8241
Beatos virtuvė

Stebuklingas sriubos puodas, pats draugus pamaitinantis

(2)

Aš labai mėgstu svečius, aišku, dažniausiai jų pasikviečiu savaitgalį, bet tikrai niekur neparašyta, kad pirmadienis ar antradienis netinka draugams susibėgti. Tik žinoma, tikiu atveju reikia turėti patiekalų, kurie, kaip aš sakau – pasigamina savaime, o jei tiksliau, tai svečiai patys beveik nepastebėdami, maloniai apsikeisdami naujienomis ir geromis žiniomis savo vaišes pasiruošia. Būtent toks patiekalas yra mano laidoje besisvečiavusio žurnalisto, keliautojo ir kulinarinių knygų autoriaus Vytaro Radzevičiaus gamintas azijietiškos sriubos puodas arba kaip jį Azijoje vadina – Hot Pot.

Azijietiskos sriubos puodas_pagal Vytara_Beatos virtuve

_MG_0876

Vytaras pasakojo, kad jo šeima jau ne sykį tokį sriubos puodo balių kėlė ir labai svečiai džiaugiasi, nes iš mėgstamiausių savo ingredientų patys sriubą susikonstruoja. Ir šeimininkams džiaugsmas, nes tik truputį papjausto, gražiuose dubenėliuose sudeda ir sultinį pasiruošia. Ir viskas, sveteliai, ateikite! Vytaras dar pasakojo, kad Azijoje patyrę Hot Pot valgytojai linkę prie puodo nepulti, nes kai jame visokie grybai, salierai, krevetės ar daigai paverda, su kiekviena porcija ši sriuba darosi vis labiau patyrusi, turtingesnė ir sodraus skonio. Va, pažiūrėkit, kokią sriubą pagal Vytarą pasidariau aš.

Azijietiskos sriubos puodas_pagal Vytara_Beatos virtuve

 

Dar pastiprinimui, jei svečiai labai alkani, galit pasidaryti labai greitus, sočius, beveik sumuštinius, atkeliavusius iš Meksikos, bet kitokius – kalbu apie kesadilijas. Tinka patupdyti vištieną ar kalakutieną, bet niekas nenukentės, jei čia įsikurs ir vakarykštis kotletas. Galite dar įdėti pupelių arba netgi sumaniai paslėpti avokadą. Puikiai išsikepsite paprastoje arba sumuštinių keptuvėje. Man skaniausia – su kukurūzų tortilija. O kokių jūs turite receptų, „savaime“ pasidarančių žaibiškų ir skanių patiekalų? Pasidalinkime!

Print Friendly, PDF & Email
Komentarai
  1. irute parašė:

    Man lenviausiait.y.patys pasidaro uztepai is to,kas liko nuo vakar.Pasiziuriu,kad butu kelios riekutes padziuvusio batono ir bent saukstas majonezo.Musu seima megsta uztepeles is virto kiausinio,majonezo ir paskui pridedu rukytos zuvies,svogunu laisku arba lapiniu ridikeliu.Su varske irgi skaniai gaunas:sakute sutrinu varske su trupuciu grietines,beriu druskos,ispaudziu cesnako ir butinai slakeli aliejaus.

  2. Vile parašė:

    Reiks pabadnyti nors ingrideintų kaip sriubai tikrai nemažai prireiks:)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.