Kaip paruošti:
Galite kondensuoto pieno ir nevirti, tiesiog sumaišyti su sviestu, bet tada tinginys nebus toks tvirtas. Kondensuotą pieną viriname, kad jame esantis cukrus karamelizuotųsi ir išgaruotų drėgmė, tada atšalęs gaminys būna tvirtesnis. Čia galite dar įdėti smulkintų riešutų saują. Ir niekas netrukdo tą masę suformuoti kamuoliukais ar sudėti į nedideles formeles. Aišku, stingdyti vienoje formoje yra greičiau.
skanu 🙂
Sweiki o kiek maždaug det kondencuoto pieno,ar ta didesni indeli ar mazesni?
o galima su misiniu daryti?
labai skaniai gavosi, aš formavau rutuliukus ir dar juos pavoliojau aguonose….
Pamenu studijuodama per pietų pertrauką pirkdavau tokį pyragą, „berželis“ berods pavadinimu. Irgi iš sausainių ir dar kažko… neapsakomai skanus, riebus ir… skanus.
SUPER!!!!! Labai geras… m….. 🙂
o tai kada deti aguonas ir pries dedant ismirkyti reik ar tiesiog viska kartu sumaisyti ir viskas?
Belenkaip skanus, jau pora metų jį karts nuo karto gaminu. Vien tik geri atsiliepimai!! 🙂
Aciu,Beata,uz recepta.As si ir sokoladini tinginius pagaminau Vokietijoj dukros kaledu vakarui mokykloje.Tai gavau uzsakyma parasyti receptus vokiskai.Labai skanu,karta paragaves negali sustoti ;)))
O kaip manot, jeigu pabandyciau siek tiek „padipinti“ i sokolada“.? Ar nebutu per saldu?
Na,gal i juoda sokolada,kur daugiau kakavos,nes jau saldumo nemazai.
O man nesigavo. :/ sviestas išsiskyrė, nesusimaišė su tuo kondensuotu… ://
Pieno ir sviesto temperatura turi buti ta pati
LABAI SKANU!
Skanu !
o kiek gramu sausainiu pakelis ?
Aš gaminau su sūdintais riešutais ir becukriais, arbatiniais sausainiais. Tobulai gavos.
Gaminau praėjusią savaitę šį tinginį.Labai skanus,10 balų!:)