Spausdinti

Patepus kremu galima uždėti braškių, mėtos lapelių, labai labai gražu… Nuo to braškių jogurto pyragėlių skonis toks braškiškas (aš dėjau vaikišką braškinį jogurtą, kuris nėra labai saldus). Vaida, čia Tau. Ir apie cupcakes dar bus… Kaip sakant, to be continued

Braškiniai keksiukai

0
komentarai
19
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas

Tešlai:

120 g sviesto
2 kiaušinių
150 g cukraus
150 g braškinio jogurto
140 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

100 g grietinėlės sūrio (arba 50 g tokio sūrio sumaišyti su 50 g sviesto)
2 braškių
1 šaukšto cukraus pudros
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, beriame cukrų ir mikseriu pradedame trinti viską, kai truputį sviestas pasiplaks, įdedame vieną kambario temperatūros kiaušinį ir tada vėl plakame. Kai kiaušinis išsiplaka ir jo nebesimato, dedame dar vieną kiaušinį ir vėl plakame.

2

Kai jau bus purus sviestinis kremas (jei kiaušiniai šalti, viskas gali pasidalinti, t.y., atsiskirti sviestas nuo kiaušinių – nėra pasaulio pabaiga, tada galima įdėti miltų šaukštelį ir toliau plakti) po truputį pilame ir plakame jogurtą. Plakame apie 2 min.

3

Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įsijojame į sviesto/jogurto/kiaušinių masę.

Reklama
41011
4

Šaukštu gražiai išmaišome, tešla tampa standoka.

5

Dedame į formeles ir kepame apie 30 min. 190 C orkaitėje kol pakils ir paruduos šiek tiek.

6

Kol pyragėliai vėsta, pasigaminame kremą, aptepame juo pyragėlius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. kaip sudėti tešlą į tas popierines formeles,kad neištęžtų viskas? Gal reikia tas popierines formeles dar į kokią geležinę tvirtesnę formą dėt?:)

  2. idealiausia tureti metaline keksiuku forma, i ja sudedi popierelius, supili tesla 2/3 , tada keksiukai islaiko forma, dar geriau silikonines formeles9 su jomis, net nereike tu popiereliu), jai jau nei to nei to neturi, imk kokius 4-5 popierelius, kad tvirciau laikytusi ir neisbegtu tesla( apatinius popierelius galesi dar panaudoti kitiems kartams tik tiek, kad jie bus truputi issiskete;) ).

  3. Gal galėtumėt paaiškinti kaip padaryti tą cream cheese? Ar jį reikia nusipirkti, ar pačiai pasidaryti? Iš anksto ačiū :))

  4. Turiu tokį pastebėjimą: kodėl pasirinkus recepto spausdinimą, spausdina tik paruošimo eigą, o ingridientų sąrašas nėra įtraukiamas? gal čia tik mano kompiuteryje su parametrais kažkas ne taip?:)

Rašyti komentarą