tyrę į konditerinį maišelį.

Ant kokosų pieno kremo lėtai supilame mangų sluoksnį, ant kurio su konditerinio maišelio pagalba išpaišome uogų tyrės papuošimus. Laikome šaldytuve, kol sustings (bent 3-5 valandas). Puošiame uogomis, mangų kubeliais. Mangų sluoksnis nebus toks standus kaip kokosų kremo, nes mangų tankis ir kiekis didesnis, todėl jis bus kiek minkštesnis.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (28 balsai, vidurkis: 3,79 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (26)
Komentarai
  1. Lina parašė:

    Kokio tipo kokosų pieną naudojat? Kremini ar skystesni dažniausiai esantį popieriniuose pakeliuose?

  2. jurga vovere parašė:

    Labas, Beata, buvau skaičiusi, kad mango (kaip ir kivi, ar ananasų) želatina nestingdina, pavyksta tik su agar agar. Tai nesiryžau mango žele niekad daryti. Nors juos laaabai mėgstu. Bet Jus gi gaminote ir pavyko (sustingo)! Gal pasidalintumėte, kokią želatiną naudojate? Kaip tik turiu bebaigiančių nokti mangų 🙂 Ir kitas klausimas: jei naudosiu tik kokoso pieną, nedėsim grietinėlės (netoleruojantiems laktozės), ar skonis labai nukentės, gal kažkuo pakeisit grietinėlę pasiūlytumėt. Dėkui!

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jurga, tikrai sustingdina mangą želatina, nėra ko baimintis, bet ir galite su agaru gaminti, taip pat puiku. Mėgstu Dr. Oetker želatiną, o jei perkate kokosų ar sojų grietinėlę, tai siūlyčiau ją ir naudoti, nes kremas puresnis, lengvesnis išeina pridėjus plaktos grietinėlės, ne toks sunkus. Sėkmės.

    • Giedre parašė:

      Sakykit ar naudojant agara kokio kiekio tada reiketu? Ar tuo paciu santykiu kaip zelatina? Aciu

      • Beata Nicholson parašė:

        Miela Giedre, 1 šaukštas želatinos keičiamas į 1 šaukštelį agaro miltelių, tai šiam receptui reikės 2,5 šaukštelių arba jei norite tvirto tvirto ir transportavimui skirto, dėkite 3 šaukštelius.

  3. Jovita parašė:

    Sveiki, Beata 🙂 Spėju, kad iki rytojaus nepavyks rasti pakankamai sunokusių šviežių mangų (o taip norėtųsi mamytei pagaminti tokį skanėstą 🙂 )… Ar tiktų šąldyti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Jovita, o gal spėtumėte įsigyti tyrės? ji būna sanitex arba dasita, sangaida parduotuvėse, šaldyta mangų tyrė, nuostabi, iš prinokusių mangų. Tačiau ir šaldyti tinka, atlaisdinkite ir sutrinkite trintuvu.

  4. Neringa parašė:

    Kuo būtų galima pakeisti kiaušinį?

  5. laima parašė:

    Jusu nuostabus receptai super.bet kodel nerasote kiek kainuoja elektroliuks kombainas, o jis kainuoja 249 eurus.

  6. Inga parašė:

    Man tortas su kokosų pienu, kur buvo rodytas per TV taip pat nepavyko… dariau staigmeną vyrui vestuvių metinių proga ir ryte vietoj torto, radau liulančią masę 🙁 skaniausias buvo datulių padas, o ta skysta „sriuba“ iš kokoso pieno, visai nepasiteisino 🙁 Gaminsiu su labiau išbandytais produktais.

  7. ingrida parašė:

    O ar galima butu pakeisti pieno grietinele i kazka kito kas neturi pieno baltymo kazejino?vaikas netoleruoja pieno

  8. Eva parašė:

    Laba diena, ar naudojate Dr Oetker želatiną smulkiai maltą, 20 g pakuotėse? Ir šios želatinos kiekis šaukštais parašytas? Nes tame pakelyje yra ne daugiau 2 šaukštai ir skirta 1 l vandens 🙂
    Noriu įsitikinti ar tikrai sustengs, nes matau kai kam nepavyko 🙂
    Daug gaminu su šia želatina, tai jos reikia žymiai mažiau nei įprastos, ačiū 🙂

  9. ruta parašė:

    visiškai nesvarbu kokios rušies želatina naudojat ,svarbu kokio stiprumo ji yra o želatinos stiprumas matuojamas blumais kurie retai buna nurodomi ant pakuotes ,bet būna ,kuo daugiau blumu tuo stipresne ,kiek pastebėjau prekybos centruose sipriausia želatina yra lapelių formos ten ir blumai būna nurodti ,todėl ir gaminiai vienoms liek skysta masė kitoms viskas pavyksta puikiai

  10. Egle parašė:

    Jei naudoju zelatinos lapelius. Kiek lapeliu naudoti, kad atitiktu 1 sauksta zelatinos? Lapeliu dydis 22×7 cm

  11. Karolina parašė:

    Sveiki, kiek laiko tortas gali stovėti? Jei gaminsiu penktadienį, o valgysim sekmadienį-pirmadienį nesuges?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.