Spausdinti

Taigi, reikia laiko ir kantrybės. Bet rezultatai stebuklingi. Laikas ir lėta ugnis iš paprastų produktų padaro tokia skanybę, kad daugiau nieko tikrai ir nereikia.

 

Avienos troškinys su abrikosais ir paprastomis daržovėmis

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400 g avienos šonkaulių su mėsyte
2 morkų
1 didelio svogūno
2 saliero lapkočių
2 pastarnokų
Geros saujos džiovintų abrikosų
Pusės šaukštelio čiobrelio
Poros lauro lapų
Pipirų
Druskos
Aliejaus kepimui
Kelių bulvių, jei norisi
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

 Puode įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame mėsą. Apkepame abi jos puses, kad matytųsi rudi apskrudę šuoreliai. Jei avinukas riebus, (o paprastai jis visada riebokas), tai riebalų perteklių galima nupjaustyti prieš dedant į puodą arba nupilti, kai iš jo kepant pasileidžia.

2

Kai mėsytė apkepa, traukiame ją iš puodo. Kepame svogūnus pusžiedžiais, kad jie truputį suminkštėtų.

3

Atgal ant apkeptų svogūnų įtaisome mėsą, pabarstome čiobreliais, lauro lapais, druska ir pipirais.

4

Ant viršaus dedame smulkintų abrikosų, morkų ir pastarnokų, jei norime – bulvių. Viską užpilame vandeniu, kad truputį apsemtų.

5

Ant įmanomos mažiausios ugnies (arba orkaitėje) kepame bent 2,5 val., po to neatidengdami dangčio leidžiame ramiai stovėti ir baigti minkštėti bei troškintis.

Ingredientai
Patarimas

Nuotraukoje tas žalias – tai toks brokolio ir kopūsto pusbrolis curly kale arba mano pačios sugalvotas pavadinimas garbanotasis kiaulius, labai skani daržovė-lapas…

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Lietuvoje aviuko, eriuko ar versiuko visiskai nera problemos gauti :))))) Pilni turgai ir kasdien geros, svarios, sviezios geros mesytes. Tik pirk 🙂

  2. oi puikus receptas visad taip darau tik dar dedu dziovintu slyvu fantastiskai tinka su aviena 😉

  3. Pasigaminome ir mes si patiekal, taciau pirma karta nuvyle Beatos receptas. Viska darem pagal recepta, taciau mesytei truko skonio, tikrai noretusi mesyte ismarinuoti pries tai atskirai, nes troskinimo metu matyt nepkanka jai prieskoniu. Ir turbut abrokosu maziau reiktu deti, nes per daug saldumo. Na,, antra karta nedarytume taip. Gaila, kad nepavyko, nes su ikvepimu dareme ir neteko pasimegauti geru rezultatu…

  4. Puikus troškinukas,labai bijojau sugadinti mėsą ir laikiau šaldiklyje;)) bet va troškinys jau garuoja,paprasta,pigu,o rezultatą einame ir suvalgysime;) Ačiū už receptą;)

  5. Aš gaminti nemoku – tiktai receptus paskaitau.
    Beata, Jūsu receptai tokie S K A N Ū S ! ! !

  6. Ir as isbandziau si recepta kai gavau erienos. Tik vandeni pakeiciau darzoviu sultiniu ir gavosi fantastiskai. Jauciu kad tiktu su bet kokia mesa 🙂

Rašyti komentarą