Didžiausia klaida, tai tikėtis, kad šitas reikalas yra labai greitas ir lengvas, nes aš manau, kad kuo ilgiau troškinasi šis padažas, tuo skanesnis išeina, taigi bent dvi valandos mano virtuvėje jam reikalingos. Taip pat svarbu yra raudonas vynas ir vorčesterio padažas… Kaip ir prieskoniai bei pomidorai…
Kaip paruošti:
Iš tokio kiekio išeina labai rimtas puodas to mėsos ir pomidorų padažo… Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint.
Arba papildomai – daržovių kokių įdėti (cukiniją, tarkim, arba daug daug špinatų, arba grybų) ir į canelonni ir t.t. ir t. t. Nemanau, kad bus problemų, kaip suvartoti šitą skanumą… Dar kitas dalykas – vieną pusę galima suvalgyti, kitą – užšaldyti ir, kai namie badas arba nėra laiko terliotis, pakanka tik atšildyt ir pastos (makaronų) išsivirti…
Apie savo asmenybės susidvejinimą/išprotėjimą makaronus vadinant pasta ir atvirkščiai, aš dar parašysiu kitą kartą…
Tai o kokio dydžio šios piurė pakuotė? Maniškė 500g, o pagal receptą 2 x 400g, taigi. Suverčiau visą pakuotę, ir dar atidariau konservuotų, nesvarbu, kad su odele, iki pusės stiklainio išverčiau, kad būtų rimtesnių gabaliukų. Kas kita – koncentruota tomatų pasta, ten pašalintas vanduo, ir skonio stiprumo kiekyje išties daugiau. Bet ir tai, standartinio stiklainio bent pusę naudoti reikėtų, o jei koks skiestas daržovėmis ar obuoliais – tai ir viso. Lazanija, be abejo išeis – tomatai tik nedidelė dalis, ir jų forma gali būti labai įvairi, iki pat visiškai sveikų pomidorų, juos gerai ištroškinus. Beje, neapolietiškas ragu, panašus į šį Bolonės padažą, pasitaiko troškinamas ir po 10 val. 😉
Klasika, bet tobula. Isdrysau uzsaldyti, nors siaip vengiu saldyti gerus dalykus. Labai gerai istraukti toki kozyri, jei nieko gero namie nera.
Mano mažos dukrelės mėgstamiausias patiekalas, suvalgo po dvi porcijas. Didžiausias stebuklas tame, kad šiaip jau ji mėsos ne mėgėja. O šitą padažą valgo vieną, net žandai raitosi 🙂
Sis patiekalas musu sio vakaro vakariene, labai skanu 🙂
merginos, pasiziurekite I OLIVERIO boloneze padaza – paprastesnis ir nerealiai skanus – isbandyta ! Gal ir sitas geras – bet daugiau cia visko iki pagaminimo pabaigos.
Laaabai skanu!
Superinis gavosi padažas 🙂 Tik vietoje pomidorų pastos panaudojau namines pomidorų sultis. Rezultatas gavosi ne ką prastesnis. Ačiū.
o kur gauti tos pancetos?
Labai skanus padazas net ir be worchester padazo ir vyno (kuri pamirsau:))
Kuo tikėti?
….Išsivirti spagetthi, ant viršaus drėbti padažo gausiai, tarkuoti parmezano negailint…..
…Bolonijos padažas tradiciškai nėra valgomas su spagečiais. Kitose šalyse populiarus patiekalas „Bolonijos spagečiai“ daromas su faršo ir pomidorų padažu, kuris turi nedaug bendro su tikru Bolonijos padažu…
šaltinis:https://lt.wikipedia.org/wiki/Bolonijos_pada%C5%BEas
Bolonijoj, norėdamas sužibėti ir įtikti italui, pasakiau „spaghetti bolognese“… Pamačiau, kaip jo akyse užvirė pyktis. Bet čia pat susitvardė ir paaiškino, kad Bolonija yra Šiaurės Italija (turtinga), o spagečiai – iš Pietų Italijos (varganos), t.y. skirtingų virtuvių atstovai. O sumaišė juos marketologai, gaminantys pusfabrikačius, nes skamba gražiai 😉
Laba.
Kaip čia yra, kad pradedam gaminti keptuvėje, o paskui jau viskas atsiranda puode? Ties kuriuo punktu viskas atsiranda puode?
Ačiū
Gal ir nieko,tik labai daug ingridijentu,maisalyne.
Jei turiu pirktinio padazo bolonijos, issiverdu makaronus ir galiu deti padaza ant virsaus makaronu ir tiek? Ar padaza kartu su makaronais pakepti ar pavirti reiktu?
Sveiki, kurioje vietoje dedasi malta kalendra, lauro lapai ir worchesterio padažas?:)
Ačiū už atsakymą.
Dabar žinosiu, kitą kartą pirksiu tuomet pomidorų pastą, nes jos yra mažesni įpakavimai.
bet aš nusipirkau http://ak.buy.com/PI/0/350/224478178.jpg. :/ Ir kaip matau dabar viso to gėrio reikės tik šaukšto 🙂
gal galite patarti, kaip galėčiau ją greitai suvartoti?
yra Jūsų lazanijos receptas su mėsa.. ar man išeitų kas nors jeigu aš dėčiau šią pomidorų piurė vietoje koncervuotų pomidorų?
Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂