8241
Beatos virtuvė

Avižų ir medaus batonėlis (flap jack)

(8)

Tas flap jack'as arba Avižų ir medaus batonėlis - labai gerai transportuojamas dalykas ir ilgai išsilaikantis..

Reikės:
  • 650 g avižų: 400 g stambių, 250 g smulkių
  • 100 g sėklų mišinio (saulėgrąžos, sezamai, moliūgai, linų sėmenys)
  • 100 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes, bet iš tiesų, tai tokie mandresni buvo ir be jokio cukraus ar druskos)
  • 220 g sūdyto sviesto (jei nėra sūdyto, žiupsnelio druskos nepagailėkite)
  • 200 g medaus
  • 200 g cukraus (imu rudą)
  • Cinamono (jei norisi, man visada norisi)
  • druskos

 

Kaip paruošti:
1. Sumaišome sausus produktus viename dubenyje.
2. Puodelyje ištirpiname sviestą su medumi ir cukrumi.
3. Sirupą užpilame ant avižų ir viską išmaišome.
4. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame avižų masę. Geriausia, kai ji yra apie 5 cm storio.
5. Kepame iki 180˚C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol lengvai pagels.

Iškepus bus minkštas ir trapus, aš dar paspaudžiu, kad gražiai susiplotų ir palieku atšalti, tada supjaustome, dedame į krepšį ir į pikniką…

O šiaip tai noriu padėkoti visiems, kas skaito, komentuoja ir receptus vartoja, ir tikiuosi, nesugadinsiu nuotaikos ir įkvėpimo su namudinėmis fotografijomis 🙂

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (8)
Komentarai
  1. Avižų ir medaus batonėlis parašė:

    O kokio dydžio skardos reikia? Kažkaip man atrodo, kad čia tos tešlos nelabai daug išeiti turėtų, o taip storai reikia paskleist. Ar skarda kokia pailga turėtų būti? Labai noriu padaryt šitą skanumyną, bet įtariu, kad reikia pirma tinkama skardą įsigyt…

    • Beata Nicholson parašė:

      skarda imkite su truputi aukštesniais kraštais, dydis iš esmės nėra labai svarbu, gali tikti pavyzdžiui skarda kurioje kepate lazanija, ar šiaip kokia pyrago…kitas dalykas yra tas, kad tinka ir paprasta elementari skarda iš orkaitės, tiesiog jos viduryje suformuokite ta avizu kvadrata, jie tikrai neišbėgs ir viska suformuosite tiesiog mentele, tad tikrai tikrai nepirkite jokios specialios skardos nes jos tikrai nereikia…istieskite paprasta skarda su pergamentiiniu popieriumi ir viduryje suformuokite kvadratą norimo storio kokiu 4cm storio…

  2. Kristi parašė:

    o tas ilgai išsilaikantis, tai kiek? mėnesį, tris?:)

  3. Agne parašė:

    Labai skanus dalykėlis, vakar kepiau, pavyko puikiai:) O dėl to ilgo išsilaikymo, tai kaip čia pasakius… Vakar vyras su vaikais kapojo dar šiltą, šiandien vyras į darbą prisikrovė, koks trečdalis beliko 😀
    Ačiū Beatai už puikų receptą, labai skanu 🙂

  4. Simona parašė:

    kaip tik įlindau į blogą ieškoti šio recapto „pagal Beatą“:) nes teko šio gėrio ragauti Londone. Pirmas įspūdis buvo geeeras, vėliau ragavau kitų variantų, bet pirmąjam nei vienas neprilygo. Man pasirodė, kad pirmąjame buvo kondensuoto pieno. Taigi klausimėlis, ar neteko gaminti Flapjack’o su kondensuotu?

  5. Irena parašė:

    kazkaip man cia klausimelis iskilo apie avizas…. cia turima omenyje avizu dribsniai, ar kaip?…
    aciu 🙂

  6. Rita parašė:

    Manau jei įdėtum avižų grūdų, o ne dribsnių, tai tiesiog niekas neįkastų batonėlio 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.