Kaip paruošti:
Virti kaip paprastą sriubą… Beveik… Iš tikrųjų, tai jei norisi, galima įdėti kokį mėsos gabalą, puikiausiai mums išeina su vištos kokia dalimi ar netgi kokiais mėsos kukuliais, tuomet jau tikrų tikriausia vakarienė…
Taigi šitaip.
Jei sriubos itin didžiulis puodas ir žinote, kad per kartą nesuvalgysite, tai špinatų pasilikite kitam kartui… Na bent jau aš taip darau. Sauja špinatų tam kartui, nes jie tada tokie žali ir gražūs, ir skonis jų puikus. O kitą kartą, kai pašildysite ir vėl sriubą valgysit, vėl špinatų žalių į karštą sriubą pabaigai ir sriuba vėl kaip nauja…
Nes jei visus sudrėbsite ir paliksite iki kitos dienos, špinatai pervirs ir bus tokie žaliai pilki, konservuotų rūgštynių spalvos…
Nu keistoka pasirode, bet sakau pabandysiu… Pas mus pripazinimo negavo:)
Gaila ingridientų kiekiai nepaminėti
Kiekvieną kartą, kai pritrūksta fantazijos, ką pagaminti pietums ar vakarienei – atlieku reviziją šaldytuve, spintelėse ir pagal turimus produktus bandau pas Beatą susirasti, ką gi čia pagaminus.. Šį kartą kodinis žodis buvo špinatai. Nenusivylėm šia sriuba visiškai. Mano paturbinimai: kiaulienos šonkoliaukai ir keli lašeliai tabasko padažo, kad žandai gražiai įrūstų ir ta lietinga diena nebebūtų tokia šalta 🙂
Ar galima sita sriuba daryti be mesos? Ar vistiek skanu bus?
Ir be spinatu?
Puiki, sušildanti 🙂
Miela, Beata, ši sriuba (labai labai panaši) ,tokiu pat pavadinimu yra Tavo pirmojoje knygoje, betgi recepte niekur nedalyvauja moliūgas, tik pavadinime. Klaida?