„Vištų gali prisikepti bet kada, kalakuto nemėgstu, todėl būtent žąsis kuria šventinę nuotaiką. Nors yra vienas toks geras kalakuto kamšalas su juoda duona, romu ir daug džiovintų vaisių. Jis labai tinka sausai paukštienai. Visgi antis ar višta – joks čia įdomumas. O štai su žąsimi jau reikia padirbėti: svarbu išgelbėti ją nuo taukų. Paprastai aš jas kepu dvi.
Vienais metais šeimynai pareiškiau, kad žąsų nebus. Einam, sakau, į gruzinų restoraną, ten ir pavalgysim, mat gruzinų Kalėdos nesutampa su mūsiškėmis, jei darbo diena – jie pamaitina. Bet viskas baigėsi tradiciškai, kažkaip tos dvi žąsys pas mane atkeliavo. Teko jas paruošti. Vaikams būtinai reikia tos tradicijos, kitaip – kokia šventė?“
Kalėdų žąsis:
O kur pradingo obuoliai?
ačiū už recepto patikslinimą
o ką su obuoliukais?