8241
Beatos virtuvė

Avienos troškinys su abrikosais ir paprastomis daržovėmis

(8)

Suprantu, kad avinuko mėsos, ypač Lietuvoje, nėra taip paprasta gauti, bet manau, jei jos neturite ir avinuką pakeisite veršiuku ar, galų gale, kiaulaite, tai tikrai jau nebus baisi bėda.

Reikės:
  • 400 g avienos šonkaulių su mėsyte
  • 2 morkų
  • 1 didelio svogūno
  • 2 saliero lapkočių
  • 2 pastarnokų
  • Geros saujos džiovintų abrikosų
  • Pusės šaukštelio čiobrelio
  • Poros lauro lapų
  • Pipirų
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui
  • Kelių bulvių, jei norisi

 

Kaip paruošti:
1. Puode įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame mėsą. Apkepame abi jos puses, kad matytųsi rudi apskrudę šuoreliai. Jei avinukas riebus, (o paprastai jis visada riebokas), tai riebalų perteklių galima nupjaustyti prieš dedant į puodą arba nupilti, kai iš jo kepant pasileidžia.
2. Kai mėsytė apkepa, traukiame ją iš puodo. Kepame svogūnus pusžiedžiais, kad jie truputį suminkštėtų.
3. Atgal ant apkeptų svogūnų įtaisome mėsą, pabarstome čiobreliais, lauro lapais, druska ir pipirais.
4. Ant viršaus dedame smulkintų abrikosų, morkų ir pastarnokų, jei norime – bulvių. Viską užpilame vandeniu, kad truputį apsemtų.
5. Ant įmanomos mažiausios ugnies (arba orkaitėje) kepame bent 2,5 val., po to neatidengdami dangčio leidžiame ramiai stovėti ir baigti minkštėti bei troškintis.

Taigi, reikia laiko ir kantrybės. Bet rezultatai stebuklingi. Laikas ir lėta ugnis iš paprastų produktų padaro tokia skanybę, kad daugiau nieko tikrai ir nereikia.

P.S. Čia nuotraukoje tas žalias – tai toks brokolio ir kopūsto pusbrolis curly kale arba mano pačios sugalvotas pavadinimas garbanotasis kiaulius, labai skani daržovė-lapas…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,10 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Lietuvoje aviuko, eriuko ar versiuko visiskai nera problemos gauti :))))) Pilni turgai ir kasdien geros, svarios, sviezios geros mesytes. Tik pirk 🙂

  2. rita parašė:

    oi puikus receptas visad taip darau tik dar dedu dziovintu slyvu fantastiskai tinka su aviena 😉

  3. S&G parašė:

    Pasigaminome ir mes si patiekal, taciau pirma karta nuvyle Beatos receptas. Viska darem pagal recepta, taciau mesytei truko skonio, tikrai noretusi mesyte ismarinuoti pries tai atskirai, nes troskinimo metu matyt nepkanka jai prieskoniu. Ir turbut abrokosu maziau reiktu deti, nes per daug saldumo. Na,, antra karta nedarytume taip. Gaila, kad nepavyko, nes su ikvepimu dareme ir neteko pasimegauti geru rezultatu…

  4. Neringa parašė:

    Puikus troškinukas,labai bijojau sugadinti mėsą ir laikiau šaldiklyje;)) bet va troškinys jau garuoja,paprasta,pigu,o rezultatą einame ir suvalgysime;) Ačiū už receptą;)

  5. šiaip = žmogiuks parašė:

    Aš gaminti nemoku – tiktai receptus paskaitau.
    Beata, Jūsu receptai tokie S K A N Ū S ! ! !

  6. Renata parašė:

    Ir as isbandziau si recepta kai gavau erienos. Tik vandeni pakeiciau darzoviu sultiniu ir gavosi fantastiskai. Jauciu kad tiktu su bet kokia mesa 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.