Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų. Rekomenduoju nuvažiuoti ir patiems įsitikinti. Taigi, miltus sumaišome su druska, vandenį sumaišome su aliejumi ir supilame po truputį į miltus. Suminkome tešlą ir leidžiame jai pastovėti, uždengtai švariu rankšluošiu ar įsuktai… Daugiau…
Mano sesės Odetos mėgstamiausi – su saldintomis maltomis aguonomis. Jei ir jums patinka toks tobulas minimalizmas, išbandykite šį receptą, bet nedėkite maltų riešutų, razinų ir cinamono. Vis dėlto pabandžiusi įsitikinau, kad jie įdarą gardžiai praturtina…. Daugiau…