8241
Beatos virtuvė

Bulvių ir silkės kąsneliai

(7)
Reikės:
  • 500 g mažų bulvyčių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • Sauja džiovintų baravykų
  • 2 česnako skiltelių
  • 3–4 šaukštai majonezo
  • Po saują petražolių ir kalendrų lapelių
  • 2 šaukštai konservuotų kaparėlių
  • 2 šaukštai konservuotų Chalapos paprikų
  • 1 citrinos sulčių
  • Burokėlių traškučių patiekti

NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą ir savo spalva bei skoniu ryškų žolelių salsa verde padažą ir gausime tiesiog fantastinio gerumo užkandį Kalėdų, o gal net Naujųjų metų stalui.

Gaminame:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo skardą beriame perpus perpjautas mažas bulvytes, jas barstome druska, juodaisiais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame apie 20-25 minutes, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
  2. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepame smulkintus svogūnus. Stikline karšto vandens užpilame džiovintus grybus ir trumpai juos pamirkome, kad suminkštėtų. Išbrinkusius grybus supjaustome ir siunčiame keptuvėn šalia svogūnų pasikepinti. Kartu sudedame ir smulkintus česnakus, supilame vandenėlį, kuriame mirko grybai (išskyrus ant dugno nusėdusius šapelius ir gabalėlius – jų nereikia) ir viską energingai paverdame, kad vanduo nugaruotų, o grybų skonis susitelktų. Visą keptuvės turinį suverčiame į atskirą indą ir paliekame trumpam atvėsti.
  3. Gaminame žaliąjį padažą. Į trintuvo indą dedame po saują petražolių ir kalendrų lapelių, kaparėlius ir konservuotas chalapos paprikas ir viską sukapojame, sturiname. Įpilame citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome.
  4. Atvėsusius grybus su svogūnais sutriname su majonezu ir saujele petržolių iki lyguos konsistencijos.
  5. Formuojame kąsnelius: ant bulvės puselės tepame grybų majonezo, ant viršaus tupdome gabaliuką silkės ir uždedame truputį žolelių padažo. Viską vainikuojame burokėlio traškučiu.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,70 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Paulina parašė:

    O kaip sakykit ar šalti skanūs šie kąsneliai? Ar labiau šiltus juos reikia valgyti?:)

  2. Greta parašė:

    Sveiki. Per Kūčias nenaudojame majonezo. Kuo jį galima pakeist?

  3. Greta parašė:

    Deja, ten kur gyvenam jo nėra

  4. Silva parašė:

    O galima grybu majoneza pasiruosti is vakaro, per nakti laikyti saldytuve ir kitadien patiekti su silta bulve bei silke? Ar jau pastovejes kuri laika toks majonezas nebelabai gardus? Aciu!

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.