8241
Beatos virtuvė

Spanguolių kisielius

(0)
Reikės:
  • 1 (250 g) stiklinės spanguolių
  • 1,5 l vandens
  • 6 šaukštų krakmolo
  • cukraus pagal skonį
  • kelių gvazdikėlių

Turbūt visi moka virti spanguolių kisielių, o jei jums visada virė mama ar teta, tai metas ir patiems išbandyti. Viskas labai paprasta. Spanguolių gėrimą sutirštiname krakmolu – ir viskas. Svarbus yra tik vienas dalykas: krakmolą maišyti su šaltu vandeniu ir tik tada supilti į karštą spanguolių gėrimą.

 

 

 

Verdame kisielių:

  1. Spanguoles perrenkame, kad liktų tik kokybiškos uogos. Sutriname jas medine grūstuve ar maisto smulkintuvu.
  2. Spanguolių tyrę supilame į puodą, užpilame vandeniu, įmetame kelis gvazdikėlius ir užverdame.
  3. Pasaldiname ir dar kartą užverdame.
  4. Į nedidelį dubenėlį įpilame apie 100 ml šalto vandens ir suberiame krakmolą. Gerai išmaišome.
  5. Nuolat maišydami vandens ir krakmolo masę supilame į puodą su spanguolėmis ir dar kartą užverdame.
  6. Pabarstome cukrumi, kad ant vėstančio kisieliaus neužsitrauktų plėvelė.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.