8241
Beatos virtuvė

Naminiai mėsainiai su daržovėmis

(3)

Ko tikrai vaikams nereikia siūlyti antrą kartą, tai mėsainio. Iš tiesų tai labai gardus kotletukas, tik valgomas su dviem minkštomis bandelėmis ir kokiais nors padažais. Visi juos mėgsta, nes galima pasirinkti skaniausius pagardus ir pareguliuoti porcijos dydį. Dar labai smagu, kad gali valgyti rankomis. Svarbu turėti gerų mėsainių bandelių. Ir aš tada nusileidžiu – imu… Daugiau…

Desertas su rugine duona ir keptais obuoliais

(2)

„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir skaldytais rugių grūdais papildytą duoną pažvelgti kaip į sveiko deserto… Daugiau…

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie sūrio ir spintelėje šiek tiek medaus – susikonstruosite tokį sumuštinį,… Daugiau…

„Roboto akis“ arba savaitgalio sumuštinis

(2)

Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo kepti „Vilniaus duona“. Tamsi „Urtės visagrūdė“ duona, putpelių kiaušiniai ir… Daugiau…

Juodos duonos tortas

(31)

Biskvitui reikės: 200 g ruginės Vilniaus duonos „Agota”, 5 kiaušinių, 250 g cukraus, 50 g lydyto sviesto, 1 šaukštelio meduolių prieskonių, 100 g skrudintų lazdyno riešutų. Kremui reikės: 250 g grietinės, 250 g natūralaus jogurto,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.