Spausdinti

Jei dar nekepėte vištos puode – pats laikas pamėginti. Tereikia turėti didelį, į orkaitę šauti tinkamą puodą su dangčiu. Į jį pilame jau pasiruošto sultinio, kuris puikiai garuoja ir padeda vištai fantastiškai iškepti, o paskui tampa puikiu padažu ar net sriuba, priklauso nuo to, kokio dydžio puodą turite.

Šį patiekalą gaminau su ekologišku „Maggi“ vištienos sultiniu, nes jis ne tik geros sudėties, bet ir švelnaus skonio – puikiai tiks naminės vištos ar viščiuko skoniui išsiskleisti.

 

Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 vidutinio dydžio vištos
2 skiltelių česnako
1,5 šaukšto grūdėtųjų arba Dižono garstyčių
2 kubelių ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
1 pankolio (jei mėgstate)
3 morkų
šakelės čiobrelio
1 šaukšto baltojo vyno acto arba 1 citrinos sulčių
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto miltų padažui sutirštinti
druskos, pipirų
saujelės šviežių krapų ar petražolių pagardinti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Česnaką sutriname, kad jis būtų košelės konsistencijos. Vištą įtriname druska, pipirais ir trintais česnakais bei garstyčiomis (šaukštelį garstyčių pasilikite daržovėms).

2

Pasiruošiame sultinį – 1 litre verdančio vandens ištirpiname 2 kubelius „Maggi“ sultinio.

3

Į puodą suberiame stambiai supjaustytas morkas, pankolį, šaukštelį garstyčių, šakelę čiobrelio, užpilame paruoštu sultiniu.

4

Iki pusės nardiname vištą (priklauso nuo puodo dydžio) ir uždengę šauname kepti į gerai įkaitintą orkaitę (200 °C). Kepame apie 1 valandą ir 10 min.

5

Po nustatyto laiko atidengiame dangtį ir pakepame dar apie 15 min., kad viršus gražiai apskrustų.

6

Iškeptą vištą atsargiai išimame. Į puode likusį sultinį įpilame šaukštą baltojo vyno acto arba citrinos sulčių. Jei norite tirštesnio padažo, šaukštą minkšto sviesto išsukite su šaukštu miltų, įmaišykite į padažą ir pakaitinkite.

7

Pabaigoje pabarstome smulkintų petražolių ar krapų.

Ingredientai
Patarimas

Labai gardu viską, kas liko puode, sutrinti į piurė ir valgyti su mėsa. Arba tiesiog valgyti kaip sriubą. Jei mėgstate vieno indo patiekalus, prie daržovių galite įdėti keletą nedidelių bulvių ir valgykite kaip troškinį puikiausiai.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą