Man balandėliai yra vasarinio džiaugsmo patiekalas, todėl čia būtinai privalo dalyvauti krapai ir visokios kitos daržovės. Aišku, ir grietinė (o kaip gi be jos? Anot vieno amerikiečio, lietuviai viską valgo su grietine…) Geriausiai tinkami ryžiai – tie, kur apvalūs, buki ir krakmolingi.
Kaip paruošti:
Finalui uždėti smulkintų krapų, valgyti su šypsena ir bulvėmis, skaniausia – šviežiomis…
Na niekad neteko girdeti kad balandelius kepina ar net ragauti tokiu :)) ryt bandysiu Beatos balandelius manau gausis super! aciu uz recepta 🙂
Taip, balandeliai daug skanesni buna juos apkepus ir tik po to i puoda ir troskinti! Kaip ir atlikusius lapus kopusto pasiskrudinus keptuveje vienus suvalgyt, super! Lb skanu!
Prisidėdama prie recepto tobulinimo paminėsiu, jog „prieš puodą“ balandėlius taip pat apkepu apvoliojusi į miltus – lyg karbonadą 🙂
100 proc pritariu, kad kepinti daug skanesni 🙂 Mano močiutė taip darydavo, mama daro ir aš darau 😀
Aš taip pat pritariu balandėlių apkepimui. Dar mano močiutė baigiant troškintis balandėliams su burokine tarka užtarkuodavo šviežio obuolio, o žiemos metu džiovinto. Super skonis. 🙂
Ir mano mama visada apkepina balandėlius.
Sveiki,man labai skanu pakepinti,bet mano draugas nemegsta,sako lasiniu i puodo vidu ideti,tada nekeptus balandelius ,morku,na man tai kazkokia nesamone,pats ir valgys:)
Mama visada isvirus balandelius, valgo net tie kurie nevalgo balandeliu nes nepakepti nera tokie skanus
Kiek žinau balandėliai visada apvoliojami miltais ir apkepinami,neteko ragauti neapkepintu,gal skanu ir tokie,reikės pabandyti
o k
Mano jau a.a močiutė taip pat apkepindavo balandėlius. Jos balandėliai būdavo kažkas tokio! Valgydavau ir dar norėdavau. 😉 visad laukdavau kada vėl pagamins 😀 tiesa, be raudono padažo, kartais močiutė darydavo baltą.. ant balandėlių viršaus pripjaustydavo rūkytų kaimiškų lašinukų, patikėkit, skonis ir kvapas superinis! 😉
Man tai buna gaila likusios virtos kopusto dalies (kai geriausi lapai panaudoti balandeliams) nezinau kur po to panaudoti kopusteli mazuteli , kopustu sriubos nevirsi, nes bus viskas namie is kopustu 🙂 Todel sugalvojau, kad reikia lapus nuimineti nuo nevirto kopusto po tekanciu vandeniu, geriausia tokiu jau karstesniu, laiko truputeli uzima, bet likusia kopusto dali sekmingai panaudoju pvz. kitos dienos salotoms 🙂
Man ta pati problema – ką daryti su apvirtu kopūsto likučiu… Gera mintis, reikės bandyti 🙂
Likusį kopūstą supjaustau į puodo dugną,tro§kinami balandėliai ant jų. Labai skaniai tro§kinti kopūstėliai susivalgo.kartu su balandėliais!
Esu skaičiusi ir išbandžiau – kopūstą galima pakaitinti 5 min. mikrobangų krosnelėje, tada lapai lengvai atsiskiria. O pats jis neišverda, lieka žalias 🙂
Noriu pasidalinti mūsų šeimynai patikusiu kopūsto likučio suvartojimo pavidalu – kopūstų blynais. Burokine tarka sutarkavau šiek tiek apšutusį kopūsto likutį, vegetos, kiaušinį, miltų. Karšti blynai su pomidorų padažu – liuks išeitis mūsų šeimynai. Gal ir Jums patiks 🙂
kopūstų likučius supjaustau panašiai kaip rauginimui, įdedu morkų, sudedu į paruoštus stiklainus, išverdu marinatą ir juo užpilu kopūstu, Užsuku dangteliais-bus žiemai.
Labai puikūs balandėliai išėjo! Dariau juos nelietuviams draugams, tai iš pradžių suabejojau, kiek pakeis tradicinį skonį tos visos daržovės įdare, nes norėjau pavaišinti kažkuo originaliu lietuvišku, bet išėjo labai skaniai ir nesigailiu pabandžiusi šiek tiek kitaip. Ir kaip sveika, tiek daržovių! Dėl pakepinimo, tai man to netrūko ir laiko susitaupė nekepinant 😉 Puikus receptas!
as balandelius darau su savojos kopustu, na mano seimai jis labai labai. kiauliena kai kada pakeiciu malta kalakutiena. pavadinciau juos dietiniais balandeliais, jei tik iseitu nepakartoti antros porcijos….
Išbandžiau šiandien 🙂 SUPER išėjo, pirmą kartą gaminau balandėlius, laukiu grįžtant vyro iš darbo, žino, kad bus balandėliai, bet kad tokie skanūs, vargu ar nujaučia… 🙂
Kas tas baltas guli lėkštėje prie morkų?
Sveiki,
Kiek maždaug balandėlių išeina iš šio kiekio? Apytiksliai. Rytoj gaminsiu šį gėrį dvylikai žmonių, baisu, kad neužteks 😀
Laba diena,
pasimečiau su daržovėmis – virti visas morkas, salierus ir jas sudėti į mėsą? Svogūnas iš kur? Aš dedu i žalią mėsą smulkiai sukapojęs, o čia kaip? Noriu ne bele kaip, o kad skanu būtų 🙂
Beata, o kodėl balandėliams reikia ryžius išvirti? Kodėl negalima dėti nevirtų į faršą. Juk vis tiek jie paskui išverda.
Musu seimoje nuo amziu amzinuju balandeliai, pries juos troskinant, yra apkepinami is abieju pusiu, kopusto lapo storoji dalis arba nupjaunama arba su mesos plaktuku susmulkinama, o viso kopusto smulkinti likuciai, pakaitomis su tarkuotomis morkomis, yra sluoksniuojami su balandeliais puode. As, kazkur pamaciusi ideja, neseniai pradejau juos det i orkaite apkepint – ant dideles skardos ipilu siek tiek aliejaus ir skarda i orkaite kisu (kad aliejus ten ikaistu gerai). Ant ikaitusio aliejaus surikiuoju susuktus balandelius ir ijungiu virsutine orkaites funkcija, kad jie apkeptu is virsaus, paskui apverciu. Kai balandeliai apkepa, imu puoda ir jame sluoksniuoju darzoves su iskeptais balandziais, 15 min pasitroskina, padazas irgi pilamas standartinis(pomidoru padazas, siek tiek miltu, grietine, vanduo, pipirai, druska), uzverda ir viskas. Nereikia prie “saudancios“ keptuves stovet siuo atveju, jei megstat kepintus balandelius, o ir balandeliai turi daugiau strukturos, nebuna isteze 🙂
sveiki,o jei mano orkaite yra sena,dujine,ar galima tokioje apkepti balandzius?
O svoguno nereikia?
suvynioju balandelius,dedu eilemis i skarda,jei buna daugiau suspaudziu ,i tarpus supjaustau morkytes,saliero ,apibarstau pipiriukais ,druskyte arba vegeta -natura,uzpilu sultiniu iki balandeliu ir saunu i orkaite,tiesa pridengiu folija ir kepu,kai balandeliai minksti laistau su padarytu padazu :is puses grietines ir kecupo,cesnako ir vel i orkaite be folijos. Akepa iki grazios spalvos.Fantastiskai atrodo ,padaze visi balandeliai is virsaus truputi apkepe.Nuostabu.Puode seniai nebemarmaliuoju balandeliu.pabandykite ,mielosios seimininkes.ATE
Sveika,Beata.Vakar pagaminau tavo balandelius.Tik vietoj kiaulienos ,dejau vistienos farsa ir maziau saliero,nes ji naudoju tik geram sultiniui ir kai verdu lesius.Puikiausias,skaniausias receptas.Sutaupiai man laiko,elektros.Neprisaudziau virtuves ,juos apkepdama .D
augiau nei karta ju neapkepinesiu ir darysiu juos dazniau.Didelis aciu.
OMG! „Neprišaudžiau virtuvės“… ! … Pasiekimas… Apie tokį žmonijos išradimą, kaip keptuvės dangtis, ko gero, negirdėjot…
Beje, balandėlių su paprikomis nereikia tiekti kaip tradicinio patiekalo. Tikras pasityčiojimas būtų.
Nesusilaikiau – dangti uzdedate iskart sudejus balandelius, ir nuimate tik kai jau jie isekepe ir keptuve atvesusi? Nes kitaip, kazkaip isivaizduoju reikia juos ir apversti, o su dangciu nelabai patogu turetu buti… pamoke vadinasi..
Receptas bus siandien isbandytas, tik ryzius desiu nevirtus, tyngiu 🙂 del tos pacios priezasties ir neapkepinesiu, nes dangti tai tikrai turiu.
Apkepintus balandelius as sudedu i troskintuva ir troskinu orkaiteje ,beje vandens ipilti vos truputi.Pabaigoje padarau padaza ir uzpilu balandelius ir dar truputi palaikau orkaiteje
Pabandykit labai skanu.
Kiek balandėlių išeina iš šitų produktų proporcijų? 🙂
Ačiū, įdomus receptas. Trumpas patarimas/pasiūlymas – ryžių prieš dedant į faršą virti nebūtina, jie puikiai išverda kartu su mėsa jau pačiose balandėliuose 😉 bent man tai sutaupo šiek tiek laiko 🙂 sėkmės 🙂
Kaip tik tėtis savaitgaliui grįžta iš užsienio paviešėti, manau bus išsiilgęs Lietuviiško maisto, tad gaminsiu balandėlius. Šiek tiek pasiskaičius komentarus dar papildžiau receptą. Manau bus tobulai skanūs 🙂
Labai skanūs balandėliai gavosi, ačiū už receptą, Beata. Ir tikrai nereikia apkepti, nes taip ir sveikiau, ir laiko susitaupo – susukai mėsą į lapus, sudėjai į puodą ir pamiršai 🙂 O skanu tai tikrai.
aciu. Beata balandelius ruosiau merginai tik maistu galiu ja suviliot….
Ar ryžių dvi saujos virtų ?
Laba diena Beata,o deti ir svoguna ir saliera?nebus per aitru?(svoguno ingridientuose neparasyta kad reikia) bet pagal foto matau jis idetas.
Gaminau šiuos nuostabius balandėlius, jie tikrai nuostabus. Lengvai ir greitai gaminasi,superinis receptas. Niam. 🙂
O man balandeliai tinka visais metu laikais, ypac saltuoju sezonu. O vasara daugiau asocijuojasi su saltibarsciais, kitokiomis saltsriubemis, svieziomis salotomis ir pan. Del grietines, tai mano aplinkoje ja isviso mazai kas vartoja, o jeigu ir vartoja tai labai retai, as jos isviso nemegstu. Man regisi, kad amerikieciai yra susidare nlb teisinga nuomone apie lietuviu mitybos iprocius 🙂
rytoj darysiu balandelius,gal kas nori prisijungt,valgysiu tik su zmona
Būtinai parašykit recepte, kad reikia grietinės 😀 nes aš tokia lempinė nuėjau į parduotuvę ir visko pagal receptą nusipirkau ir nepaskaičiau toliau, kad būtina grietinė 😀
Nuo kada pas zmogu letenos
Cia zuikiams matyt 🙂
Laba diena , Beata. Daug ką gaminu pagal jūsų receptus. Tik turiu klausima ar saldus pipiras skaitosi paprika? Ir nuotraukoje atrodo lyg butu svogunas, bet recepte nematau parašyta.
Labai skanus balandeliai 🙂 Gaminsim dar ne karta
As dejau cousvous kruopas vietoje ryziu. Ir is vakaro pagaminau
Tik pamirsot paminet, kad tokiu budu nebus visi kopusto lapai isvire. Pavirsiniai – taip, o vidiniai dar bus kieti ir juos atskirai dar reikia papildomai pavirt. Karstis tokiu budu per keliu min pavirima nedaeina iki giliuju sluoksniu.
Labai nieko negalejau sugalvot ka pasigamint vakarienei- ir va, radau 🙂 Niekada i balandelius nedejau saliero, bei paprikos, man cia bus nauji skoniai 🙂 O padarytus balandelius( pries dedant jaukiai i puoda) apkepinu keptuveje, nes tada kopustas buna dar skanesnis 🙂 Siandien ragausim mums kitokius balandelius, bet manau, kad bus labai labai skanu:)