8241
Beatos virtuvė

Baltas tinginys

(21)

Šviesiaplaukis strazdanotas tinginys. Greita, paprasta, bet užtikrintai skanu ir saldu.

Porcijos: 8
Gaminimo laikas: 20min.
Reikės:
  • 1 indelio sutirštinto, saldinto kondensuoto pieno
  • 2 pakelių sausainių „Gaidelis“ (arba panašių)
  • 3 šaukštų aguonų
  • 150 g sviesto

 

Kaip paruošti:

  1. Sausainius susmulkinkite nuoširdžiai, kad nebūtų didelių palaidų gabalų, o dauguma jų būtu sutrinta į miltus, ir tik kokie 40 proc. būtų didesniais gabaliukais, suberkite į juos aguonų.
  2. Kondensuotą pieną supilkite į puodą ir ant nedidelės ugnies kaitinkite nuolat maišydami. Kondensuotas pienas po kokių 5-7 minučių turi pradėt po truputį tirštėti ir tamsėti, vos vos keisti spalvą. Kai pajusite, kad jis truputį sutirštėjo ir šiek tiek pakeitė spalvą, (bus neįprastai baltas, o švelniai karamelinis), tada jau galite sudėti į jį sviestą ir ištirpinti (po pieno užvirimo dar gali tekti pakaitinti apie 10 minučių, tik maišykite, kad neprisviltų).
  3. Kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilkite ant sausainių, išmaišykite ir viską ištieskite inde, kuris prieš tai buvo išklotas kepimo popieriumi arba plėvele. Tvirtai suspauskite jį ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Sušalusį supjaustykite.

Galite kondensuoto pieno ir nevirti, tiesiog sumaišyti su sviestu, bet tada tinginys nebus toks tvirtas. Kondensuotą pieną viriname, kad  jame esantis cukrus karamelizuotųsi ir išgaruotų drėgmė, tada atšalęs gaminys būna tvirtesnis. Čia galite dar įdėti smulkintų riešutų saują. Ir niekas netrukdo tą masę suformuoti kamuoliukais ar sudėti į nedideles formeles. Aišku, stingdyti vienoje formoje yra greičiau.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (21)
Komentarai
  1. Jurgita parašė:

    Gaminau praėjusią savaitę šį tinginį.Labai skanus,10 balų!:)

  2. Renata parašė:

    skanu 🙂

  3. Skanu:) parašė:

    Sweiki o kiek maždaug det kondencuoto pieno,ar ta didesni indeli ar mazesni?

  4. su kuo daryti parašė:

    o galima su misiniu daryti?

  5. Edita parašė:

    labai skaniai gavosi, aš formavau rutuliukus ir dar juos pavoliojau aguonose….

  6. kuocka parašė:

    Pamenu studijuodama per pietų pertrauką pirkdavau tokį pyragą, „berželis“ berods pavadinimu. Irgi iš sausainių ir dar kažko… neapsakomai skanus, riebus ir… skanus.

  7. Monika parašė:

    SUPER!!!!! Labai geras… m….. 🙂

  8. zivile parašė:

    o tai kada deti aguonas ir pries dedant ismirkyti reik ar tiesiog viska kartu sumaisyti ir viskas?

  9. Rytis parašė:

    Belenkaip skanus, jau pora metų jį karts nuo karto gaminu. Vien tik geri atsiliepimai!! 🙂

  10. Rasa parašė:

    Aciu,Beata,uz recepta.As si ir sokoladini tinginius pagaminau Vokietijoj dukros kaledu vakarui mokykloje.Tai gavau uzsakyma parasyti receptus vokiskai.Labai skanu,karta paragaves negali sustoti ;)))

  11. Milvide parašė:

    O kaip manot, jeigu pabandyciau siek tiek „padipinti“ i sokolada“.? Ar nebutu per saldu?

  12. Rasa parašė:

    Na,gal i juoda sokolada,kur daugiau kakavos,nes jau saldumo nemazai.

  13. lololol parašė:

    O man nesigavo. :/ sviestas išsiskyrė, nesusimaišė su tuo kondensuotu… ://

  14. Odeta parašė:

    LABAI SKANU!

  15. Anonimas parašė:

    Skanu !

  16. Aiste parašė:

    o kiek gramu sausainiu pakelis ?

  17. IneVa parašė:

    Aš gaminau su sūdintais riešutais ir becukriais, arbatiniais sausainiais. Tobulai gavos.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.