Spausdinti

Piemenėlių pyragas

0
komentarai
14
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Reikės:

4-5 bulvių
aliejaus kepimui
350 g veršienos
350 g jautienos
1 svogūno
1 saliero lapkočio
1 morkos
1 skiltelės česnako
2 lauro lapų
1 šaukšto pomidorų pastos
2 šaukštų balzamiko acto
druskos, juodųjų pipirų
1 puodelio jautienos sultinio
40 g sviesto
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves supjaustome ketvirtadaliais ir dedame virti.

2

Keptuvėje su aliejumi pakepiname veršieną, o po to jautieną.

3

Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustome svogūną, salierą, morkas, česnakus.

4

Abiejų rūšių mėsą sudedame į puodą.

5

Toje pačioje keptuvėje pakepiname svogūną. Vėliau įdedame morkas ir salierus, česnaką. Viską apkepame ir sudedame į puodą.

6

Į puodą įdedame lauro lapelius, pomidorų pastos, balzamiko acto, druskos, pipirų, supilame jautienos sultinio.

7

Puodą uždengiame ir troškiname 20 minučių. Po 20 minučių nuimame dangtį ir dar patroškiname.

8

Nupilame skystį nuo išvirusių bulvių ir jas pagariname puode.

9

Bulves sutriname ir įdedame sviesto.

10

Troškinį dedame į kepimo indą, apdengiame bulvių koše ir dedame kepti į 190 orkaitę 45 minutėms.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Bandžiau šį patiekalą, bet pagal knygoje esantį receptą. Neturėjau jautienos faršo, dėjau kiaulieną, tikriausiai dėl to riebokas mėsos įdaras gavosi, ir bulvių košė prisigėrė mesos skysčio… bet svarbiausia, kad šeimai patiko 🙂

  2. Labai skanu. Prieš darant bijojau kad gausis riebiai. Bet kaip tik ne. Beje dėjau vien jautienos faršą.
    Pasigaminsiu tikrai dar ne kartą 🙂

  3. As ir gaminau is knygos recepto ir gavosi baisiausiai skanus 🙂 pabijojau is pradziu sojos, volcester padazo ir Dar balzaminio acto. Bet dejau kaip recepte ir tikrai dieviskas skonis man 🙂

  4. […] Piemenėlių pyragas – labai skanus. Žiemiškas iš šiltas. Gamintas ir dar daug kartų būsiantis gaminamas. Tik vienas pastebėjimas – bent jau mano naudojamai formai reikia minimaliai šešių bulvių, kad būtų padengtas visas plotas, nes ji yra plokštesnė. […]

  5. Sveiki,
    kepiau. Labai skanus! Labai skanus. Labai viskas poikiai gavosi. Speciliai troškindama jautieną neišgarinau daug skysčio, na kad būtų pakankamai drėgnas ir vistiek iš svečių susilaukiau pastabų, kad jiems trūko dar kokio nors ypatingo padažo!!! 🙂 Man jo netrūko visai. Tad ar yra Beata koks pasiūlymas padažui? 🙂

  6. Gyvenu Bostone, JAV. Pyragą mėgsta vaikai, jau veveik suaugę visi. Mėgstu variuoti, vietoj jautienos naudoju kalakuto faršą, pridedu daugiau prieskonių, nes kalakutiena sausesnė ir sprangesnė. Kartais įtarkuoju morką, imbiero milteliai prideda aromato. Tarp mėsos ir bulvių pabarstau kukurūzų, vieną paprastai konservuotų, kitą indelį – trintų. Kartais į mėsą įdedu puodelį pomidorų padažo, o mėsos sultinio -ne.

  7. Sveiki, niekada negaminau šio pyrago, bet vis užklysta mintys pabandyti. 🙂 Sakykit prašau, o pvz. iš vakaro pasitroškinti mėsą ir išsivirti bulvių košę galima ar nelabai? 🙂 Ačiū.

Rašyti komentarą