8241
Beatos virtuvė

Besiliejantis šokoladinis pudingas

(59)

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra.... na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju.... Valgyti su grietinėle arba ledais...

Reikės:
  • 100-120 g šokolado juodo
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 2 trynių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų miltų

 

Kaip paruošti:

  1. Šokoladą ištirpinti su sviestu dubenyje, įstatytame verdančio vandens puode. Atsargiai, per daug nevirti, kad šokoladas nesudegtų. Tada patraukti nuo ugnies ir palikti pravėsti.
  2. Kiaušinius išplakti su cukrumi labai labai gerai, kad beveik baltos putos būtų, tada dėti trynius ir dar kartą paplakti. (Cukraus kupini šaukštai, aš kažkada gal sverdavau, nes šitas receptas iš mano šeimininkutės knygos iš kažkur nurašytas, bet šiaip, tingiu aš tas svarstykles traukioti kiekvienam šimtui gramų.)
  3. Į išplaktus kiaušinius lengvai įmaišyti lydytą šokoladą.
  4. Miltų du vidutinio kupinumo šaukštus (apie 45-50 g), keletą kartų persijoti ir įsijoti į šokolado masę, lengvai, gražiai įmaišyti, per daug nesiduodant…
  5. Kepimo formeles ištepti sviestu, supilti tešlą ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Jei nėra laiko, tai dedu į kamerą šaldymo.
  6. Kai tešla jau atrodo visai sustingus, nusistovėjus ir atšalus, tada jau kepti reikia juos. 12 minučių siūlau nekišt nosies, bet paskui pradėti tikrinti. Žodžiu, iš viršaus jau turi būti iškepęs viršus ir nusistovėjęs, bet viduje dar viskas turi būti skysta (bet tik kaip pamatyt??? Nes nesimato plika akim, taigi, siūlau jausti, įsivaizduoti ir tikėtis). Gali kepimas užtrukti ir kokia 20 minučių, jei kepat visoj orkaitėj tik du tuos pudingus, tai, savaime suprantama, greičiau iškeps, o jei jų keturi ar aštuoniolika, tai lėčiau…

Žodžiu, jie turi būti truputį pakilę ir viršus iškepęs, tada peiliu apsukti aplink kraštą ir dėti ant lėkštės, tikintis, kad jie gražiai išslys ant lėkštės, o vidus bus skystas ir šiltas…

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra… Na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju… Valgyti su grietinėle arba ledais…

Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra….

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (56 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (59)
Komentarai
  1. Indre parašė:

    Na, pasiryžau pagaminti šitą reikalą. Teko jį ragauti daug kartų Vilniuje In Vino, jie tai vadina „ne sufle“ ir jis būna tik tokio dydžio kaip keksas, gal net dar mažesnis. Iš šios nuotraukos atrodo, kad jis viso pudingo dydžio.. tai kokią reikėtų ruošti formelę? ir kokio dydžio skanėstas iš šio recepto išeina? bijau, kad neturėsiu tinkamo indo.. 😕 Laukiu nesulaukiu pabandyti 🙂

    • niam parašė:

      koks skanutis buvo awww*

    • Ieva parašė:

      Formelė geriausia būtų metalinė, bet aš naudojau paprastą silikoninę keksiukų formelę ir viskas puikiai išėjo. 🙂 Na, neskaitant to, kad jis iškepė. Bet laiką reikia žiūrėt ir pagal orkaitę, ir pagal formelės tipą. Manau, kad jei silikoninė, turbūt reikėjo kepti trumpiau, bet ką padarysi, kad anksčiau nesusiprotėjau 🙂 O šiaip, jei turi, naudok paprastas keksiukų formeles 🙂

  2. Mmmmmm... parašė:

    Skanu… Mmmm… Reiks pabandyti pasigaminti.

  3. Greta parašė:

    Indre, man kaip tik atrodo, kad jis būtent keksiuko, muffino dydžio 🙂 Ir formelių reik maždaug tokio dydžio.

  4. niam parašė:

    awww, koks skanutis buvo….

  5. Smalize parašė:

    Sveiki,
    iki kokio karscio reikia ikaitinti orkaite?

  6. Kotryna parašė:

    Miela Beata,jeigu nori deta i kamera tai kiek mazdaug laiko reikia laikyti jeigu saldytuve 2val?

  7. Kotryna parašė:

    Kiek reikia laikyti kameroje jeigu saldytuve 2valandas?

  8. Ingri parašė:

    super skanus desertas. 🙂 Saldu saldu, bet vis norisi daugiau ir daugiau :)) Vyrukui mano labai patiko.:) tai nustebinsiu jį per meilės dieną šiuo puikiu skanėstu su vaniliniais ledais 🙂

    p.s. Kotryna: aš jį kameroje laikiau taip daug maž apie 30min. Reikia žiūrėti karts nuo karto ar jis sustingęs.

  9. aga parašė:

    i kamera deti 30-60 min nedaugiau!

  10. Širšė parašė:

    Kilo klausimas toksai, o juos iš tų formelių aukštyn kojomis įmanoma išversti nesudarkius? ar reikia išimt kažkaip stebuklingai neapvertus? ir tarkim va, jei ilgiau perlaikyt juos, tai vidus tiesiog toks skystas ir skanus nebebus?

    • Beata Nicholson parašė:

      įmanoma išversti nesudarkius, jei prieš tai patepėt sviestu formeles…
      jei ilgiau laikysit vidus po truputi keps, nos aishku priklauso nuo to kokia ten situacija viduje jau išėmus iš orkaitės

  11. Asta parašė:

    Viskas puikiai gavosi:) labai skanu:)

  12. goda parašė:

    Kokiose Beata formelese jus kepat?

  13. laida parašė:

    Isbandziau, galvojau kad nepavyks…, bet eme ir pasiseke!!!isejo toks pudingas kaip ir sioje nuotraukoje.
    Aciu, Beata, uz recepta!

    P.S.kepiau keramikiniuose kepimo indeluose, maximoje tokiu yra, istepus sviestu net nereikia su peiliu sonu „apeiti“, labai gerai issiima

  14. Pasisekimas parašė:

    Aš nešaldžiau nei tešlos, nei kepimo formelių. Nepaisant to, pyragėliai buvo nuostabūs. Pats skaniausias desertas, kokį kada pavyko pagaminti. Norėčiau juo pavaišinti visus savo svečius! 🙂

  15. Renata parašė:

    ir as isbandziau si receptuka, labai patiko seimynai 🙂 bet manau sekanti karta desiu cukraus maziau, nes man to saldumo buvo kiek perdaug 🙂 , manua kad nuo pacio sokolado saldumo pakankamai 🙂 reikia tik siektiek pasaldinti 🙂
    tai yra pats skaniausias desertas skanesnio neisivaizduoju 🙂

  16. luka parašė:

    tikrai labai skanu ir paprasta .dekoju beatai uz skanu recepta.

  17. Raminta parašė:

    Merginos, kaip tai gali buti, kad kepiau 20 min, 180 laipsniu temperaturoj is virsaus ir apacios, taciau tik virsus skaniai iskepe, o apacia su vidum puskysciai?

  18. jurgita parašė:

    Sveika Beata ,deja neparasei kiek laipsniu reikia ikaitinti orakaite?

  19. Gabriele parašė:

    Hei! Kepiau, pavyko taciau ka turejau ta sudejau. 😀 Juoda sokolada keiciau i pieniska, pudingo forma (jei tokia yra :D) keiciau i keksiuku formeles. Ir isejoooooooo PUIKIAI! Dekui Beata uz nuostabu recepta!

  20. Milda parašė:

    Katik išbandžiau šį receptą ir likau be galo patenkinta 🙂 Paprasta pasigaminti ir be galo skanu. Smaližiams tikrai patiks!!!

  21. Roberta parašė:

    Bandziau pagaminti pries metus. Skanus dalykelis gavosi, bet gaila neissiliejo

  22. gabrielechm parašė:

    miela, Beata,
    viską dariau kaip parašyta recepte, bet pudingas man neišsiliejo, labai nusiminiau.. gal numanote kodėl taip atsitiko? 🙁

  23. Laura parašė:

    Sveiki, norėčiau pasiteirauti kiek maždaug išeina ta viena porcija?

  24. Juste parašė:

    Miela Beata, (ar jau bandziusios seimininkes), kiek iseina porciju pagal si repcepta? 🙂 Aciu:)

  25. Aiste parašė:

    Man is sitos normos gavosi 8 keksiukai…
    Skanumelis 🙂

  26. Virginija parašė:

    Puikus receptas, aš dar prieskonių (cinamono, muskato) pridėjau į šokoladą, kad aštresnis būtų… 🙂 Kepiau silikoninėse formelėse, nepilnai užpildant formeles (gavosi šešios porcijos). Gana lengvai išsiėmė. Tik reikėjo trumpiau kept, nes 12 minučių kepant jau nebebuvo skysto šokolado vidury. Bet skanu vis tiek :). Ačiū už receptą.

  27. Zaneta parašė:

    Parasyta dvieju kiausiniu, dvieju tryniu. As supratau kaip du kaiusiai + dar du tryniai, bet pasitarus su mama, ji man patare isviso paiimti du kiausinius baltymus atskirti ir veliautrynius, zodziu isviso dvieju kiausiniu,tiesa? neblogai pavyko, einu kepti antra karta, visdel to noreciau suzinoti ar gerai supratau del tu kiausiniu.

  28. Asta parašė:

    Pirmiausia aš kepiau storesnėse formelėse ir trumpiau palikau šaldytuve. Gavosi visiška košė. Vėliau pabandžiau paprastose formelėse ir šaldytuve palikau daug ilgiau ir kepiau trumpiau. Viskas gavosi puikiai. Labai mėgstu šį receptą. Jis nuostabus…

  29. Viktorija parašė:

    Dieviško skonio desertas! Prancūzijoje vadinasi Moelleux de chocolat, teko ragauti ne viename prabangiame restorane, bet kai pagaminau pati supratau kaip tai paprasta ir lengva pasigaminti, iš pirmo karto išėjo tobulai. Beje mano vyro megstamiausias desertas. Su Beatos receptais mes pasigaminame nuostabių patiekalų namuose, ir praleidžiame romantiškus vakarus neišeidami iš namų.

  30. Taiaš parašė:

    Čia, tikriausiai, renkasi visi, kurie mėgsta žalią tešlą :-))

  31. Juste parašė:

    Norejau paklausti, o kiausiniu baltymus atskirai isplakti ir po to deti trynius?

  32. rokas parašė:

    o ar tinka kitoks sokoladas

  33. Erika parašė:

    Gavosi nuostabiai, stebuklas. Vienas klausimelis : o kad vidus neiskepes, skystas tai nieko? Nes as vis del tu zaliu kiausiniu pergyvenu vis 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      na kad jau garantuoti šimtu procentu tai aš negaliu, kad jau tikrai tikrai viskas sterilu, tai jei labai baiminatės tada geriau nekepkite tokių desertų, nors teoriškai tai vidaus temperatūra vistiek pakyla….O šiaip tai senolių išmintis visada padeda tokiais atvejais: Bijai Vilko neik į mišką:)

  34. Viktorija parašė:

    Sveiki, ar yra galimybė tokį dsertą be kiaušinio pasidaryt jį kuo nors pakeičiant? Būtų tobula.

  35. Sandra parašė:

    Sveiki, ar galima šaldytuve tešlą laikyti per naktį?

  36. ema parašė:

    O galima kažkaip iškepti mikrobangej?

  37. LINa parašė:

    Kepiau 12 min. Perkepė visiškai. Keksiukai gavosi

  38. Egle parašė:

    Ant kokios programos kepat? Aa niekaip neatrandu, kad neiskeptu visiskai keksiukas

  39. Giedrė parašė:

    Kiek porcijų gaunasi?

  40. Neringa parašė:

    Sveiki! Kepiau 5k. 180C temperaturoje 11 – 12min. Visus kartus vidus buvo vos drėgnas su 1 lasiuku „lavos“. Gal miltai per klampūs? Regis įprastus naudoju Malsenos. Ką galiu daryt ne taip?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.