Spausdinti

Tai klasikinė prancūziška tarta, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Braškių ir kriaušių tarta

0
komentarai
0
Porcijos
10 asm.
Gaminimo laikas
Kepimo, virimo laikas

Ingredientai

500 g kvietinių miltų
250 g šalto sviesto
žiupsnio druskos
2 šaukštelių cukraus
3 šaukštų šalto vandens
1 kiaušinio

Įdarui

3 kriaušių
500 g braškių
2 šaukštų citrinų sulčių
120–150 g rudojo cukraus
žiupsnio maltų pankolių
50 g krakmolo
60 g lazdynų ar graikinių riešutų

Aptepti

1 kiaušinio
1–2 šaukštų rudojo cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kubeliais supjaustytą sviestą sudedame į dubenį su miltais, gerai sumaišome ir pertriname pirštais. Sudedame cukrų, druską, vandenį bei kiaušinį ir minkome, kol tešla sulips į kamuoliuką. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve apie pusvalandį.

2

Pasiruošiame įdarą: kriaušes nulupame ir supjaustome kubeliais. Braškes taip pat supjaustome skiltelėmis ir dubenyje sumaišome su kriaušėmis. Užpilame citrinų sulčių, suberiame cukrų, žiupsnį maltų pankolių, krakmolą ir išmaišome. Riešutus pasmulkiname ir sumaišome su kriaušėmis.

3

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Atvėsusią tešlą padalijame dalimis 2:3 ir 1:3. Didesniąją tešlos dalį tolygiai iškočiojame ir įklojame į paisrinktą pyrago formą, kad gražiai uždengtų dugną ir šonus. Ant tešlos pagrindo klojame kepimo popierių, užpilame jį pupelėmis ar žirniais, kad tešla nepakiltų, ir kepame 10 minučių. Išimame iš orkaitės, nuimame kepimo popierių su pupelėmis. Iškepusi tešla turi būti sausoka, jos kraštai – pradėję šiek tiek ruduoti. Paliekame atvėsti.

4

Įdarą sudedame ant pravėsusio pagrindo. Atidėtą tešlą pakočiojame, kad ji taptų plonesnė, supjaustome juostelėmis ir pyrago viršų papuošiame norimu raštu. Prispaudžiame tešlos kraštus, kad priliptų prie pagrindo.

5

Kiaušinį išplakame su cukrumi, plakiniu aptepame pyragą. Galima dar pabarstyti cukrumi. Perkeliame pyragą į orkaitę ir kepame apie 30–35 minutes, kol viršus gražiai paruduos, o įdaras ims burbuliuoti ir veržtis pro kraštus. Skanaus!

Ingredientai
Patarimas

Šis pyragas puikiausiai pavyks ir su pirktine trapia sviestine tešla. Jos šiam kepiniui prireiks apie 500 g.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą