Spausdinti

Žodžiu, jie turi būti truputį pakilę ir viršus iškepęs, tada peiliu apsukti aplink kraštą ir dėti ant lėkštės, tikintis, kad jie gražiai išslys ant lėkštės, o vidus bus skystas ir šiltas…Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra… Na, aišku yra, bet dabar jokio kito nesugalvoju… Valgyti su grietinėle arba ledais… Šokoladinio deserto jokio geresnio turbūt nėra….

Besiliejantis šokoladinis pudingas

0
66
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas

Reikės:

100-120 g šokolado juodo
100 g sviesto
2 kiaušinių
2 trynių
4 šaukštų cukraus
2 šaukštų miltų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Šokoladą ištirpinti su sviestu dubenyje, įstatytame verdančio vandens puode. Atsargiai, per daug nevirti, kad šokoladas nesudegtų. Tada patraukti nuo ugnies ir palikti pravėsti.

2

Kiaušinius išplakti su cukrumi labai labai gerai, kad beveik baltos putos būtų, tada dėti trynius ir dar kartą paplakti. (Cukraus kupini šaukštai, aš kažkada gal sverdavau, nes šitas receptas iš mano šeimininkutės knygos iš kažkur nurašytas, bet šiaip, tingiu aš tas svarstykles traukioti kiekvienam šimtui gramų.)

3

Į išplaktus kiaušinius lengvai įmaišyti lydytą šokoladą.

4

Miltų du vidutinio kupinumo šaukštus (apie 45-50 g), keletą kartų persijoti ir įsijoti į šokolado masę, lengvai, gražiai įmaišyti, per daug nesiduodant…

5

Kepimo formeles ištepti sviestu, supilti tešlą ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Jei nėra laiko, tai dedu į kamerą šaldymo.

6

Kai tešla jau atrodo visai sustingus, nusistovėjus ir atšalus, tada jau kepti reikia juos. 12 minučių siūlau nekišt nosies, bet paskui pradėti tikrinti. Žodžiu, iš viršaus jau turi būti iškepęs viršus ir nusistovėjęs, bet viduje dar viskas turi būti skysta (bet tik kaip pamatyt??? Nes nesimato plika akim, taigi, siūlau jausti, įsivaizduoti ir tikėtis). Gali kepimas užtrukti ir kokia 20 minučių, jei kepat visoj orkaitėj tik du tuos pudingus, tai, savaime suprantama, greičiau iškeps, o jei jų keturi ar aštuoniolika, tai lėčiau…

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Na, pasiryžau pagaminti šitą reikalą. Teko jį ragauti daug kartų Vilniuje In Vino, jie tai vadina „ne sufle” ir jis būna tik tokio dydžio kaip keksas, gal net dar mažesnis. Iš šios nuotraukos atrodo, kad jis viso pudingo dydžio.. tai kokią reikėtų ruošti formelę? ir kokio dydžio skanėstas iš šio recepto išeina? bijau, kad neturėsiu tinkamo indo.. 😕 Laukiu nesulaukiu pabandyti 🙂

  2. Indre, man kaip tik atrodo, kad jis būtent keksiuko, muffino dydžio 🙂 Ir formelių reik maždaug tokio dydžio.

  3. Miela Beata,jeigu nori deta i kamera tai kiek mazdaug laiko reikia laikyti jeigu saldytuve 2val?

  4. super skanus desertas. 🙂 Saldu saldu, bet vis norisi daugiau ir daugiau :)) Vyrukui mano labai patiko.:) tai nustebinsiu jį per meilės dieną šiuo puikiu skanėstu su vaniliniais ledais 🙂

    p.s. Kotryna: aš jį kameroje laikiau taip daug maž apie 30min. Reikia žiūrėti karts nuo karto ar jis sustingęs.

  5. Kilo klausimas toksai, o juos iš tų formelių aukštyn kojomis įmanoma išversti nesudarkius? ar reikia išimt kažkaip stebuklingai neapvertus? ir tarkim va, jei ilgiau perlaikyt juos, tai vidus tiesiog toks skystas ir skanus nebebus?

  6. Isbandziau, galvojau kad nepavyks…, bet eme ir pasiseke!!!isejo toks pudingas kaip ir sioje nuotraukoje.
    Aciu, Beata, uz recepta!

    P.S.kepiau keramikiniuose kepimo indeluose, maximoje tokiu yra, istepus sviestu net nereikia su peiliu sonu „apeiti”, labai gerai issiima

  7. Aš nešaldžiau nei tešlos, nei kepimo formelių. Nepaisant to, pyragėliai buvo nuostabūs. Pats skaniausias desertas, kokį kada pavyko pagaminti. Norėčiau juo pavaišinti visus savo svečius! 🙂

  8. Aš nešaldžiau nei tešlos, nei kepimo formelių. Nepaisant to, pyragėliai buvo nuostabūs. Pats skaniausias desertas, kokį kada pavyko pagaminti. Norėčiau juo pavaišinti visus savo svečius! 🙂

  9. ir as isbandziau si receptuka, labai patiko seimynai 🙂 bet manau sekanti karta desiu cukraus maziau, nes man to saldumo buvo kiek perdaug 🙂 , manua kad nuo pacio sokolado saldumo pakankamai 🙂 reikia tik siektiek pasaldinti 🙂
    tai yra pats skaniausias desertas skanesnio neisivaizduoju 🙂

  10. Merginos, kaip tai gali buti, kad kepiau 20 min, 180 laipsniu temperaturoj is virsaus ir apacios, taciau tik virsus skaniai iskepe, o apacia su vidum puskysciai?

  11. Hei! Kepiau, pavyko taciau ka turejau ta sudejau. 😀 Juoda sokolada keiciau i pieniska, pudingo forma (jei tokia yra :D) keiciau i keksiuku formeles. Ir isejoooooooo PUIKIAI! Dekui Beata uz nuostabu recepta!

  12. Hei! Kepiau, pavyko taciau ka turejau ta sudejau. 😀 Juoda sokolada keiciau i pieniska, pudingo forma (jei tokia yra :D) keiciau i keksiuku formeles. Ir isejoooooooo PUIKIAI! Dekui Beata uz nuostabu recepta!

  13. Katik išbandžiau šį receptą ir likau be galo patenkinta 🙂 Paprasta pasigaminti ir be galo skanu. Smaližiams tikrai patiks!!!

  14. miela, Beata,
    viską dariau kaip parašyta recepte, bet pudingas man neišsiliejo, labai nusiminiau.. gal numanote kodėl taip atsitiko? 🙁

  15. Puikus receptas, aš dar prieskonių (cinamono, muskato) pridėjau į šokoladą, kad aštresnis būtų… 🙂 Kepiau silikoninėse formelėse, nepilnai užpildant formeles (gavosi šešios porcijos). Gana lengvai išsiėmė. Tik reikėjo trumpiau kept, nes 12 minučių kepant jau nebebuvo skysto šokolado vidury. Bet skanu vis tiek :). Ačiū už receptą.

  16. Parasyta dvieju kiausiniu, dvieju tryniu. As supratau kaip du kaiusiai + dar du tryniai, bet pasitarus su mama, ji man patare isviso paiimti du kiausinius baltymus atskirti ir veliautrynius, zodziu isviso dvieju kiausiniu,tiesa? neblogai pavyko, einu kepti antra karta, visdel to noreciau suzinoti ar gerai supratau del tu kiausiniu.

  17. Pirmiausia aš kepiau storesnėse formelėse ir trumpiau palikau šaldytuve. Gavosi visiška košė. Vėliau pabandžiau paprastose formelėse ir šaldytuve palikau daug ilgiau ir kepiau trumpiau. Viskas gavosi puikiai. Labai mėgstu šį receptą. Jis nuostabus…

  18. Dieviško skonio desertas! Prancūzijoje vadinasi Moelleux de chocolat, teko ragauti ne viename prabangiame restorane, bet kai pagaminau pati supratau kaip tai paprasta ir lengva pasigaminti, iš pirmo karto išėjo tobulai. Beje mano vyro megstamiausias desertas. Su Beatos receptais mes pasigaminame nuostabių patiekalų namuose, ir praleidžiame romantiškus vakarus neišeidami iš namų.

  19. Gavosi nuostabiai, stebuklas. Vienas klausimelis : o kad vidus neiskepes, skystas tai nieko? Nes as vis del tu zaliu kiausiniu pergyvenu vis 🙂

  20. Sveiki, ar yra galimybė tokį dsertą be kiaušinio pasidaryt jį kuo nors pakeičiant? Būtų tobula.

  21. Sveiki! Kepiau 5k. 180C temperaturoje 11 – 12min. Visus kartus vidus buvo vos drėgnas su 1 lasiuku „lavos”. Gal miltai per klampūs? Regis įprastus naudoju Malsenos. Ką galiu daryt ne taip?

Rašyti komentarą